Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Rychlá veka z domácí pekárny

Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 250 g cukru moučka, 3/4 sklenky horkého mléka, 3/4 sklenky rostlinného oleje, 300 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva

Žloutky oddělíme od bílků a utřeme je s moučkovým cukrem, přidáme ohřáté mléko a olej. Do těsta střídavě, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Formu natřeme tukem a vysypeme moukou. Do připravené formy vyklopíme těsto a pečeme...

Rychlá buchta s ovocem

Rychlá buchta s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 sáček vanilkového pudinku, 2 vejce, 1 hrneček cukru krupice, 200 ml bílého jogurtu, 200 ml zakysané smetany, 300 g meruněk, broskví, apod.

Vejce utřeme s cukrem do pěny. Přidáme jogurt a zakysanou smetanu. Postupně vmícháme mouku s práškem do pečiva a pudinkovým práškem. Vymícháme hladké těsto. Vymažeme a vysypeme formu, nalijeme část těsta, poklademe ovocem (broskve, meruňky, mandar...

Rychlá čína

Rychlá čína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 2 kuřecí prsa, 1 cibule, sůl, pepř, 1 lžička mleté papriky, 200 g čínské zeleninové směsi, 150 ml vody

Cibuli nakrájíme na nudličky a dozlatova osmažíme na oleji. Přidáme nakrájené kuřecí maso a smažíme, dokud maso nezměkne. Přidáme vodu, čínskou zeleninovou směs, rajčatový protlak, mletou papriku, pepř a sůl dle chuti. Vše důkladně promícháme a du...

Rychlá krupicová polévka se špenátem

Rychlá krupicová polévka se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l drůbežího bujónu, 4 mrkve, 5 lžic krupice, špetka soli, troška vegety (ne pro děti), 1 hrst listového špenátu

Na trošce másla osmahneme najemno nastrouhanou mrkev, přidáme krupičku, chvilku opražíme, zalijeme vývarem a chvilku povaříme. Cca po 10 minutách přidáme listy špenátu, ještě 5 minut povaříme. Dochutíme vegetou a solí (při přípravě pro malé děi se...

Rychlá buchta

Rychlá buchta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vejce, 160 g cukr moučka, 2 dl bílého jogurtu, 1 dcl rostlinného oleje, 210 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sklenka švestkových povidel, 1 špetka soli, 100 g vlašských ořechů

Vejce ušleháme s moučkovým cukrem do pěny. Za stálého míchání přidáváme jogurt, olej a mouku se solí a kypřícím práškem. Těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme. Ještě teplý koláč potřeme povidly a p...

Rychlá italská polévka

Rychlá italská polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenka kečupu, 1 l vody, 1 kostka masoxu, 1 středně velká cibule, hrst těstovin, rostlinný olej

Do 1 litru vody vylijeme láhev kečupu a rozdrobíme kostku masoxu. Na pánvi necháme na oleji zesklovatět cibuli nakrájenou na drobné kostičky a přidáním hladké mouky vytvoříme tzv. cibulovou jíšku. Tu přimícháme do polévky a povaříme. Na závěr přid...

Rychlá vaječná polévka

Rychlá vaječná polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g hladké mouky, 30 g másla, 1 lžíce kmínu, 1 l vody, 1 kostka drůbežího bujónu, sůl, 2 vejce, 2 lžíce petržlové natě

Z nasucho opraženej múky a masla urobíme svetlú zápražku, prisypeme potlčenú rascu, zalejeme vodou, pridáme kocku hydinového bujónu, osolíme a povaríme asi 10 minút. V hrnčeku rozmiešame 2 vajcia a pomaly ich lejeme do vriacej polievky. Nakoniec p...

Rychlá jogurtová bublanina

Rychlá jogurtová bublanina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kelímek bílého jogurtu, 2 kelímky polohrubé mouky, 1,5 kelímku cukru moučka, 2 vejce, 1 kypřící prášek do pečiva, 250 g ovoce, 2 lžíce másla, hrubá mouka na posypání

Jogurt smícháme s cukrem, moukou, práškem do pečiva a vejci a uděláme řidší těsto. Nalijeme ho na máslem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech, posypeme hrubou moukou, poklademe ovocem a dáme péct. Pečeme při 190 °C, cca 35 minut.

