Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Rybí polévka

Rybí pomazánka s vejci

Rybí pomazánka s vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzervy sardinek, 1 cibuli, 2 vejce, 50 g másla, 1 lžíci plnotučné hořčice, špetku soli, špetku pepře

Sardinky smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a nadrobno nakrájenými uvařenými vejci. Přidáme máslo, hořčici, sůl a pepř. Vše rozmixujeme. Pomazánku mažeme na pečivo.

Mrakova rybí pomazánka

Mrakova rybí pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva šproty uzené, 1 balení tučný tvaroh, 1 špetka sůl, 1 špetka pepř mletý

Šproty vidličkou v misce rozetřeme,přidáme tvaroh a promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme. Mažeme na chléb nebo jiné pečivo, vhodné i jako pomazánka na obložené chlebíčky.

Rybí pomazánka

Rybí pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy sardelek (ančoviček) v oleji, 2 menší cibule, 2 lžíce másla, 1 lžíce polotučné hořčice, sůl, pepř

Sardelky (ančovičky) očistíme, vykostíme, zbavíme hlaviček a ocásků. Cibule nakrájíme na jemno, přidáme hořčici, máslo, sardelky (ančovičky), pepř, sůl dle chuti a vše vidličkou důkladně promícháme do jemné pomazánky.

Trochu jiná rybí pomazánka

Trochu jiná rybí pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g ryb v rajčatovém nálevu, 2 lžíce oleje, 1 cibule, 50 g sterilované okurky, troška pepře, sůl, 1 lžička mleté sladké papriky

Konzervované rybí maso nakrájíme na nudličky. Na pánev nasypeme nahrubo nakrájenou cibuli a necháme ji na oleji zpěnit. Pak vmícháme mletou papriku. Přidáme pokrájené rybičky i s nálevem a krátce podusíme. Přisypeme nakrájené okurky, opepříme, os...

Vejce plněná rybí pomazánkou

Vejce plněná rybí pomazánkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 vejcí, 20 kuliček pepře, 2 menší cibule, 2 konzervy sardelek (ančoviček) v oleji, 1 lžíce polotučné hořčice, 1 lžíce másla, pepř, sůl

Vejce zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme 15 minut na tvrdo. Mezitím si z cibulí, sardelek (ančoviček), hořčice, másla, pepře a soli připravíme rybí pomazánku (viz související recepty). Uvařená vejce prudce zchladíme a necháme vychladnout. V...

Rybí polévka z cejna

Rybí polévka z cejna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cejn, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 až 1,5 l vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 250 ml zakysané smetany, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky koření na ryby

Očištěného cejna vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme bujón, sůl a koření. Povaříme asi 5 minut. Cibulku nakrájíme na kostičky a zpěníme na másla. Cejna zbavíme kostí a nakrájíme na kostičky. Přidáme na zpěněnou cibulku a restujeme asi 5 mi...

Rybí polévka z konzervy

Rybí polévka z konzervy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 1 velká cibule, 1 hrneček nahrubo nastrouhané cukety, 1/2 hrnku nahrubo nastrouhané mrkve, 2 lžíce hladké mouky, kousek másla, 1,5 l vody, 1 lžička plnotučné hořčice, 2 kostky libovolného bujónu, 1 konzerva rybiček v tomatě, 1 sterilovaná kapie, sůl a pepř dle chuti, polévkové tekuté koření dle chuti, špetka petrželky

Na 2 lžících oleje usmažíme 1 větší cibuli do růžova. Přidáme cuketu a mrkev. Odkryté pomalu opékáme asi 10 minut. Potom zahustíme trochou jíšky, kterou jsme udělali z másla a hladké mouky, přidáme 1,3 l vody a chvíli povaříme. Ve 2 dcl vody si ro...

