Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Salát z kvašáků

Barevný salát z grilované zeleniny

Barevný salát z grilované zeleniny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg menších brambor, 3 barevné papriky, 1 lilek, další zelenina podle chuti (cuketa, rajčata, brokolice), sůl, drcený pepř, grilovací koření, olej, petrželka a další bylinky na ozdobu, 1 sklenička Bio dressingu SPAK Jogurt Zahradní bylinky

Brambory a ostatní zeleninu nakrájíme na větší kousky, smícháme s 3 lžícemi oleje, solí, kořením a pepřem a rozprostřeme do větší zapékací mísy a dáme na asi 10-15 minut pod gril, občas zeleninovou směs promícháme. Hotový salát posypeme petrželk...

Barevný salát z hlávkového zelí

Barevný salát z hlávkového zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky zelí, 1 lžička soli, 1 červená paprika (kapie), 1 menší okurka, 1 menší červená cibule, 5 sušených rajčat, 1 mrkev, olej ze sušených rajčat, 1 lžíce jablečného octa, cukr

Zelí nakrájíme na velmi tenké nudličky (nejlépe pomocí struhadla na zelí), osolíme a promícháme. Necháme asi hodinu odležet. Během ní zelí promačkáváme rukou, ať změkne. Pak přidáme papriku nakrájenou na malé kousky a stejně nakrájíme okurky, cibu...

Barevný salát z krabích tyčinek

Barevný salát z krabích tyčinek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 250 g krabích tyčinek, 1 pórek, 2 různobarevné papriky, 1 malá majonéza nebo majolka (popř. jogurt), sůl, pepř, citrónová šťáva

Do uvařených těstovin přidáme nakrájené tyčinky a papriky, nasekaný pórek, promícháme s majolkou (část můžeme nahradit jogurtem), ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Je to rychlé za chvíli hotové.

Čínský salát ze skleněných nudlí

Čínský salát ze skleněných nudlí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g skleněných nudlí, 3 řapíky celeru, 250 g mrkve, kousek čerstvého zázvoru, 1 červená feferonka, 3 lžíce sherry octa, 2-3 lžíce sojové omáčky, špetka cukru krupice, bílý pepř, vanička řeřichy, 4 lžíce slunečnicového oleje

Skleněné nudle zalijeme v hrnci vroucí vodou a necháme asi 10 minut stát. Poté je scedíme a necháme dob­ře okapat v sítu. Nudle nastříháme na několikacentimetrové kousky. Celerové řapíky omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev omyjeme...

Jogurtový salát z krabích tyčinek

Jogurtový salát z krabích tyčinek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední cibule, 150 g smetanového bílého jogurtu, 250 g krabích tyčinek, 100 g tatarské omáčky

Celý nerozmrazený balíček surimi tyčinek vložíme do vroucí vody a zvolna vaříme 5 minut. Necháme vychladnout a potom odstraníme obal na jednotlivých tyčinkách. Do mísy dáme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme tatarskou omáčku, smetanový jogurt a z...

Jogurtový salát z pampelišek

Jogurtový salát z pampelišek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mladých listů pampelišky lékařské, 150 ml bílého jogurtu, 1 lžíce pažitky, 1 špetka soli, 1 špetka pepře

Pampeliškové listy dobře propereme a natrháme na větší kousky. Vložíme do talířů a zalijeme zálivkou vyrobenou z bílého jogurtu, nadrobno nakrené pažitky a špetky soli a petržele.

Kuřecí salát z ořechy

Kuřecí salát z ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřete, 200 g majonézy, 100 g celeru, 1 citrón, 2 lžíce smetany, Worcesterská (Worcesterová) omáčka, 50 g vlašských ořechů, špetka soli, špetka pepře, petrželka

Očištěné kuře uvaříme v osolené vodě s celerem. Měkký celer vyjmeme, necháme prochladnout a nakrájíme na nudličky. Vychladlé kuře vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na tenké plátky. Do majonézy ochucené citrónovou šťávou, pepřem a worcesterovou o...

Lehký salát ze sterilovaného zelí

Lehký salát ze sterilovaného zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší sklenice bílého sterilovaného zelí, 3 jarní cibulky, 150 g šunky, 1/2 papriky (kapie), 1 malá konzerva hrášku, sůl, pepř, 2 polévkové lžíce tatarské omáčky nebo jogurtu

Sterilované zelí slijeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do mísy, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, na drobno nakrájenou šunku, kapii a konzervu hrášku (bez nálevu). Osolíme, opepříme a vmícháme tatarku nebo jogurt ( jen aby se salát ...

