Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Rizoto s houbovou míchanicí

Pohankové rizoto s hlívou a zeleninou

Pohankové rizoto s hlívou a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks mrkve, 1 hrnek pohanky (lámanky), 1/2 kostky hovězího bujónu, 400 g hlívy ústřičné, 2 lžíce řepkového oleje, 1 lžička kmínu, 1 hrst medvědího česneku (nebo obyčejného dle chuti), 2 ks jarní cibulky, sůl, pepř

Mrkev očistíme a předvaříme (na skus). Pohanku propláchneme, zalijeme vodou, přidáme bujón a povaříme asi 5 minut. Pak necháme v hrnci dojít. Přebytečnou vodu slijeme. Hlívu nakrájíme na kostičky, osmažíme na oleji, přidáme kmín, medvědí česnek a ...

Čekankové rizoto s ovčím sýrem

Čekankové rizoto s ovčím sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 4 lžíce parmezánu, 1 lžička soli, 1 ks šalotky, 100 g ovčího sýru, 320 g kulatozrnné rýže, 200 ml červeného vína, 500 ml drůbežího vývaru, 500 g čekanky štěrbáku (endivie), 150 g másla, 100 ml aceta balsamica, 200 g slaniny

Šalotku nakrájíme na jemno a zpěníme ji na olivovém oleji. Poté přidáme rýži a chvíli restujeme. Zalijeme vínem a necháme odpařit. Poté přidáme naběračku kuřecího vývaru a nakrájenou čekanku (nejlépe červenou). Dusíme za občasného přilévání výva...

Citrónové rizoto s hráškem

Citrónové rizoto s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks šalotky, 1 citrón, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce petrželové natě, 400 g krátkozrnné rýže, 300 g hrášku, 100 g parmazánu, 80 g vlašských ořechů, 100 ml bílého vína, 500 ml zeleninového vývaru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Šalotku nasekáme na jemno. Osmažíme ji na olivovém oleji. Přidáme rýži a pořádně zamícháme. Zalijeme vínem a vývarem, přidáme šťávu a kůru z citrónu a vaříme 15 minut. Poté přidáme sůl a pepř, většinu nastrouhaného parmezánu a vaříme ještě 5...

Fenyklové rizoto s krevetami

Fenyklové rizoto s krevetami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,2 l zeleninového vývaru, 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 ks fenyklu, 300 g krátkozrnné rýže, 300 g krevet, 1/2 citrónu, 200 g polníčku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Cibuli, česnek a fenykl nakrájíme nadrobno. Vše smažíme 10 minut na oleji. Přidáme rýži a 2 minuty smažíme. Poté postupně po naběračce přiléváme horký vývar. Množství podle potřeby. Z poloviny citrónu nastrouháme kůru a vymačkáme lžíci citronové š...

Rizoto z červené řepy

Rizoto z červené řepy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 ml zeleninového vývaru, 3 cibule, 1 lžíce olivového oleje, 120 g rýže natural (celozrnné), 250 g vařené řepy, 100 ml bílého vína, 1/2 svazku pažitky, 25 g parmazánu, 2 lžíce sýru riccota, špetka soli, špetka pepře

Oloupeme a na drobno nasekáme cibulku, kterou necháme zkaramelizovat na oleji. Přisypeme rýži a přibližně minutku podusíme. Poté vlijeme bílé víno a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme 150 ml vývaru (ať je rýže vývarem zakryta) a na mírné...

Rizoto s uzeným masem a zeleninou

Rizoto s uzeným masem a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá cibule, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 1 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce mražené zeleninové směsi Mochovanka, troška pepře, 1 sáček rýže ve varném sáčku, špetka soli, 3 lžíce obraného masa z uzených žeber

Maso z uvařených uzených žeber obereme a nakrájíme na drobno. Cibuli oloupeme, taktéž nakrájíme nadrobno a na oleji usmažíme do růžova. Přidáme zeleninu, krátce jí orestujeme a zalijeme asi 3 lžícemi vývaru z masa. Na mírném plameni vaříme tak dlo...

