Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Rozmarýnová foccaccia se špenátovým burgerem

Makrela na tymiánu a rozmarýnu

Makrela na tymiánu a rozmarýnu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 makrely, 2 špetky soli, 1 lžička mleté papriky , 1 lžička koření na ryby, 1 lžíce čerstvého tymiánu, 1 lžíce rozmarýnu, 2 lžíce oleje

Makrelu (čerstvou nebo mraženou) očistíme, omyjeme a odstraníme hlavu a ocas. Podélně nakrojíme tak, abychom získali větší plát (dáváme pozor, abychom nepřekrojili kůži). Stranu s kůží osolíme a posypeme paprikou, po druhé straně okořeníme kořením...

Rozmarýnové brambory

Rozmarýnové brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g malých brambor, 1 snítka rozmarýnu, 4 polévkové lžíce olivového oleje, 20 g másla, sůl, pepř

Brambory oškrábeme a podélně rozpůlíme. Rozmarýnové jehličky nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme brambory, které dozlatova opékáme asi 12 až 15 minut. Nakonec dáme na opečené brambory máslo a rozmarýn a ještě cca 2 - 3 mi...

Hrušky s rozmarýnovým cukrem

Hrušky s rozmarýnovým cukrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrušky, 1/4 sklenky pomerančového džusu, 1 lžíce nasekaného rozmarýnu, 1/2 sklenky cukru

Hrušky nakrájíme na klínky a ty pokapeme pomerančovou šťávou. Poté je posypeme rozmarýnem a cukrem.

Rozmarýnové housky

Rozmarýnové housky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky , 175 - 200 g polohrubé mouky , 1 balíček sušeného droždí , 1 lžička cukru , 250 ml vlažné vody , 2 lžíce rozmarýnu , 1 lžíce olivového oleje , 1 lžička soli , pepř dle chuti, 1 žloutek na potření, trocha vody

V míse promíchejte obě mouky, droždí, cukr, sůl, pepř, olej a rozmarýn. Přidejte vlažnou vodu. Vypracujte důkladně, alespoň pět minut, hladké těsto, které nechejte hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Z vykynutého těsta vyválejte tenké v...

Rozmarýnové telecí steaky

Rozmarýnové telecí steaky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 20 ml sherry octa, 1 lžíce čerstvého rozmarýnu, špetka soli, špetka pepře, 4 telecí steaky

V pánvi rozehřejeme polovinu másla a osmažíme osolené a opepřené steaky. Vyjmeme je a uložíme do tepla. Poté do výpeku přilijeme ocet ze sherry a zbytek másla. Chvíli vaříme přimícháme rozmarýn. Vaříme, dokud rozmarýn "nezavoní". Poté steaky naara...

Podzimní pečeně s rozmarýnem

Podzimní pečeně s rozmarýnem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové pečeně, 5 snítek rozmarýnu, 5 žampiony, 0,5 kg malých nebo nakrájených brambor, olej, sůl, pepř

Pečeni osolíme a opepříme. Opečeme ji zprudka ze všech stran na pánvi, aby se maso zatáhlo. Necháme vychladnout a nití nebo potravinářským provázkem uchytíme rozmarýnové snítky k masu. Brambory omyjeme (nebo větší nakrájíme na kousky. Zakápneme ol...

Jehněčí kotletky na rozmarýnu

Jehněčí kotletky na rozmarýnu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 jehněčích kotlet, 5 lžíc olivového oleje, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 rozetřený stroužek česneku, 1/2 lžičky citronového pepře, sůl, 8 snítek rozmarýnu

V nekovové míse smícháme olej, citronovou šťávu, rozetřený česnek, citronový pepř. Promícháme. Do nálevu vložíme snítky rozmarýnu a na ně uložíme kotlety. Necháme je marinovat asi 1 hodinu (za tu dobu je ale minimálně jednou otočíme). Po hodině ko...

Pečené kotletky se šalotkami, rozmarýnem a tymiánem

Pečené kotletky se šalotkami, rozmarýnem a tymiánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety (nejlépe s kostí), 10 šalotek, 5 větviček rozmarýnu, 1 svazeček tymiánu, 1 malá chilli paprička , olivový olej, pepř, sůl

Troubu rozehřejeme na 180°C. Do pekáčku nebo zapékací mísy naskládáme omyté a osušené kotlety. Přidáme 5 šalotek. Vše osolíme, opepříme a poklademe bylinkami a nakrájenou chilli papričkou (klidně ji můžete vynechat a přidat jen trochu chilli kořen...

