Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Salát ze sekané

Salát z rukoly

Salát z rukoly

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení rukoly, 2 hrsti polníčku, 2 větší rajčata, 3 mrkve, 1/2 salátové okurky, 2 lžíce olivového oleje, troška čerstvé nebo sušené bazalky, 1/2 lžičky soli, 1 lžička plnotučné hořčice

Rukolu i polníček opláchneme, vsypeme do misky. Rajčata nakrájíme na osminky, salátovou okurku na velmi tenká kolečka. Mrkev nastrouháme nahrubo. Vše smícháme a zakápneme zálivkou připravenou z olivového oleje, hořčice, soli a bazalky. Dle libosti...

Salát z kaki s ořechy

Salát z kaki s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 dobře vyzrálá kaki, 8-10 vlašských nebo jiných ořechů, 4 lžíce medu

Kaki umyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Ořechy rozbijeme a vnitřní část nadrobno nasekáme. Obě ingredience smícháme s medem.

Salát z čínského zelí se dvěma dresingy

Salát z čínského zelí se dvěma dresingy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 čínské zelí, 150 g sterilovaných žampionů, kousek kozího sýru, 150 ml bílého jogurtu, 300 ml zakysané smetany, 1 malá cibule, konzerva ananasu-budeme potřebovat pouze trošku šťávy, 1-2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky včelího medu, špetka zázvoru, špetka mletého bílého pepře, špetka soli, troška chilli koření, 1/2 lžičky cukru moučka, 1-2 lžičky kečupu

Čínské zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Totéž provedeme s kapií, žampiony nasekáme na tenké plátky. Vše smícháme v míse a posypeme kousky kozího sýru. Připravíme si dvě zálivky: Jogurtová: Do bílého jogurtu vmícháme 2 lžíce zakysané sme...

Barevný salát z krabích tyčinek

Barevný salát z krabích tyčinek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 250 g krabích tyčinek, 1 pórek, 2 různobarevné papriky, 1 malá majonéza nebo majolka (popř. jogurt), sůl, pepř, citrónová šťáva

Do uvařených těstovin přidáme nakrájené tyčinky a papriky, nasekaný pórek, promícháme s majolkou (část můžeme nahradit jogurtem), ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Je to rychlé za chvíli hotové.

Turecký salát z kuskusu

Turecký salát z kuskusu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 hrnečku kuskusu, 1 cibuli, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/3 hrnečku olivového oleje, 400 ml horké vody, 1 rajče, 1 okurku, 2-3 listy ledového salátu, 1-2 jarní cibulky, 1/3 hrnečku citrónové šťávy, 1/2 lžičky kmínu, 1 lžičku sušené máty peprné, 1 lžičku soli

Do velké mísy dáme kuskus a vařící vodu. Zamícháme a necháme odpočívat 5-10 minut dokud neabsorbuje všechnu vodu. Kuskus nesmí být vlhky, vody se musí celá absorbovat a objem kuskusu se zdvojnásobí. Zatím na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibu...

Čínský salát ze skleněných nudlí

Čínský salát ze skleněných nudlí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g skleněných nudlí, 3 řapíky celeru, 250 g mrkve, kousek čerstvého zázvoru, 1 červená feferonka, 3 lžíce sherry octa, 2-3 lžíce sojové omáčky, špetka cukru krupice, bílý pepř, vanička řeřichy, 4 lžíce slunečnicového oleje

Skleněné nudle zalijeme v hrnci vroucí vodou a necháme asi 10 minut stát. Poté je scedíme a necháme dob­ře okapat v sítu. Nudle nastříháme na několikacentimetrové kousky. Celerové řapíky omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev omyjeme...

Salát ze syrového celeru

Salát ze syrového celeru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 menší celery, 2 vejce uvařená na tvrdo, 1/2 šálku oleje, 1 a půl lžíce 4% octa, 1/2 lžičky hořčice, černé olivy, sůl, pepř

Syrové celery omyjeme, oloupeme, nastrouháme, vložíme do mísy a zakapeme olejem. Necháme odležet a pak přidáme vejce nakrájená na plátky, olivy bez pecek a hořčici zředěnou octem. Osolíme, opepříme a před podáváním důkladně promícháme.

Salát ze slanečků I.