Kuřecí rizoto

Kuřecí rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g dlouhozrnné rýže, 1 cibule, 200 g kuřecích prsou, 2 lžíce sójové omáčky, špetka oregana, špetka soli, 100 g strouhaného sýru, 1 kostka drůbežího bujónu, 200 g mražené zeleninové směsi

Cibuli nakrájím nadrobno a zpěním na rozpáleném oleji. Přidáme maso na nudličky a restujeme. Přidáme zeleninovou směs a restujeme. Dochutíme sojovou omáčkou a bujonem. Podlijeme vodou, přidáme rýži a dusíme 20 minut.

Rizoto se šafránem

Rizoto se šafránem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 1 hrnek dlouhozrnné rýže, 0,5 g šafránu, špetka barevného pepře , špetka chilli, špetka Vegety, 1/4 sáčku mražené zeleninové směsi, cca 3 lžíce olivový olej

Nejdříve si klasickým způsobem uvaříme rýži a scedíme ji. Na pánvi na olivovém oleji osmahneme dvě kuřecí prsa, které jsme předtím nakrájeli na menší kostičky nebo nudličky. Přidáme všechna koření dle chuti kromě šafránu. Přidáme trochu směsi čers...

Rizoto s mungo klíčky, mrkví a pórkem

Rizoto s mungo klíčky, mrkví a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky rýže, 2 pórky, 1 mrkev, 2 lžíce másla, sůl a pepř dle chuti, 1/2 konzervy mungo výhonků, 2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky kurkumy, 3 hřebíčky, 1 cibule najemno

Ve woku si na másle zpěníme cibulku, vhodíme omytý a na nudličky nakrájený pórek a smažíme. Jakmile nám začíná pórek hnědnout,vhodíme nadrobno nakrájenou mrkev a ještě chvíli smažíme. Poté přisypeme rýži a smažíme, dokud nám nezačne rýže trosku pr...

Dýňové krémové rizoto se šalvějí

Dýňové krémové rizoto se šalvějí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce másla, 1 cibule, 1 kg dýně, 1 kelímek zakysané smetany, 300 g kulatozrnné rýže , 2 lžičky šalvěje, špetka soli a pepře, 1,5 l drůbežího vývaru, 100 g strouhaného parmazánu, 250 ml bílého vína

Cibuli nakrájíme na drobno. Rýži si opláchneme v sítu a necháme okapat. Poté rozpustíme, nejlépe ve woku, máslo a zpěníme na něm cibuli. Přisypeme dýni a asi 10 minut opékáme a často promícháváme. Pak přisypeme okapanou rýži a zalijeme vínem. Vaří...

Surimi rizoto s hráškem

Surimi rizoto s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g surimi tyčinek, 1 sáček rýže ve varných sáčcích, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 malá cibule, sůl, mletý černý pepř, 5 lžic sterilovaného hrášku, 50 g uzeného eidamu

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Zmrzlé tyčinky nakrájíme na plátky, hrášek propláchneme vodou a necháme okapat. Rýži v sáčku uvaříme podle návodu. Na oleji usmažíme cibuli do světlerůžova. Přidáme nakrájené tyčinky, prohřejeme, osolíme, ope...

Houbové rizoto se zakysanou smetanou

Houbové rizoto se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g dlouhozrnné rýže, 150 g anglické slaniny, 4 jarní cibulky, 3 lžíce másla, 300 g hub, sůl a pepř dle chuti, 500 ml zeleninového vývaru, 2 dcl bílého vína, 1 hrníček strouhaného parmazánu, 200 ml zakysané smetany

Na másle v hluboké pánvi osmahneme cibulku, slaninu a hříbky nakrájené nadrobno. Jakmile nám vše začíná zlátnout, nasypeme opláchnutou a okapanou rýži a necháme ji obalit v omastku. Jakmile vydává praskavý zvuk, zalijeme jí bílým vínem. Necháme vs...