Grilované rozmarýnové žampiony

Grilované rozmarýnové žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 žampionů, 200 g plátků anglické slaniny, 1 svazek rozmarýnu, špetka pepře, špetka soli

Z větviček rozmarýnu odrháme lístky a na konci je seřízneme do špičky. Hlavičky žampionů očistíme, omyjeme a osušíme. Lehce je osolíme a opepříme a napichujeme na improvizované rozmarýnové jehly. Špízy rozložíme na plech vyložený pečícím papírem...

Kuřecí stehna na medu a rozmarýnu

Kuřecí stehna na medu a rozmarýnu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí stehna, 2 lžíce tekutého medu, šťáva z 1 citrónu, špetka soli, špetka pepře, 2 větvičky rozmarýnu

Troubu předehřejeme na 200°C. Kuřecí stehna vložíme do pekáčku, přelijeme je medem smíchaným s citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Pečeme 15 minut. Pak stehna začneme podlévat výpekem, přidáme rozmarýn a pečeme dalších 10 minut, dokud není maso...

Vepřové řízky na houbách a rozmarýnu

Vepřové řízky na houbách a rozmarýnu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kýty (řízky), 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sušeného mletého rozmarýnu, 3 lžíce olivového oleje, 250 g hub (můžou být i žampióny), 1 stroužek česneku, 300 ml zeleninového vývaru, špetka soli, špetka pepře

Řízky opláchněte, osušte a lehce naklepejte klouby prstů. Každý přeřízněte napůl. Do mikrotenového sáčku nasypte mouku, rozmarýn, asi lžičku soli a špetku pepře. Přidejte maso a pořádně protřepte, až se celé pokryje moukou a kořením. Na pánvi...

Rozmarýnové chipsy

Rozmarýnové chipsy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 velké brambory, 20 ml olivového oleje, 1 lžička rozmarýnu, špetka soli, špetka pepře

Brambory pod vodou dobře okartáčujeme a poté usušíme. Troubu nastavíme na střední stupeň a pečeme v ní brambory asi hodinu, nebo o trochu víc, když jsou vážně extra velké. Poté brambory vyjmeme a troubu rozpálíme na nejvyšší stupeň. Každou brambo...

Italská focaccia s olivami a rozmarýnem

Italská focaccia s olivami a rozmarýnem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička cukru krupice, 1 lžička soli, 500 g hladké mouky, 25 g droždí, Na potření: 5 lžic olivového oleje, Na posyp: hrst černých oliv, několik snítek čerstvého rozmarýnu, hrubozrnná sůl

Do nádoby pekárny nalijeme vodu, 2 lžíce olivového oleje, přidáme cukr, sůl, mouku a nakonec nadrobíme droždí. Zapneme program na těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejných dílků. Z každého dílku uděláme kuličku a tu pak rozválíme na placku, a...

Domácí rozmarýnové žemle

Domácí rozmarýnové žemle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 1 sáček instantního droždí, 1 lžička cukru krupice, 1 lžička soli, 1 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce olivového oleje, 250 ml vody, 1 vejce, 1 troška kmínu

V míse smícháme obě mouky, přidáme droždí, cukr, sůl, sekaný rozmarýn, olej a vodu a vypracujeme důkladně vláčné těsto. /můžeme zadělat v domácí pekárně/. Necháme na teplém místě vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Vykynuté těsto dáme na vál...

Rozmarýnová foccaccia se špenátovým burgerem

Rozmarýnová foccaccia se špenátovým burgerem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g droždí (kvasnice), 20 g rozmarýnu, 500 g hladké mouky, 2 lžíce olivového oleje, 500 ml vody, 150 g pažitky, 50 g parmazánu, 100 ml rostlinného oleje, 50 g slunečnicového semínka, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 400 g špenátu, 200 g fety, 4 ks slepičího vejce, 4 lžíce slunečnicového oleje

PŘIPRAVÍME SI FOCCACCIU: Vodu smícháme s droždím a nasekaným rozmarýnem a poté postupně přidáváme mouku. Necháme kynout 40 minut na teplém místě. Poté vypracujeme 4 bochánky a potřeme je olivovým olejem. Pečeme 15 minut na 230 °C. PŘIPRAVÍME SI ...

Jehněčí špízy s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí špízy s rozmarýnem a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg jehněčí kotlety, 1 citrón, 20 stroužků česneku, 3 ks papriky (kapie), 2 cibule, 3 lžíce olivového oleje, 4 lžíce rozmarýnu

Jehněčí maso nakrájíme na kostky a smícháme je s citrónovou šťávou a kůrou, utřeným česnekem a nasekaným rozmarýnem. Necháme odpočívat přes noc. Papriku a cibuli nakrájíme na kostičky o hraně stejné délky jako jehněčí maso. Jehněčí maso napich...