Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Řízky z pirátské krčmy

Řízky z pirátské krčmy

Řízky z pirátské krčmy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové řízky, sůl a pepř podle chuti, troška hladké mouky, troška čerstvého estragonu, lžíce hořčice, 200 ml smetany, 3 lžíce rumu, olej

Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany je posypeme moukou a nasekaným estragonem. Maso obrátíme a z druhé strany jej potřeme hořčicí a opět posypeme estragonem. V pánvi rozehřejeme olej a řízky zprudka opečeme. Pak zalijeme smetanou ...

Sekané řízky z vepřového bůčku

Sekané řízky z vepřového bůčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 100 ml mléka, 1 vejce, 1 hrneček hladké mouky, 1 hrneček strouhanky, 1 lžíce ztuženého tuku

Maso osolíme a promícháme s mlékem a necháme asi 30 minut stát. Pak hmotu odměříme třeba naběračkou a tvoříme z ní placičky, které obalujeme v mouce, vejci a strouhance a smažíme v rozpáleném tuku.

Řízky z krabích tyčinek

Řízky z krabích tyčinek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krabích tyčinek, hrneček hladké mouky, 2 vejce, hrneček strouhanky, sůl, 1,5 dcl rostlinného oleje

Krabí tyčinky necháme rozmrazit, osolíme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vajíčkách a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.

Kuřecí řízky zapečené na cibuli a slanině

Kuřecí řízky zapečené na cibuli a slanině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou-řízků, 100 g anglické slaniny, 200 g uzeného sýru, 2 střední cibule, 1 větší paprika, 3 stroužky česneku, sůl, pepř

Řízky rozřízneme podélně napůl, aby byly tenčí, nakrájíme sýr na kostičky, cibuli na tenká kolečka, česnek na plátky, papriku na nudličky. Na dno zapékací mísy dáme polovinu plátků anglické slaniny, na ně položíme polovinu osolených a opepřených ...

Hovězí řízky z trouby

Hovězí řízky z trouby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího zadního, 1 lžička plnotučné hořčice, strouhanka na obalení, 2 vejce, 2 červené cibule, 50 g másla, 1,5 dcl hovězího vývaru, sůl, pepř

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Dva plátky (cca 1 cm silné) omyjeme a osušíme. Lehce naklepeme, opepříme a osolíme a potřeme hořčicí. Obalíme ve strouhance a pak ve vajíčku, do kterého jsme přidali ještě špetku soli. Hned je osmažíme na zahřátém...