Rybízový koláč s vaječným krémem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

3940 kalorií
9.0g cukrů
267.0g tuků
106.0g bílkovin


Příprava

Změklé máslo ušleháme s krupicovým cukrem a špetkou soli do pěny. Po chvíli postupně přišleháme 4 vejce.
Mouku smícháme s kypřícím práškem a mandlemi a vmícháme do našlehané pěny.
Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Rovnoměrně posypeme opraným a okapaným rybízem.
Ze dvou zbývajících vajec oddělíme bílky a žloutky. Žloutky, smetanu ke šlehání a 2 sáčky vanilkového cukru ušleháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce ho vmícháme do žloutkové pěny. Vzniklý vaječný krém nalijeme na rybíz.
Plech vložíme do trouby předehřáté na 160°C a pečeme asi 40 minut.
Koláč necháme dobře vychladnout a pak teprve krájíme.

Tip k receptu

Vaječný krém na povrchu rychle hnědne. Abychom předešli spálení, doporučuju asi po 15 minutách koláč zakrýt alobalem a dopéct přikrytý.

přidejte na:
Angel 666

06. 07. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Sonia005
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Kdykoliv se u nás dělá, je hned pryč. Jakmile je v létě k dispozici rybíz, peču ho. Je slastný i přesto, že na celém plechu zrovna dvakrát skvěle nevypadá. Zatím se mi nikdy nepovedla taková bílková "krusta" jako Angel, ale všechno jednou příjde :-) Rozhodně tento dezert doporučuji
Přidané ingredience: dle receptu
Sonia005 08. 01. 2013, 22:10
priksis
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Těsto je dobré, ale nešlo mi vyslehat tu smetanu se zloutkem takže jsem to posypala drobenkou.Příště usleham šlehačkou zvlášť a pak přidám žloutky a uvidím co vznikne.
priksis 26. 06. 2016, 22:00