Mexický salát z biotěstovin

Mexický salát z biotěstovin

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g biotěstovin, 1 konzerva tuňáka, 100 g strouhaného sýra, 1 malá cibulka, pažitka dle chuti, špetka pepře, špetka soli, 1 konzerva mexické zeleniny, 1 kapie

Vše smícháme dohromady a podáváme.

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 předek z králíka, 1 bílý jogurt, 1/2 balení majonézy, 1 sklenka nakládané zeleniny Moravanka, 2 cibule, 1/2 lžíce plnotučné hořčice, 1/2 lžičky cukru moučka, sůl, pepř, ocet

Uvaříme předek z králíka a nakrájíme na kousky, přidáme bílý jogurt, majolku, okapanou, nakládanou a nakrájenou zeleninu, posekanou cibulku a vše ochutíme hořčicí, moučkovým cukrem, solí, pepřem a octem. Vše pořádně smícháme a necháme odležet do d...

Salát z artyčoků

Salát z artyčoků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks artyčoků, 1 lžíce citrónové šťávy, 5 ks cherry rajčátek, 4 lžíce nasekané petrželky, 1 ks cibule, 4 lžíce olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Artyčoky rozkrojíme napůl, dáme je do hrnce, vlijeme vodu, osolíme, přidáme citrónovou šťávu a přivedeme k varu. Když jsou artyčoky měkké, vyjmeme je a dáme je do studené vody. Z artyčoků odřízneme tuhé části listů a vlákna. K artyčokům přidáme na...

Salát z bambusových výhonků

Salát z bambusových výhonků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g sterilovaných bambusových výhonků, 150 g sterilované kukuřice, 1 cibuli, 1 malý svazek petrželové natě, 200 g majonézy, špetku soli, špetku pepře

Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme jemně nakrájenou petrželovou nať, bambusové výhonky, kukuřici a majonézu. Dochutíme solí, pepřem a důkladně promícháme.

Salát z celeru

Salát z celeru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bulvového celeru, špetka Mořské soli, 1 lžička olivového oleje, 1 lžička citronové šťávy, kousek petrželové natě, 6 lžic vody

Celer nevařím, jen jen umyji a oloupu. Pak jej nastrouhám do mísy, přidám nasekanou petrželovou nať a připravím si zálivku ze zbylých ingrediencí. Pokud máte rádi lze přidat do zálivky trochu cukru nebo Stévie rebaudiany. Pak už stačí jen přelít h...

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g červené řepy, 6 stroužků česneku, špetka Mořské soli, troška pepře , 80 g domácí majonézy

Očištěnou červenou řepu si nejdříve uvaříme. Pak ji najemno nastrouháme, přidáme koření dle vlastní chuti, utřený česnek a nakonec přidáme i majonézu - nejlépe domácí, kterou do salátu vmícháme a máme hotovo.

Salát z červené řepy s brusinkami, rozinkami a sýry

Salát z červené řepy s brusinkami, rozinkami a sýry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g řepy ve sklenici, 2 balení Řeckého jogurtu, 1/2 šálek rozinek, 1/2 šálek brusinek, 100 g feta sýru, 1 balení Mozzarella třešniček, špetka soli, troška pepře

Červenou řepu smícháme s jogurtem, rozinkami a brusinkami, které jsme předem spařili. Přidáme na kostičky nakrájenou fetu a na 1/2 nakrájené mozzarelové třešničky. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme vychlazené.

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední červené řepy, 1 lžíce křenu, 2 stroužky česneku, 1 lžička soli, špetka pepře, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce jablečného octa, 2 lžíce medu, 3 lžíce zakysané smetany, 1 lžička tatarské omáčky

Červenou řepu omyjeme a uvaříme do měkka. Necháme vychladnout. Pak ji oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Osolíme, opepříme, přidáme křen nastrouhaný na jemno, rozmačkaný česnek, olivový olej, med, jablečný ocet, zakysanou smetanu a tatars...