Dalmácká rybí pochoutka

Dalmácká rybí pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g rybího filé (zubatec), 4 papriky , 6 rajčata, 4 stroužky česneku, 4 brambory, 3 vejce, 200 ml bílého jogurtu, 150 g strouhaného Eidamu, 50 ml olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička rozmarýnu

Plytšiú zapékaciu misu vymastíme olejom. Poukladáme do nej plátky filé zo zubatca, posolíme a posýpeme jemne strúhanym cesnakom a roumarýnom. Na to poukladáme zemiaky pokrájané na tenké plátky, papriky zbavené jadrovnika a pokrájané na kolieska, a...

Uralská houbovo - rybí polévka

Uralská houbovo - rybí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného úhoře, 350 g Hlívy ústřičné, 150 g brambor, 100 g mrkve, 1 cibule, 1 lžička kopru, 30 ml rostlinného oleje, 1 lžička soli, 100 ml sladké smetany

Huby nakrájané na plátky a mrkvu nakrájanú na kocky povaríme cca 10 m minút v osolenéj vode, pridáme kúsky ryby, očistené zemiaky pokrájané na kocky, cibuľu opraženú na oleji a dovaríme. Do hotovej polievky vlejeme smotanu a necháme prejsť varom. ...

Segedínská rybí polévka

Segedínská rybí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg ryb, 1,5 l vody, 1 ks cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, 100 g sterilovaného zelí, 2 ks zelených paprik

Rybu omyjeme, očistíme, vykucháme, obereme kosti, nakrájíme na menší kousky a osolíme. Kousky masa dáme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu. Když se polévka vaří, přidáme rozpůlenou cibuli, mletou sladkou papriku, sterilované zelí, na nudli...

Rybí polévka s půlměsíčky

Rybí polévka s půlměsíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší kapr, 1 mrkev, 1 kořenová petržel, 1/2 menšího celeru, 1 lžíce soli, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, 1 lžíce másla, 1 veka, 1 lžíce Vegety, 3 lžíce Maggi

Kapra zbavíme šupin, vykucháme a maso i vnitřnosti omyjeme pod vodou. Hlavu odkrojíme a rybu nakrájíme na větší kusy a vše vložíme do hrnce se studenou vodou. Osolíme, okořeníme a přivedeme k varu. Poté oheň ztlumíme a ještě 40 minut necháme táhno...

Rybí polévka

Rybí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kapří hlavy, 3 lžíce jiker, 3 lžíce mlíčí, 150 - 200 g kořenové zeleniny, 60 g másla, 60 g hladké mouky, sůl, petrželka, 1,5 - 2 l vody, osmažená kolečka rohlíku

Rybí hlavy a česnek vaříme tak dlouho, až jdou kosti od sebe. Velké kosti vybereme a maso protlačíme cedníkem. Zalijeme částí vývaru, přidáme jemně nastrouhanou zeleninu, sůl a světlou jíšku a vše rozředíme studenou vodou. Polévku vaříme mírným va...

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg sladkovodních ryb, 2 mrkve, 2 petržele, 1 cibule, 1 kedluben, kousek bulvového celeru, 1 pórek, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 1,2 l vody, 2 lžíce másla, 1,5 dcl smetany, 6 dkg jáhel, špetka soli

Ryby stáhneme z kůže, vyfiletujeme, pokrájíme na malé kousky a posolíme. Z kůží, hlav a kostí, mrkve, petržele, celeru, cibule, pórku a koření uvaříme 1 l vývaru a scedíme. Polovinou vývaru zalijeme jáhly, přidáme 1 lžíci másla a vaříme na malém o...

Turecká rybí polévka

Turecká rybí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mořských ryb, 2 l vody, 2 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, celerová nať, 1 lžička mletého pepře, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml rýže, 2 žloutky, citrónová šťáva z 1 plodu, bobkový list, sůl, mletá paprika

Rybí vývar:asi 500g očištěných a omytých mořských ryb vaříme ve 2 litrech vody.Za varu stále sbíráme pěnu.Přidáme rozčtvrcené cibule,pepř,celé snítky celerové natě,bobkový list a vaříme ,až jsou ryby měkké.Vývar přecedíme přes hustý cedník. Mrkev...