Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Reveňová omáčka

Reveňová omáčka

Reveňová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce medu, 1 lžíce škrobu, 4 dcl vody, 1/2 kg rebarbory

Oloupanou reveň nakrájíme na špalíky a dáme do rendlíku s vodou a medem. Krátce podusíme a poté zahustíme škrobem. Je to výborná příloha ke smaženým a grilovaným masům.

Reveňový koláč s drobenkou

Reveňový koláč s drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g hladké mouky, 70 g cukru moučka, 140 g máslo + 40g na drobenku, 300 g rebarbory, 100 g cukru krystal na karamel + 40g na drobenku, 1 dcl smetany, 80 g polohrubé mouky, 1 dcl rumu

Z hladké mouky, cukru moučky a 100g másla umícháme těsto. Dáme do formy a na několika místech ho propíchneme. Rebarboru očistíme, nahrájíme na kostičky a dáme na těsto. Posypeme drobenkou z 40g másla, 40g cukru a polohrubé mouky. Necháme péct při ...

Reveňový (rebarborový) koláč

Reveňový (rebarborový) koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 stonky rebarbory, 2 hrnky třtinového cukru, 1 hrnek polohrubé pšeničné mouky, 1/2 hrnku hladké špaldové mouky + 50 g na drobenku, 125 g másla + 50 g na drobenku , 3 vejce, 1/2 hrnku 100% pomerančového džusu, 50 g cukru moučka, 50 mletých vlašských ořechů

Reveň oloupeme a nakrájíme na slabé plátky, promícháme ji s 1 hrnkem cukru a necháme odležet. Hluboký plech vyložíme pečicím papírem. Zbylý cukr smícháme s prosátou polohrubou a špaldovou moukou. Máslo v kastrůlku rozpustíme a necháme trochu vych...