Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Řízečky ze šmakouna

Čínské řízečky

Čínské řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecího nebo krůtího masa, 1 lžička soli, 3 vejce, 3 lžíce Solamylu, 2 cibule, 1 lžička kari, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička cukru moučka, kečup

Maso nakrájíme na tenké nudličky, přidáme vejce, olej, cukr, Solamyl a podle chuti kečup. Dále přidáme nakrájenou cibuli, osolíme a okořeníme. Vše řádně promícháme a necháme alespoň 24 hodin v ledničce uležet. Potom naběračkou na rozpálený tuk děl...

Holandské řízečky

Holandské řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, lépe bez tuku, 200 ml mléka, 2 vejce, 2 lžíce hrubé mouky, 5 lžic strouhanky (podle potřeby i více), špetka soli, špetka pepře, 150-200 g strouhaného sýra, 1/2 šálku hladké mouky, 1-2 vejce, hrneček strouhanky

Vše v misce prohněteme a tvoříme malé placičky, které obalíme v trojobalu jako řízek a na nižší teplotu smažíme. Jako příloha je dobrá bramborová kaše a zelenina, klidně i zeleninový salát.

Kari řízečky

Kari řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, 4 vejce, 4 cibule, 1 lžíce Solamylu, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička kari koření, 150 ml oleje

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme ostrým nožem na menší kostičky, a dáme do mísy. přidáme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli a osolíme a opepříme. Přidáme papriku a kari koření. Zahustíme solamylem a dobře promícháme. Z hmoty uděláme v dlani malé říz...

Kuřecí řízečky v jogurtu

Kuřecí řízečky v jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg drůbežího masa, 1 bílý jogurt, strouhanka, sůl, koření dle chuti

Drůbeží jemně naklepeme, osolíme a okořeníme, ponoříme do bílého jogurtu a zhruba na 3 hodiny necháme v lednici odležet. Poté obalíme už jen ve strouhance (jogurt z masa nestíráme) a smažíme jako klasické řízky. Tyto řízečky jsou velice jemné a st...

Marinované Pangasové řízečky

Marinované Pangasové řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g pangasiuse, 1 slepičí vejce, 3 lžíce Řeckého jogurtu, 1 lžíce majonézy, 1 lžička pažitky, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička limetové šťávy 100%, 4 jehličky-lístečky rozmarýnu

Z bílého jogurtu, majonézy, pažitky, citronové a limetové šťávy si vytvoříme marinádu. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme nasekané 4 tenké jehličky - lístečky rozmarýnu. Filety Pangase omyjeme a osušíme, osolíme. Nakrájíme na řízečky a vloží...

Mini řízečky v nivovo-smetanovém strouhankovém kabátku

Mini řízečky v nivovo-smetanovém strouhankovém kabátku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kuřecí prsa, 1 balení pomazánkového másla s příchutí nivy, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce sušené pažitky, troška grilovacího koření, koření na kuře, stejkové koření, 3 lžíce bílého jogurtu (smetanového), 1-2 slepičí vejce, strouhanka na obalení, rostlinný olej na smažení

Prsa omyjeme a osušíme. Nakrájíme široké nudličky. Do misky nalijeme olej, přidáme koření, pažitku, smetanový jogurt a ochucené nivové pomazánkové máslo. Vše vyšleháme do hladké hustší marinády. Kousky kuřecího masa (neklepeme!), lehce osolíme a v...

Pikantní řízečky

Pikantní řízečky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg vepřové kýty nebo, 3/4 kg vepřové plece, 1 vejce, 1 hrneček hladké mouky, 2 hrnečky strouhanky, 2 lžíce grilovacího koření, 1 dcl olivového oleje, 1 lžička sojové omáčky, 2 jarní cibulky, 3 stroužky česneku

Maso na krájíme na menší řízečky (můžeme také na nudličky). Připravíme si marinádu z olivového oleje, grilovacího koření, utřeného česneku a sojové omáčky. Maso v ní necháme uležet ideálně přes noc, nemáme-li čas, alespoň na 2 hodiny. Obalujeme kl...

Přírodní řízečky ze Šmakouna

Přírodní řízečky ze Šmakouna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky Šmakouna (Shmaky), lžíce pažitky, troška tymiánu, kapka olivového oleje

Plátky Šmakouna vyndáme z obalu a usušíme papírovou utěrkou. Okořeníme podle chuti a dáme péci. Nemusíme ho péci nijak dlouho, stačí aby se nám trochu opekl a prohřál. Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši a dušenou zeleninu:)

Řízečky z masa a kuskusu

Řízečky z masa a kuskusu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězího mletého masa, 100 g vařeného kuskusu, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička Vegety, 1 lžíce hladké mouky, 1 slepičí vejce, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička kari koření, rostlinný olej na smažení, 4 cherry rajčátka na ozdobu

Promícháme spolu maso, utřený česnek a na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme sojovou omáčku, kari, sůl, pepř a meltou papriku. Kuskus smícháme s Vegetou, dolijeme horkou vodou a povaříme doměkka. Kuskus smícháme s masovou směsí a zahustíme mouko...

Řízečky ze šmakouna

Řízečky ze šmakouna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, hrubá mouka na obalení, strouhanka na obalení, špetka soli, 2 balení šmakouna (Shmaky)

Tento recept zvládne skutečně každý. Plátky Šmakouna vyndáme z obalu a pomocí papírové utěrky zbavíme přebytečné vlhkosti. Obalíme v trojobalu jako klasický řízek a dáme péci stejně jako klasický řízek. Smažení nemusí být dlouhé, protože Šmakoun j...

Rychlé bramborové řízečky

Rychlé bramborové řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 300 g hrubé mouky, 50 g krupice, 1 lžička škrobové moučky, 1 vejce, 300 g uzeniny

Uvařené brambory ve slupce, ještě horké oloupeme a na pomoučený vál je prolisujeme. Přidáme mouku, krupici, vejce, škrob, osolíme a vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme na sílu asi 4 mm. Vykrajujeme placky do kterých zabalíme kolečko měkkého sa...

Sekané řízečky ze slepice

Sekané řízečky ze slepice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepice, špetka soli, 3 cibule, 100 g mrkve, 2 bobkové listy, 4 kuličky pepře, 100 g mandlí, 100 g rozinek, 2 vajec, troška pepře, 4 lžíce strouhanky, 150 g tuku

Slepici omyjeme, očistíme a dáme vařit do osolené vody spolu s celou oloupanou cibulí, mrkví, bobkovými listy a pepřem. Hned jak maso změkne, slepici vyjmeme a obereme. Poté maso umeleme. K němu přidáme spařené, oloupané a jemně posekané mandle a ...

Vepřové řízečky v hořčici

Vepřové řízečky v hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kýty, špetka soli, špetka mletého pepře, 1/2 balení kremžské hořčice, 1 lžička rostlinného oleje, 2 cibule, 1 palička česneku

Plátky naklepeme. Vložíme do mísy, osolíme, opepříme, zalijeme hořčicí smíchanou s olejem a poklademe vyšší vrstvou na kolečka nakrájené cibule a nasekaným česnekem. Naložené maso dáme přes noc do ledničky. Druhý den plátky zprudka opečeme na pánv...