Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Rychlá salátová polévka

Česká čína rychlá a dobrá

Česká čína rychlá a dobrá

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,4 kg vepřového masa, 1 balení sterilované zeleniny (lečo,Moravanka, Kunovjanka apod.), špetka soli, 1 sáček slaných burských oříšků

Vepřové maso pokrájíme na nudličky, či malé kousky, požívám cokoliv, plecko, kýtu, ořez z křížových kostí /ten je nejlepší...) a hodím na pánvičku. Mnohdy není potřeba dávat vůbec omastek a když tak jen oříšek sádla. Maso prudce opeču a teplotu t...

Fazolová polévka  III., rychlá verze

Fazolová polévka III., rychlá verze

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

uzené maso, 2 konzervy bílých fazolí ve slaném nálevu, 3 velké brambory, sůl, 3-4 bobkové listy, 4-6 kuliček nového koření, máslo na jíšku, hladká mouka na jíšku, voda

Dáme vařit uzené maso, přidáme sůl, bobkový list a nové koření. Fazole z konzervy vlijeme na síto a propláchneme. Oloupeme si brambory a nakrájíme je na kostičky. Když je maso měkké (podle druhu zvoleného masa někdy stačí 3O minut), vyndáme je a p...

Jitrnička (jelítko) - rychlá večeře

Jitrnička (jelítko) - rychlá večeře

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jelita nebo jitrnice, trocha oleje, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, 4 krajíce chleba, křen

Z jelítka nebo jitrničky stáhneme střívka. Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku a přidáme buď jitrnici, nebo jelítko. Prohřejeme a dobře promícháme s cibulkou. Vedle si připravíme obvyklým způsobem topinky, potřeme česnekem a masovou směsí. Posypem...

Nadýchaná rychlá bábovka

Nadýchaná rychlá bábovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3/4 hrnečku cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 2 slepičí vejce, 1 hrneček mléka, 9 lžic slunečnicového oleje

Troubu zapneme na 180°C. Vše dáme do mísy. Promícháme a vyšleháme řídké těsto. Pečeme asi 45 minut.

Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 250 g cukru moučka, 3/4 sklenky horkého mléka, 3/4 sklenky rostlinného oleje, 300 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva

Žloutky oddělíme od bílků a utřeme je s moučkovým cukrem, přidáme ohřáté mléko a olej. Do těsta střídavě, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Formu natřeme tukem a vysypeme moukou. Do připravené formy vyklopíme těsto a pečeme...

Rychlá bramboračka

Rychlá bramboračka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 lžička mleté papriky , trochu oleje, 5-6 brambor, 2 lžíce hladké mouky, 1 kostka masoxu, 1-2 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, špetka kmínu, pár kapek chilli omáčky, trochu soli, trochu pepře

Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme kmín, papriku, rychle zamícháme, přidáme na kostičky nakrájené brambory a krátce je orestujeme. Zalijeme vodou, a spolu s masoxem vaříme skoro doměkka. Mouku, olej a sůl smícháme, připravíme světlou jíšk...

Rychlá buchta

Rychlá buchta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vejce, 160 g cukr moučka, 2 dl bílého jogurtu, 1 dcl rostlinného oleje, 210 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sklenka švestkových povidel, 1 špetka soli, 100 g vlašských ořechů

Vejce ušleháme s moučkovým cukrem do pěny. Za stálého míchání přidáváme jogurt, olej a mouku se solí a kypřícím práškem. Těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Ještě teplý koláč potřeme povidly a p...

Rychlá buchta s cuketou

Rychlá buchta s cuketou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

35 dkg cukety, 2 vejce, 25 dkg cukru krupice, 2 polévkové lžíce rostlinného oleje, 30 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, borůvková marmeláda, strouhaný kokos

Oloupanou a semínek zbavenou cuketu nastrouháme najemno. Vejce a cukr v míse našleháme, přidáme olej a vymačkanou cuketu. Zamícháme a necháme 5 minut odstát. Pak přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Směs smícháme a nalijeme na plech vylož...