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g červeného sterilovaného zelí, 3 sterilované okurky, 1 velká cibule, 100 ml bílého jogurtu, 2 lžíce octa, 1 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli

Jogurt smícháme se solí, octem a hořčicí a přelijeme smíchaným červeným zelím s nadrobno nakrájenou cibulí a okurkami.

Salát z červeného zelí s jablky

Salát z červeného zelí s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g červeného zelí, 4 jablka, 100 g másla, 1 lžíci mleté skořice, 1 lžíci cukru krupice, 1 lžíci citrónové šťávy, špetku pepře, špetku soli

Na hrubém struhadle nastrouháme zelí a uvaříme ho ve vroucí vodě do měkka. Jablka si nakrájíme na plátky a osmažíme je na másle na pánvi. Na pánev přidáme cukr a skořici. Vše smažíme, dokud není cukr zkaramelizován. Do mísy přendáme zelí a obsah p...

Salát z červeného zelí s jablky a sýrem

Salát z červeného zelí s jablky a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g červeného zelí, 2 jablka, 300 g bílého jogurtu, 50 g balkánského sýru, troška pepře

Sladko-kyselá jablka a sýr balkánský nastrouháme, přidáme červené zelí (sklo-sáček), bílý jogurt. Dochutíme pepřem. Podáváme vychlazené s pečivem.

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čínského zelí, 150 g Eidamu (Edamu), 1 papriku, 200 g sterilované kukuřice, 1 lžičku olivového oleje, špetku bazalky, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci cukru krupice, špetku soli

Zelí nakrájíme na větší kousky. Papriku na proužky. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný Eidam a kukuřici. Dochutíme bazalkou, citrónovou šťávou, cukrem. Osolíme, promícháme a necháme asi 30 minut vychladit v ledničce.

Salát z čínského zelí se dvěma dresingy

Salát z čínského zelí se dvěma dresingy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 čínské zelí, 150 g sterilovaných žampionů, kousek kozího sýru, 150 ml bílého jogurtu, 300 ml zakysané smetany, 1 malá cibule, konzerva ananasu-budeme potřebovat pouze trošku šťávy, 1-2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky včelího medu, špetka zázvoru, špetka mletého bílého pepře, špetka soli, troška chilli koření, 1/2 lžičky cukru moučka, 1-2 lžičky kečupu

Čínské zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Totéž provedeme s kapií, žampiony nasekáme na tenké plátky. Vše smícháme v míse a posypeme kousky kozího sýru. Připravíme si dvě zálivky: Jogurtová: Do bílého jogurtu vmícháme 2 lžíce zakysané sme...

Salát z cuket

Salát z cuket

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cukety, 3 stroužky česneku, 200 g bílého jogurtu, 100 g sterilované kukuřice, špetku soli, špetku pepře

Cukety oloupeme překrojíme podélně nožem a nakrájíme na plátky. Přidáme lisovaný česnek, jogurt a kukuřici. Osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme.

Salát z divoké rýže

Salát z divoké rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rýže natural (celozrnná), 1 ks červené cibule, 3 ks mrkve, 1 ks citrónu, 1 hrst rozinek, 1 lžíce včelího medu

Rýži uvaříme podle návodu. Cibuli a rozinky krátce povaříme. Po minutě vmícháme rýži a mrkev. Slijeme a zakápneme šťávou z citrónu a vmícháme kůru a med.

Salát z dušeného rybího filé

Salát z dušeného rybího filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rybího filé, 100 g celeru, 1 jablko, 1 sladkokyselá okurka, 1 tatarská omáčka, sůl, 1 citrón, špetka cukr moučka

Koupíme-li si balíček rybího filé a část z něho usmažíme nebo jinak upravíme, zbydou nám obvykle různé kousky. Ty chvíli podusíme nebo povaříme a potom je na drobno nasekáme. Uvařený celer nakrájíme na kostičky, stejně tak oloupeme jablko a sladko...

Salát z dušených žampiónů

Salát z dušených žampiónů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g žampionů, máslo, sůl, pepř, drcený kmín, křen, bílý jogurt, citronová šťáva

Žampióny nasucho očistíme, ale neloupeme. Nakrájíme na středně silné plátky. Propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Na pánvi si rozehřejeme máslo nebo olej, přidáme žampióny, osolíme, opepříme a okmínujeme drceným kmínem. Dusíme 5 minut ...