Rebarborový mřížkový koláč s jahodami

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

4232 kalorií
26.0g cukrů
170.0g tuků
97.0g bílkovin


Příprava

Rebarboru oloupeme, odstraníme žilky a nakrájíme na 1 cm kousky. Do 1/2 kastrolu vlijeme vodu, přidáme nakrájenou rebarboru, 100 g cukru krystalu, přikryjeme pokličkou, vaříme 15 minut na mírném plameni. Poté rebarboru scedíme a necháme vychladnout. Mezitím si z mouky, pokrmového tuku, zbývajícího cukru krystalu, 1 vejce a špetky soli připravíme křehké těsto (viz související recepty). Těsto vyválíme na pomoučeném vále a dáme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy. Podle potřeby vytvarujeme okraje, přebývající těsto odstraníme, dáme bokem a dno propícháme vidličkou. Scezenou rebarboru rovnoměrně vložíme do koláče, posypeme nakrájenými jahodami, cukrem moučkou a nasekanými ořechy. Ze zbývajícího těsta vyválíme placku a rozřežeme ji na proužky, které položíme na rebarboru a potřeme rozšlehaným vejcem. Takto připravený koláč dáme péct na 30 minut do předem vyhřáté trouby na 180 °C.

přidejte na:
Milena

26. 06. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Ajaja
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Letos jsem ho pekla 2x - poprvé přesně podle tohoto receptu, podruhé jsem pouze vynechala jahody - chuť samotné rebarbory mi vyhovovala lépe. A místo ztuženého tuku jsem použila máslo, těsto má lepší chuť.
Přidané ingredience: máslo
Ajaja 06. 01. 2013, 19:20
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi dobré
Svetlana 22. 08. 2016, 21:20
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept
katka16031 26. 03. 2019, 16:46