Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Salát z Nice

Sterilovaný salát z okurek

Sterilovaný salát z okurek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

salátové okurky, 850 ml vody, 200 g cukru krupice, 40 g soli, 150 ml octa

Nepřerostlé a nepřezrálé kvalitní salátové okurky omyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na kostky, které dáváme přímo do sklenic. Uvaříme si nálev z vody, octa, soli a cukru, kterým nakrájené okurky zalijeme. Sklenice uzavřeme a dáme ster...

Lehký salát ze sterilovaného zelí

Lehký salát ze sterilovaného zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší sklenice bílého sterilovaného zelí, 3 jarní cibulky, 150 g šunky, 1/2 papriky (kapie), 1 malá konzerva hrášku, sůl, pepř, 2 polévkové lžíce tatarské omáčky nebo jogurtu

Sterilované zelí slijeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do mísy, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, na drobno nakrájenou šunku, kapii a konzervu hrášku (bez nálevu). Osolíme, opepříme a vmícháme tatarku nebo jogurt ( jen aby se salát ...

Salát z čínského zelí se dvěma dresingy

Salát z čínského zelí se dvěma dresingy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 čínské zelí, 150 g sterilovaných žampionů, kousek kozího sýru, 150 ml bílého jogurtu, 300 ml zakysané smetany, 1 malá cibule, konzerva ananasu-budeme potřebovat pouze trošku šťávy, 1-2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky včelího medu, špetka zázvoru, špetka mletého bílého pepře, špetka soli, troška chilli koření, 1/2 lžičky cukru moučka, 1-2 lžičky kečupu

Čínské zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Totéž provedeme s kapií, žampiony nasekáme na tenké plátky. Vše smícháme v míse a posypeme kousky kozího sýru. Připravíme si dvě zálivky: Jogurtová: Do bílého jogurtu vmícháme 2 lžíce zakysané sme...

Salát z Nivy

Salát z Nivy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Nivy, 2 vejce natvrdo, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 okurka, 50 g kapie, 1 cibulka, 30 g hrášku, 100 g majonézy, citrónová šťáva

Všetky suroviny pokrájame na drobné kocky, pridáme posekanú cibuľku, sterilizovaný hrášok,majonézu s jogurtom a citónovú šťavu.

Salát z vajec a nivy

Salát z vajec a nivy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 30 g sýra Niva s modrou plísní, 3 lžíce tatarské omáčky, 1 špetka mletého bílého pepře

Vejce uvaříme na tvrdo, zchladíme je a oloupeme. Poté je protlačíme přes kolečko na brambory. Sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle, nebo rozdrobíme. Vejce a sýr promícháme a vmícháme tatarskou omáčku. Pro lepší chuť můžeme do salátu přidat i ml...

Salát z červené řepy s brusinkami, rozinkami a sýry

Salát z červené řepy s brusinkami, rozinkami a sýry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g řepy ve sklenici, 2 balení Řeckého jogurtu, 1/2 šálek rozinek, 1/2 šálek brusinek, 100 g feta sýru, 1 balení Mozzarella třešniček, špetka soli, troška pepře

Červenou řepu smícháme s jogurtem, rozinkami a brusinkami, které jsme předem spařili. Přidáme na kostičky nakrájenou fetu a na 1/2 nakrájené mozzarelové třešničky. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme vychlazené.

Salát ze skopového masa

Salát ze skopového masa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g skopového pečeného masa, 4 ks brambor vařených ve slupce, 2 ks mrkve, 1 ks sterilované okurky, 2 lžíce sterilovaného hrášku, špetka soli, špetka pepře, 200 g majonézy, 1 šálek smetany

Upečené skopové maso a ve slupce uvařené oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky, přidáme drobně nakrájenou uvařenou mrkev, okurku a hrášek. Podle chuti osolíme, opepříme a spojíme majonézou zředěnou smetanou.

Salát z uzeného masa s kysaným zelím

Salát z uzeného masa s kysaným zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeného vařeného masa, 200 g kyselého zelí, 2 ks jablek, 1 ks cibule, 2 lžíce rozinek, 1 šálek hovězího vývaru, špetka soli, špetka pepře

Uvařené studené maso nakrájíme na tenké plátky, přidáme propláchnuté kysané zelí pokrájené na menší kousky, oloupaná, nastrouhaná jablka, nakrájenou cibuli a přebrané spařené rozinky. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a promícháme.