Rizoto z tlačenky s cibulkou

Rizoto z tlačenky s cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší cibule, 100 g vepřové tlačenky, 4 jarní cibule i s natí, 1 sáček varné rýže, 2 lžíce nastrouhané mrkve, sůl dle potřeby, mletý černý pepř, 1 lžíce slunečnicového oleje

Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu. Než se nám rýže uvaří, tak oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme trochu do růžova. Cibulku i s natí nakrájíme na kolečka a mrkev nastrouháme na větší nudličky. Na osmažené cibuli krátce orestujem...

Jednoduché rizoto s vepřovým masem

Jednoduché rizoto s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařeného vepřového masa, 100 g sterilovaného hrášku, 1 sáček varné rýže, 2 - 3 lžíce masového vývaru, sůl, mletý černý pepř

K přípravě tohoto rizota se dají využít i zbylé kosti z vykošťování masa. Celou větší kost, která nám zůstane po vykoštění vepřové kotlety nebo krkovice dáme vařit do osolené vody do tlakového hrnce. Maso vkládáme do vroucí vody. Vaříme zhruba 45 ...

Kuřecí rizoto - rychlé

Kuřecí rizoto - rychlé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva kuřecího masa ve vlastní šťávě, sterilovaný hrášek, 2 sáčky varné rýže, 1 cibule, sůl, mletý černý pepř, strouhaný tvrdý sýr

Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Vaříme jí asi o 3 minuty méně a po uvaření rýži nenecháváme v sáčku, ale ihned jí vysypeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Otevřeme konzervu s hráškem, obsah vylijeme na síto a propláchneme pod tekoucí v...

Bazalkové rizoto s králíkem a hříbky

Bazalkové rizoto s králíkem a hříbky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uvařený králičí hřbet, 2 hrsti jasmínové rýže, 1 hrst sušených hříbků (změklých ve vodě), 3 dcl drůbežího nebo králičího vývaru, 1 hrst hrášku čerstvého nebo mraženého, 1 lžíce nasekané bazalky, 1 lžička bazalkového pesta, pepř, sůl, kousek pórku, 1 lžíce nasekané petrželové nati, olivový olej, 1 cibule

Na olivovém oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, ke které později přidáme rýži, králíka a koření včetně pesta a podlijeme vývarem. Přidáme hříbky vaříme, dokud není rýže měkká. Pak přidáme na jemno nakrájený pórek a ještě chvíli vaříme, dok...

Rizoto s houbovou míchanicí

Rizoto s houbovou míchanicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jakýchkoliv hub, 2 lžíce másla, sůl a pepř dle chuti, 2 lžíce piniových jader, 4 šalotky, 1 stroužek česneku, 4 snítky tymiánu, 400 g kulatozrnné rýže , 100 ml bílého vína, 1 l zeleninového vývaru, 30 g parmazánu

Houby očistíme, otřeme vlhkou útěrkou, popřípadě je rozkrájíme. V kastrolu rozehřejeme 1 lžíci másla a houby na něm opékáme asi 10 minut. Osolíme a opepříme. Piniové jádra v pánvi opražíme nasucho dozlatova. Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme. T...

Mokré rizoto z jater

Mokré rizoto z jater

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích jater, 2 šálky nebo 2 sáčky rýže, 1 cibule, olej, špetka bazalky, špetka majoránky, sůl, pepř, 1 balení smetany ke šlehání

Játra propereme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Rýži propereme a dáme vařit. Rozpálíme olej v hrnci, dáme nasekanou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme játra, majoránku, bazalku a dusíme. Až jsou játra měkká, oso...

Rizoto s pohankou a hlívou ústřičnou

Rizoto s pohankou a hlívou ústřičnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 mrkev, 200 g hlívy ústřičné, 200 g loupaných pohankových krup, 150 g kulatozrnné rýže (arborio), 2 špetky tymiánu, 150 ml suchého bílého vína, 1 kostka zeleninového bujonu, špetka šafránu, 50 g strouhaného parmazánu, sůl, pepř

V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej a polovinu másla. Přidáme cibuli nakrájenou na drobné kostičky a plátky česneku. Mrkev oškrábeme, nastrouháme nahrubo a po dvou minutách vsypeme k cibuli s česnekem. Smažíme za občasného míchání další 2 m...

