Rýže s pórkem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
15min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

304 kalorií
0.0g cukrů
29.0g tuků
9.0g bílkovin


Příprava

Na pánev s trochou oleje dáme uvařenou rýži, zpravidla se osvědčí, když uvaříme větší množství a zbude. Předtím si na jiné pánvi dáme zesklovatět jemně nakrájený pórek, pozor, ne dohněda, jen zesklovatět!
Smícháme na jedné pánvi a podle množství přidáme 1-2 vejce, která na mírném ohni necháme usmažit.
Přikořeníme podle své chuti (mletý kmín, sůl...)
Hotové posypeme sekanou pažitkou.

Tip k receptu

Tento recept se mnohým bude zdát podivný, mám ho již 20 let z tedy téměř nedostupné čínské kuchařky.
Mnohdy mi rýže zbývá a tenhle recept se mi docela osvědčil. Za pokus stojí.
Lze dělat i s jinou zeleninou, špenát, květák..., ale ta se musí nejprve trochu povařit, samotné osmažení by bylo málo, byla by tvrdá.

přidejte na:
Roxana

05. 09. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
jednoduché, zdrave a chutne jedlo
hanka 21. 10. 2016, 11:38
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept
palino 23. 10. 2016, 22:09
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
ryža s porkom je chutná
Svetlana 25. 03. 2017, 16:30