Česká čína rychlá a dobrá

Česká čína rychlá a dobrá

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,4 kg vepřového masa, 1 balení sterilované zeleniny (lečo,Moravanka, Kunovjanka apod.), špetka soli, 1 sáček slaných burských oříšků

Vepřové maso pokrájíme na nudličky, či malé kousky, požívám cokoliv, plecko, kýtu, ořez z křížových kostí /ten je nejlepší...) a hodím na pánvičku. Mnohdy není potřeba dávat vůbec omastek a když tak jen oříšek sádla. Maso prudce opeču a teplotu t...

Jitrnička (jelítko) - rychlá večeře

Jitrnička (jelítko) - rychlá večeře

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jelita nebo jitrnice, trocha oleje, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, 4 krajíce chleba, křen

Z jelítka nebo jitrničky stáhneme střívka. Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku a přidáme buď jitrnici, nebo jelítko. Prohřejeme a dobře promícháme s cibulkou. Vedle si připravíme obvyklým způsobem topinky, potřeme česnekem a masovou směsí. Posypem...

Fazolová polévka  III., rychlá verze

Fazolová polévka III., rychlá verze

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

uzené maso, 2 konzervy bílých fazolí ve slaném nálevu, 3 velké brambory, sůl, 3-4 bobkové listy, 4-6 kuliček nového koření, máslo na jíšku, hladká mouka na jíšku, voda

Dáme vařit uzené maso, přidáme sůl, bobkový list a nové koření. Fazole z konzervy vlijeme na síto a propláchneme. Oloupeme si brambory a nakrájíme je na kostičky. Když je maso měkké (podle druhu zvoleného masa někdy stačí 3O minut), vyndáme je a p...

Rychlá polévka

Rychlá polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g droždí (kvasnic), 20 g cibule, 40 g krupice, 40 g másla, sůl, vejce, petrželka, 80 g zeleniny (mrkev, celer, petržel, květák, hrášek)

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí, krupici a za stálého míchání osmahneme dorůžova. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme nakrájenou zeleninu a vaříme asi půl hodiny. Do uvařené polévky vešleháme vejce a přidáme nasek...

Rychlá sýrová polévka

Rychlá sýrová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kostka masoxu, 1 l vody, 100 g Eidamu (Edam), 2 rohlíky, olej na smažení, petrželka

Slané rohlíky nakrájíme na tenká kolečka a po obou stranách osmažíme. Ve vodě rozpustíme a krátce povaříme masox. Na talíře rozdělíme nastrouhaný sýr, osmažená kolečka rohlíků, sekanou petrželku a zalijeme vařící polévkou.

Rychlá směs na těstoviny

Rychlá směs na těstoviny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva vepřového ve vlastní šťávě , 1 sáček mražené zeleninové směsi (mrkev, hráše, kukuřice), kečup, sůl, pepř, kmín, Italské koření (nebo koření na pizzu), česnek, sladká mletá paprika , 1 cibule

Na trošce sádla orestujeme cibuli, přidáme sladkou papriku, vepřovou konzervu a krátce podusíme. Dále přidáme mraženou zeleninu, kečup, česnek a ostatní koření. Krátce podusíme. Podáváme s těstovinami.

Rychlá zdravá polévka

Rychlá zdravá polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kostka drůbežího bujónu bez glutamátu, 1 mrkev, kousek brokolice, list čínského zelí, 40 g Tofu, 20 g ovesných vloček

Dáme si vařit vodu do rychlovarné konvice a mezitím si nakrájíme na kousky zelí, mrkev, brokolici a tofu a vše si dáme, spolu s vločkami, do misky/talíře/hrnku na polévku. Kostku bujónu si rozmícháme v hrnečku v troše horké vody, vzniklým vývarem ...

Rychlá kapiová pomazánka

Rychlá kapiová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml odtučněného tvarohu, 1 cibule, 1 paprika (kapie), sůl

Kapii nakrájíme na malé kousky. Suroviny dáme do mísy a vyšleháme.

Rychlá žemlovka s jablky

Rychlá žemlovka s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 rohlíků, 1/2 l mléka, 3 vejce, 1/2 kg jablek, 10 dkg cukru krystal, 10 dkg másla, 5 dkg rozinek, 1 lžíce skořice

V mléce rozmícháme vejce a toto nalijeme na nakrájené rohlíky, aby se tekutina vpila do všech rohlíků. Zapékací nádobu lehce vymažeme a dáme jednu třetinu namočených rohlíků, na ně položíme polovinu jablek, posypeme cukrem, skořicí a rozinkami a z...

