Chybějící obrázek

Roláda s broskvemi a se šlehačkou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 40min
Čas vaření
30min

Celkový čas

2h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

1306 kalorií
1.0g cukrů
24.0g tuků
35.0g bílkovin


Příprava

Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh. Obě hmoty spojíme a nakonec do směsi vmícháme prosátou mouku.
Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 12 minut. Po upečení otočíme na lehce pomoučněnou utěrku a necháme vychladnout. Teprve pak opatrně odtrhneme pečící papír.
Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem na pevnou šlehačku. Dvě třetiny rozetřeme na upečený plát a na šlehačku poklademe na kousky nakrájené broskve. Pomocí utěrky stočíme do rolády, pak zabalíme do alobalu a pevně utáhneme. Dáme do chladničky asi na hodinu ztuhnout.
Po ztuhnutí roládu s broskvemi a šlehačkou rozbalíme a celý povrch potřeme zbylou šlehačkou. Roládu obalíme v hrubě nastrouhané hořké čokoládě.

přidejte na:
marcelinak

29. 03. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi dobra rolada
palino 29. 09. 2016, 17:22
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
rolada patrí medzi moje oblubené
katka16031 01. 09. 2017, 20:58