Rychlá buchta s jablky a ořechy

Rychlá buchta s jablky a ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 lžičky skořice, 1 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 1/2 hrnku oleje, 4 hrnky jablek, 1 hrst vlašských ořechů, 1 hrst rozinek

Do mísy dáme 4 vejce a cukr a rozšleháme. Přidáme mouku, skořici, kakao, prášek do pečiva a olej. Důkladně promícháme a přidáme 4 hrnky na drobné kostičky nakrájených oloupaných jablek a hrst rozdrcených ořechů. Kdo má rád, může přidat i rozinky. ...

Rychlá buchta s ovocem

Rychlá buchta s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 sáček vanilkového pudinku, 2 vejce, 1 hrneček cukru krupice, 200 ml bílého jogurtu, 200 ml zakysané smetany, 300 g meruněk, broskví, apod.

Vejce utřeme s cukrem do pěny. Přidáme jogurt a zakysanou smetanu. Postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem. Vymícháme hladké těsto. Vymažeme a vysypeme formu, nalijeme část těsta, poklademe ovocem (broskve, meruňky, mandar...

Rychlá celerová polévka

Rychlá celerová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 celeru, 4 lžíce másla, 1 kostka masoxu, 1 lžíce instantní tmavé jíšky, 1 svazek petržele

Celer nakrájíme na tenké proužky a orestujeme na rozehřátém másle. Zalijeme vodou a vložíme masox. Povaříme a zahustíme jíškou. Vložíme nadrobno nakrájenou zelenou petrželku a podáváme.

Rychlá celerová pomazánka

Rychlá celerová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

7 lžíc majonézy, 3 lžíce dijonské hořčice, 1 ks citrónu, 1 ks celeru, 7 g soli, 7 g pepře

V misce smícháme majonézu, hořčici a citrónovou šťávu. Osolíme a opepříme. Celer oloupeme a poté nakrájíme na velmi tenké nudličky. Smícháme ho s majonézovou směsí, vychladíme a podáváme.

Rychlá čína

Rychlá čína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 2 kuřecí prsa, 1 cibule, sůl, pepř, 1 lžička mleté papriky, 200 g čínské zeleninové směsi, 150 ml vody

Cibuli nakrájíme na nudličky a dozlatova osmažíme na oleji. Přidáme nakrájené kuřecí maso a smažíme, dokud maso nezměkne. Přidáme vodu, čínskou zeleninovou směs, rajčatový protlak, mletou papriku, pepř a sůl dle chuti. Vše důkladně promícháme a du...

Rychlá houbová polévka

Rychlá houbová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg hub, 6 dkg másla, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 slepičí vejce, 1 cibule, troška kmínu, 1/4 l vody, 1 lžíce pažitky, 1 lžička soli

Na drobno nakrájenou cibuli s kmínem zpěníme na másle, přidáme očištěné, oprané, na plátky nakrájené houby a podusíme. Přisypeme mouku, osmahneme a zředíme vodou. Polévku povaříme, vmícháme vejce, osolíme dle potřeby a před podáváním ozdobíme na d...

Rychlá hrášková polévka

Rychlá hrášková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva sterilovaného hrášku, 10 ml olivového oleje, 10 dkg anglické slaniny, 1 cibule, 400 ml vody

Cibuli i anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. V rozpáleném oleji nejprve orestujeme slaninu, kterou pak vyndáme a orestujeme cibuli. Poté přidáme konzervu sterilovaného hrášku (tekutinu můžeme ponechat), krátce povaříme a pak rozmixujeme dohla...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1/2 hrnku oleje

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku soli. Vše vyšleháme nejlépe šlehačem do hladka. Na pekáč si dáme pečící papír a směs na něj vylijeme. Poklademe omytým a osušeným ovocem (j...

Rychlá italská polévka

Rychlá italská polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenka kečupu, 1 l vody, 1 kostka masoxu, 1 středně velká cibule, hrst těstovin, rostlinný olej

Do 1 litru vody vylijeme láhev kečupu a rozdrobíme kostku masoxu. Na pánvi necháme na oleji zesklovatět cibuli nakrájenou na drobné kostičky a přidáním hladké mouky vytvoříme tzv. cibulovou jíšku. Tu přimícháme do polévky a povaříme. Na závěr přid...