Houboto aneb houbové rizoto po italsku

Houboto aneb houbové rizoto po italsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g rýže, 250 ml bílého vína, 300 g hříbků (nebo lišek či směs lesních hub), hrst špenátových listů, 1 velká cibule, sůl, pepř bílý, pepř bílý, špetka kmínu, olivový olej, vývar

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a na troše olivového oleje jí půlku necháme zesklovatět. Pak k ní přidáme propranou a okapanou rýži (nejlépe kulatého tvaru), kterou krátce orestujeme a poté zalijeme vínem tak, aby byla rýže ponořena, a necháme...

Rizoto z husích drobů

Rizoto z husích drobů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g husích drobů (mohou být i kuřecí), 200 g dlouhozrnné rýže, 1 větší cibule, 150 g kořenové zeleniny, 50 g sádla, troška mletého pepře, sůl podle potřeby, 1 lžíce petrželové ňati

Očistené pokrájané husacie droby dáme na opraženú cibuľu. Trochu ich popražíme, podlejeme vodou a udusíme nie celkom do mäkka. Pridáme očistenú koreňovú zeleninu, pokrájanú na kocky. Podusíme s drobami asi 15 minút, posolíme, pridáme prebratú a um...

Rizoto s chřestem

Rizoto s chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 3 šalotky, 2 stroužky česneku, 350 g krátkozrnné rýže, 1/2 lžičky kurkumy, 100 ml suchého bílého vína, 750 ml drůbežího vývaru, 200 g hrášku, 200 g chřestu, 100 g strouhaného parmazánu, sůl

Rozpustíme si máslo a orestujeme na malé kostičky nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezesklovatí. Přidáme suchou rýži a důkladně smícháme. Přilijeme víno, přisypeme kurkumu a vaříme asi 1 minutu. Přidáme vývar a přiklopíme pokličkou a za občasnéh...

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá cibule, 90 ml olivového oleje (z čehož 40 ml do omáčky), 240 g rýže Arborio, 300 ml bílého vína (z čehož 100 ml do omáčky), 350 ml silného kuřecího vývaru, sůl, pepř bílý, 1 snítka tymiánu nebo špetka sušeného, 50 g másla na zjemnění, zbytek ingrediencí na omáčku: 10 stroužků česneku, 200 g mušlí - slávka jedlá, 200 g mušlí - vongole, 100 g sépie, 100 g vyloupaných krevet, 400 g drcených loupaných rajčat, nemáte-li k dispozici kvalitní rajčata, použijte Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem, 40 g hoblin parmezánu

Jemně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme rýži, opražíme, zastříkneme vínem, přivedeme k varu a pak postupně, po malých dávkách, přidáváme víno a kuřecí vývar. Rýži za průběžného promíchávání vaříme na mírném ohni, dokud není na skus, a...

Krabí rizoto s ovocem

Krabí rizoto s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g krabích tyčinek, 250 g krátkozrnné rýže, 2 velká manga, 1 lžíce rostlinného oleje, 150 g kokosového ořechu, 1 sklenka ovocného ananasového kompotu

Rýži uvaříme ve vodě se šťávou z kompotu. Na oleji osmahneme nakrájené tyčinky, promícháme s rýží, nakrájeným mangem a ananasem a dáme do zapékací mísy. Posypeme nastrouhaným kokosem a necháme cca 15 minut zapéct.

Bleskové rizoto s kari

Bleskové rizoto s kari

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g rýže, 1 špetka soli, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička kari , 200 g šunky, 100 g tvrdého sýra, 250 g mražené zeleninové směsi

Propláchnutou rýži zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme bujonovou kostku a vaříme 15 minut. Scedíme a necháme odkapat. V rendlíku rozpálíme olej, nasypeme na něj kari, zeleninu a na kostičky nakrájenou šunku. Krátce vše podusíme, přisypeme rýži...