Salát z Řecka

Salát z Řecka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks mrkví, 400 g čínského zelí, 50 g rozinek, 200 l majonézy, 400 ml bílého jogurtu, špetka soli

Mrkev, čínské zelí nastrouháme na jemné nudličky, přidáme najemno pokrájené spařené rozinky. Z jogurtu, majonézy připravíme dresink, dochutíme solí, vše zamícháme. Hotový salát vychladíme a podáváme.

Kuřecí salát z ořechy

Kuřecí salát z ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřete, 200 g majonézy, 100 g celeru, 1 citrón, 2 lžíce smetany, Worcesterská (Worcesterová) omáčka, 50 g vlašských ořechů, špetka soli, špetka pepře, petrželka

Očištěné kuře uvaříme v osolené vodě s celerem. Měkký celer vyjmeme, necháme prochladnout a nakrájíme na nudličky. Vychladlé kuře vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na tenké plátky. Do majonézy ochucené citrónovou šťávou, pepřem a worcesterovou o...

Mexický salát z biotěstovin

Mexický salát z biotěstovin

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g biotěstovin, 1 konzerva tuňáka, 100 g strouhaného sýra, 1 malá cibulka, pažitka dle chuti, špetka pepře, špetka soli, 1 konzerva mexické zeleniny, 1 kapie

Vše smícháme dohromady a podáváme.

Salát ze syrového celeru

Salát ze syrového celeru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 menší celery, 2 vejce uvařená na tvrdo, 1/2 šálku oleje, 1 a půl lžíce 4% octa, 1/2 lžičky hořčice, černé olivy, sůl, pepř

Syrové celery omyjeme, oloupeme, nastrouháme, vložíme do mísy a zakapeme olejem. Necháme odležet a pak přidáme vejce nakrájená na plátky, olivy bez pecek a hořčici zředěnou octem. Osolíme, opepříme a před podáváním důkladně promícháme.

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední červené řepy, 1 lžíce křenu, 2 stroužky česneku, 1 lžička soli, špetka pepře, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce jablečného octa, 2 lžíce medu, 3 lžíce zakysané smetany, 1 lžička tatarské omáčky

Červenou řepu omyjeme a uvaříme do měkka. Necháme vychladnout. Pak ji oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Osolíme, opepříme, přidáme křen nastrouhaný na jemno, rozmačkaný česnek, olivový olej, med, jablečný ocet, zakysanou smetanu a tatars...

Salát z kedlubny a ředkve

Salát z kedlubny a ředkve

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kedlubnů, 1 menší ředkev, 2 červené cibule, 1 lžíce jablečného octa, špetka soli, 1 lžička cukru krystal

Kedlubny oloupeme a nahrubo nastrouháme do mísy. Ředkve očistíme a nastrouháme na jemno. Nakrájíme červenou cibuli a přidáme do mísy. Přidáme trochu cukru, sůl a jablečný ocet. Důkladně promícháme.

Salát z pampelišek

Salát z pampelišek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 utlučený hřebíček, 1 a půl lžíce balzámového octa, 3 lžíce olivového oleje, 1-2 hrsti červeného rybízu, hrubá sůl, mletý pepř, velký svazek pampeliškových listů, 1 svazek pažitky, česnek

V malé misce dohromady ušleháme ocet, česnek, hřebíček a postupně přidáváme olej, až směs zhoustne. Přidáme polovinu rybízu. Omyté pampeliškové listí promícháme se solí, pepřem a nakonec se zálivkou. Salát rozdělíme na talíře a posypeme pažitkou a...

Salát z rukoly

Salát z rukoly

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení rukoly, 2 hrsti polníčku, 2 větší rajčata, 3 mrkve, 1/2 salátové okurky, 2 lžíce olivového oleje, troška čerstvé nebo sušené bazalky, 1/2 lžičky soli, 1 lžička plnotučné hořčice

Rukolu i polníček opláchneme, vsypeme do misky. Rajčata nakrájíme na osminky, salátovou okurku na velmi tenká kolečka. Mrkev nastrouháme nahrubo. Vše smícháme a zakápneme zálivkou připravenou z olivového oleje, hořčice, soli a bazalky. Dle libosti...