Salát ze slanečků I.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g slanečků, 1 cibuli, 200 g sterilované zeleninové směsi, 1 malou sklenku majonézy, 1/2 lžičky octa, pepř

Slanečky očistíme a vymáčíme několik hodin ve vodě. Po okapání je pokrájíme na menší dílky, smícháme se zeleninou včetně nadrobno nakrájené cibule, dochutíme octem, pepřem a dobře promícháme. Nakonec opatrně vmícháme majonézu a necháme asi hodinu ...

Salát z Hermelínu s oreganem

Salát z Hermelínu s oreganem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 Hermelíny, 1 svazek jarní cibulky, 1/2 lžičky sušenéjo oregana, 4 lžíce olivového oleje, sůl, 1 lžička vinného bylinkového octa, 1-2 lžíce bílého vína

Sýr nakrájíme na kostičky. Opláchneme jarní cibulku i s natí nakrájíme na kolečka. Oregano přelijeme teplým olejem a necháme chvíli stát, pak přidáme sůl, ocet, víno, promícháme a nalijeme na sýr s cibulí, promícháme, přikryjeme a necháme v chladn...

Salát z pampelišek

Salát z pampelišek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 utlučený hřebíček, 1 a půl lžíce balzámového octa, 3 lžíce olivového oleje, 1-2 hrsti červeného rybízu, hrubá sůl, mletý pepř, velký svazek pampeliškových listů, 1 svazek pažitky, česnek

V malé misce dohromady ušleháme ocet, česnek, hřebíček a postupně přidáváme olej, až směs zhoustne. Přidáme polovinu rybízu. Omyté pampeliškové listí promícháme se solí, pepřem a nakonec se zálivkou. Salát rozdělíme na talíře a posypeme pažitkou a...

Salát z olomouckých syrečků

Salát z olomouckých syrečků

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení olomouckých syrečků (tvarůžků), 1 cibule, 1 sklenka majonézy, mletý pepř

Syrečky nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno, ochutíme pepřem a promícháme s majonézou. Mažeme na světlé pečivo, ozdobíme nakrájenými rajčaty.

Sváteční salát z pekingského zelí

Sváteční salát z pekingského zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g pekingského zelí, 1/2 grepu, 100 g kompotovaných hroznů nebo angreštu, 200 g pečeného drůbežího masa, citrónová šťáva, 1 lžička zeleného pepře, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačky), 1lžíce brusinkového nebo klikvového kompotu

Opláchnuté, okapané zelí nakrájíme na nudličky. Díly grepu sloupneme dužinu, přidáme k zelí, doplníme okapaným ovocem, na nudličky nakrájeným masem, pepřem a promícháme, podle chuti přikyselíme citrónovou šťávou a nálevem z kompotu. Salát rozdělím...

Salát ze slanečků

Salát ze slanečků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg slanečků, 2 cibule, 10 dkg sterilovaného hrášku, 1,5 dcl zakysané smetany

Slanečky nakrájíme na proužky. Cibule nakrájíme na plátky. Přidáme hrášek, smetanu, zamícháme a necháme hodinu v ledničce odležet.

Salát z mrkve se smetanou

Salát z mrkve se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g mrkve, 5 jablek, 15 dcl sladké smetany, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci cukru krupice, špetku soli

Na jemném struhadle nastrouháme mrkev. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme smetanu, citrónovou šťávu, cukr a osolíme. Vše promícháme.

Salát z červeného zelí s jablky

Salát z červeného zelí s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g červeného zelí, 4 jablka, 100 g másla, 1 lžíci mleté skořice, 1 lžíci cukru krupice, 1 lžíci citrónové šťávy, špetku pepře, špetku soli

Na hrubém struhadle nastrouháme zelí a uvaříme ho ve vroucí vodě do měkka. Jablka si nakrájíme na plátky a osmažíme je na másle na pánvi. Na pánev přidáme cukr a skořici. Vše smažíme, dokud není cukr zkaramelizován. Do mísy přendáme zelí a obsah p...

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čínského zelí, 150 g Eidamu (Edamu), 1 papriku, 200 g sterilované kukuřice, 1 lžičku olivového oleje, špetku bazalky, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci cukru krupice, špetku soli

Zelí nakrájíme na větší kousky. Papriku na proužky. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný Eidam a kukuřici. Dochutíme bazalkou, citrónovou šťávou, cukrem. Osolíme, promícháme a necháme asi 30 minut vychladit v ledničce.