Rychlá celerová polévka

Rychlá celerová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 celeru, 4 lžíce másla, 1 kostka masoxu, 1 lžíce instantní tmavé jíšky, 1 svazek petržele

Celer nakrájíme na tenké proužky a orestujeme na rozehřátém másle. Zalijeme vodou a vložíme masox. Povaříme a zahustíme jíškou. Vložíme nadrobno nakrájenou zelenou petrželku a podáváme.

Rychlá salátová polévka

Rychlá salátová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 hrsti salátových lístků, 1 kostka masoxu, špetka soli, 250 ml sladké smetany, 3 lžíce hladké mouky, 1 l mléka, 1,5 l vody, 6 vajec uvařených natvrdo

Salát opláchneme, nasekáme na pásky a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, vhodíme masox a dáme vařit. Mezitím mouku, sůl a trochu mléka vymícháme, přilijeme zbylé mléko a smetanu. Když se začne salát vařit, přilijeme do něj mléko, necháme chvíli povaři...

Rychlá kuřecí pepřová jatýrka

Rychlá kuřecí pepřová jatýrka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300-350 g kuřecích jater, 300 ml kuřecího vývaru, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 1 lžíce instantní jíšky, 1 lžíce petrželky, troška čerstvě umletého pepře 4 barev, špetka soli

Kuřecí jatýrka očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme, pak je překrojte na kousky. Rozehřejem olej, na kterém zpěníme jemně pokrájenou cibulku. Když je cibulka hotová, přidáme jatýrka, která krátce (max. 1O minut) podusíme, občas je prom...

Rychlá želva

Rychlá želva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hovězí hamburger, 1 nožička párku, 3 plátky anglické slaniny, 2 hřebíčky

Anglickou slaninu nakrájíme na 6 proužků a propleteme jako rohož, tj. ze tří proužků vyrobíme osnovu a tou napříč protáhneme zbylé tři proužky. Nožičku párku naporcujeme tak, že konec odkrojíme v délce asi 2-3 cm, ve špici provedeme 2 vpichy a do ...

Rychlá hrnková bublanina

Rychlá hrnková bublanina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1/2 hrnku oleje

Do prosáté mouky, smíchané s práškem do pečiva, přidáme vejce, vanilkový cukr, mléko a olej, popř. špetku soli. Vše vyšleháme nejlépe šlehačem do hladka. Na pekáč si dáme pečící papír a směs na něj vylijeme. Poklademe omytým a osušeným ovocem (j...

Rychlá placka s ovocem

Rychlá placka s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 1 sklenka cukru krupice, 3 sklenky polohrubé mouky, 1/2 sklenky slunečnicového oleje, 1-2 sklenky mléka, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička citronové kůry, 1-2 sklenky ovoce

Ze surovin umícháme hladké těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe ovocem. Pečeme ve vyhřáté troubě, dokud nezezlátne.

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g žampionů, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce petrželky, 1-2 stroužky česneku, trochu rostlinného oleje, hrst nastrouhaného tvrdého sýra, chléb, 1 cibule

Cibulku nakrájíme nadrobno, česnek na plátky a všechno osmahneme na troše oleje. Přidáme žampiony nakrájené na plátky a prudce je osmahneme, aby nepustily šťávu. Houby krátce orestujeme, opepříme, osolíme a posypeme nasekanou petrželkou. Kd...

Rychlá minestronka

Rychlá minestronka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rajčat, 1 malá cibule , 2 stroužky česneku, 250 g fazolí (bílých), 2 lžíce olivového oleje, 3/4 l zeleninového vývaru, špetka soli, špetka pepře, 1 lžička tymiánu (sušeného), 150 g těstovin (kolínek), 1 svazek bazalky, 4 lžíce parmazánu/parmezánu (strouhaného), 150 g fazolek (zelené fazolové lusky)

Rajčata spaříme vroucí vodou a zbavíme slupky, rozpůlíme a bez tuhé části okolo stopky nakrájíme na kousky. Oloupeme česnek a cibuli a jemně je nasekáme. Bílé fazole necháme okapat. V hrnci rozpálíme olej a na středním plameni smažíme 3 minuty ci...