Salát z filé

Salát z filé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g rybího filé (uvařeného, upečeného či dušeného), 150 g tvrdého sýra, 150 g majonézy, 2 lžíce smetany, troška hořčice, sůl dle chuti, cukr dle chuti, pepř dle chuti, troška Worcesterské (Worcesterové) omáčky, troška citrónové šťávy, 1 lžička strouhaného křenu

Uvařené, udušené nebo upečené filé rozebereme na lístky, dáme do mísy a promícháme se strouhaným sýrem. Nakonec lehce vmícháme ochucenou majonézu, do které jsme vmíchali lžičku strouhaného křenu. Hotový salát upravíme do misky. Můžeme ozdobit hláv...

Salát z karotky

Salát z karotky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g karotky, 1-2 lžíce včelího medu - dle chuti, cca 2 lžíce citronové šťávy - dle chuti, 5-7 lžic vody, 1-2 lžíce olivového oleje, dle chuti špetka Mořské soli

Nastrouhanou karotku dáme do mísy. Poté ji zalijeme zálivkou, kterou si připravíme z olivového oleje, mořské soli, medu, vody a citronové šťávy. A můžeme servírovat.

Salát z celeru

Salát z celeru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bulvového celeru, špetka Mořské soli, 1 lžička olivového oleje, 1 lžička citronové šťávy, kousek petrželové natě, 6 lžic vody

Celer nevařím, jen jen umyji a oloupu. Pak jej nastrouhám do mísy, přidám nasekanou petrželovou nať a připravím si zálivku ze zbylých ingrediencí. Pokud máte rádi lze přidat do zálivky trochu cukru nebo Stévie rebaudiany. Pak už stačí jen přelít h...

Sváteční salát z pekingského zelí

Sváteční salát z pekingského zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g pekingského zelí, 1/2 grepu, 100 g kompotovaných hroznů nebo angreštu, 200 g pečeného drůbežího masa, citrónová šťáva, 1 lžička zeleného pepře, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačky), 1lžíce brusinkového nebo klikvového kompotu

Opláchnuté, okapané zelí nakrájíme na nudličky. Díly grepu sloupneme dužinu, přidáme k zelí, doplníme okapaným ovocem, na nudličky nakrájeným masem, pepřem a promícháme, podle chuti přikyselíme citrónovou šťávou a nálevem z kompotu. Salát rozdělím...

Salát z olomouckých syrečků

Salát z olomouckých syrečků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení olomouckých syrečků (tvarůžků), 1 cibule, 1 sklenka majonézy, mletý pepř

Syrečky nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno, ochutíme pepřem a promícháme s majonézou. Mažeme na světlé pečivo, ozdobíme nakrájenými rajčaty.

Salát z kyselého zelí a ovčího sýra

Salát z kyselého zelí a ovčího sýra

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kyselého zelí, 1 cibule, 1 kelímek bílého jogurtu, 4 lžíce strouhaného ovčího sýru, 1 jablko, olivový olej

Zelí nakrájíme na malé kousky, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, ovčí sýr, nahrubo nastrouhané jablko a olej. Vše dobře promícháme a necháme aspoň 1 hodinu uležet.

Salát z dušených žampiónů

Salát z dušených žampiónů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g žampionů, máslo, sůl, pepř, drcený kmín, křen, bílý jogurt, citronová šťáva

Žampióny nasucho očistíme, ale neloupeme. Nakrájíme na středně silné plátky. Propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Na pánvi si rozehřejeme máslo nebo olej, přidáme žampióny, osolíme, opepříme a okmínujeme drceným kmínem. Dusíme 5 minut ...

Salát z kuřete a celeru

Salát z kuřete a celeru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 kuřete, 100 g celeru, 1 list hlávkového salátu, 1 lžíce citronové šťávy, 50 g jogurtu, 1 lžíce nasekané pažitky

Vařené kuřecí maso vykostíme a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme vařený strouhaný celer, pokapeme citronovou šťávou a spojíme s jogurtem ochuceným nasekanou pažitkou. Dobře promícháme. Zdobíme hlávkovým salátem.

Barevný salát z hlávkového zelí

Barevný salát z hlávkového zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky zelí, 1 lžička soli, 1 červená paprika (kapie), 1 menší okurka, 1 menší červená cibule, 5 sušených rajčat, 1 mrkev, olej ze sušených rajčat, 1 lžíce jablečného octa, cukr

Zelí nakrájíme na velmi tenké nudličky (nejlépe pomocí struhadla na zelí), osolíme a promícháme. Necháme asi hodinu odležet. Během ní zelí promačkáváme rukou, ať změkne. Pak přidáme papriku nakrájenou na malé kousky a stejně nakrájíme okurky, cibu...