Salát z kvašáků

Salát z kvašáků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g sterilovaných okurek v soli, 1 cibuli, 1 mrkev, 1 lžičku olivového oleje, 1 lžičku citrónové šťávy, špetku soli, špetku pepře

Sterilované okurky v soli a cibuli nakrájíme na kostičky. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Zakápneme olejem a ochutíme citrónovou šťávou. Osolíme a opepříme. Vše promícháme.

Salát z medvědího česneku

Salát z medvědího česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g medvědího česneku, 150 g Eidamu (Edamu), 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci olivového oleje, špetku soli, špetku pepře

Mladé lístky medvědího česneku nakrájíme na proužky a přidáme najemno nastrouhaný eidam. Zakápneme olejem, ochutíme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a promícháme.

Salát z bambusových výhonků

Salát z bambusových výhonků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g sterilovaných bambusových výhonků, 150 g sterilované kukuřice, 1 cibuli, 1 malý svazek petrželové natě, 200 g majonézy, špetku soli, špetku pepře

Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme jemně nakrájenou petrželovou nať, bambusové výhonky, kukuřici a majonézu. Dochutíme solí, pepřem a důkladně promícháme.

Salát z cuket

Salát z cuket

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cukety, 3 stroužky česneku, 200 g bílého jogurtu, 100 g sterilované kukuřice, špetku soli, špetku pepře

Cukety oloupeme překrojíme podélně nožem a nakrájíme na plátky. Přidáme lisovaný česnek, jogurt a kukuřici. Osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme.

Špaldový salát z tofu

Špaldový salát z tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g špaldy, 1 balení bylinkového Tofu, 2 ks kapie, 2 rajčata, 1/2 salátové okurky, 1 hrst arašídů, 2 lžíce olivového oleje, špetka provensálského koření, sůl dle chuti, citrónová šťáva dle chuti

Nejdříve si připravíme špaldu. Je nutné ji vařit asi 30 minut pod pokličkou se špetkou soli a bez míchání. Mezitím si nakrájíme tofu, papriky, rajčata a okurku na kostičky. K zelenině s tofu přidáme uvařenou špaldu s oříšky. Ochutíme zálivkou z ol...

Mexický salát z biotěstovin

Mexický salát z biotěstovin

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g biotěstovin, 1 konzerva tuňáka, 100 g strouhaného sýra, 1 malá cibulka, pažitka dle chuti, špetka pepře, špetka soli, 1 konzerva mexické zeleniny, 1 kapie

Vše smícháme dohromady a podáváme.

Salát z artyčoků

Salát z artyčoků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks artyčoků, 1 lžíce citrónové šťávy, 5 ks cherry rajčátek, 4 lžíce nasekané petrželky, 1 ks cibule, 4 lžíce olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Artyčoky rozkrojíme napůl, dáme je do hrnce, vlijeme vodu, osolíme, přidáme citrónovou šťávu a přivedeme k varu. Když jsou artyčoky měkké, vyjmeme je a dáme je do studené vody. Z artyčoků odřízneme tuhé části listů a vlákna. K artyčokům přidáme na...

Salát z Nice

Salát z Nice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka hlávkového salátu, 2 ks natvrdo uvařených vajec, 2 ks rajčat, 6 plátků ančoviček, 10 ks oliv, 1 lžíce kaparů, 1 ks sterilované okurky, 1 konzerva tuňáka, 1 artyčok, 6 lžic olivového oleje, 2 lžíce octa, 1 stroužek česneku, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce citrónové šťávy, špetka pepře, špetka soli

Salát omyjeme a natrháme na malé kousky. Přidáme na 1/4 nakrájená uvařená vejce, na kostičky nakrájená rajčata, na nudličky nakrájené ančovičky, olivy, kapary, na kostičky nakrájenou okurku, tuňáka z konzervy nakrájeného na kousky, na kousky nakrá...

Salát z ovoce Dálného východu

Salát z ovoce Dálného východu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva liči v sirupu, 3 ks nakládaného zázvoru, 2 lžíce sirupu ze zázvoru, 1 ks limety - nastrouhaná kůra z ní, 2 ks pomeranče, 200 g kuliček modrého hroznového vína, 1 červené jablko

Liči scedíme přes síto podložené miskou. Polovinu scezeného sirupu odlijeme a do zbytku vložíme liči. Přidáme na jemné proužky nakrájený zázvor, sirup a limetkovou kůru a šťávu. Pomeranče oloupeme a ostrým nožem odblaníme. Držíme je nad miskou, ab...