Rychlá jahodová marmeláda

Rychlá jahodová marmeláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jahod, 800 g cukru krupice, 0,5 lžičky kyseliny citronové, 1 balení Pektogelu

Jahody očistíme, opereme, rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Jahodový protlak vaříme 10 minut od bodu varu. Přidáme ostatní přísady a dále vaříme 10 minut. Teplou marmeládu naplníme do suchých skleniček a zavíčkujeme.

Rychlá jogurtová bublanina

Rychlá jogurtová bublanina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kelímek bílého jogurtu, 2 kelímky polohrubé mouky, 1,5 kelímku cukru moučka, 2 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, 250 g ovoce, 2 lžíce másla, hrubá mouka na posypání

Jogurt smícháme s cukrem, moukou, práškem do pečiva a vejci a uděláme řidší těsto. Nalijeme ho na máslem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech, posypeme hrubou moukou, poklademe ovocem a dáme péct. Pečeme při 190 °C, cca 35 minut.

Rychlá kapiová pomazánka

Rychlá kapiová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml odtučněného tvarohu, 1 cibule, 1 paprika (kapie), sůl

Kapii nakrájíme na malé kousky. Suroviny dáme do mísy a vyšleháme.

Rychlá kapustová polévka

Rychlá kapustová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky kapusty, 1 cibule, trochu oleje, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 kostka zeleninového bujónu /může být i drůbeží/, trochu soli, trochu pepře, trochu Vegety, 1-2 stroužky česneku /nemusí být/, 5-6 brambor

Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme na nudličky nakrájenou kapustu, orestujeme, zaprášíme moukou, zalijeme vodou a přidáme bujón, sůl, pepř a na kostky nakrájené brambory. Vaříme doměkka, dle potřeby dochutíme, nakonec můžeme př...

Rychlá krémová majonéza

Rychlá krémová majonéza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml olivového oleje, 2 vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, špetka pepře, 1 lžička citronové šťávy

Všechny ingredience dáme do mísy a šleháme tyčovým mixerem do doby, než vznikne majonéza krémové konzistence.

Rychlá krupicová polévka se špenátem

Rychlá krupicová polévka se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l drůbežího bujónu, 4 mrkve, 5 lžic krupice, špetka soli, troška vegety (ne pro děti), 1 hrst listového špenátu

Na trošce másla osmahneme najemno nastrouhanou mrkev, přidáme krupičku, chvilku opražíme, zalijeme vývarem a chvilku povaříme. Cca po 10 minutách přidáme listy špenátu, ještě 5 minut povaříme. Dochutíme vegetou a solí (při přípravě pro malé děi se...

Rychlá kuřecí pepřová jatýrka

Rychlá kuřecí pepřová jatýrka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300-350 g kuřecích jater, 300 ml kuřecího vývaru, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 1 lžíce instantní jíšky, 1 lžíce petrželky, troška čerstvě umletého pepře 4 barev, špetka soli

Kuřecí jatýrka očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme, pak je překrojte na kousky. Rozehřejem olej, na kterém zpěníme jemně pokrájenou cibulku. Když je cibulka hotová, přidáme jatýrka, která krátce (max. 1O minut) podusíme, občas je prom...

Rychlá minestronka

Rychlá minestronka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rajčat, 1 malá cibule , 2 stroužky česneku, 250 g fazolí (bílých), 2 lžíce olivového oleje, 3/4 l zeleninového vývaru, špetka soli, špetka pepře, 1 lžička tymiánu (sušeného), 150 g těstovin (kolínek), 1 svazek bazalky, 4 lžíce parmazánu/parmezánu (strouhaného), 150 g fazolek (zelené fazolové lusky)

Rajčata spaříme vroucí vodou a zbavíme slupky, rozpůlíme a bez tuhé části okolo stopky nakrájíme na kousky. Oloupeme česnek a cibuli a jemně je nasekáme. Bílé fazole necháme okapat. V hrnci rozpálíme olej a na středním plameni smažíme 3 minuty ci...