Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Silvestrovský povzbuzující bujón

Silvestrovská obložená mísa

Silvestrovská obložená mísa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vlašského salátu, 10 dkg šunky, 10 dkg debrecínky, 10 dkg plátkového sýra, 10 dkg poličanu, 10 dkg čabajkového salámu, 3 vejce uvařená natvrdo, sterilované okurky, nakládaná kapie na nudličky

Doprostřed oválné (ale i jiné) servírovací mísy dáme vlašský salát a vytvarujeme jej podle tvaru mísy. Pak kolem něj a do něj postupně dáváme další suroviny, které stáčíme do kornoutků. Jejich řazení je na naší fantazii, využíváme barevných efektů...

Silvestrovské kotlety

Silvestrovské kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vepřové kotlety, pepř, sůl, kmín, 2 stroužky česneku, 10 dkg šunkového salámu, 100 g žampionů, rostlinný olej, máslo, hladká mouka, 1 smetana ke šlehání, 1 žloutek, petrželová nať, sladká paprika, 4 plátky sýra

Kotlety osolíme, opepříme, posypeme kmínem, potřeme česnekem, prudce opečeme po obou stranách na oleji a uložíme do tepla. Z pánve odebereme přebytečný tuk, přidáme kostičky salámu, čtvrtky žampionů, opečeme, zasypeme moukou a necháme přismahnout....

Silvestrovský povzbuzující bujón

Silvestrovský povzbuzující bujón

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 slepice, 1/2 bulvového celeru, 2 mrkve, 1 cibule, 2 zelené papriky, 1/4 lžičky soli

Polovinu slepice nebo kuřete vložíme do přiměřeného množství vody, osolíme, přidáme očištěnou cibuli, mrkev, celer a zelenou papriku a vaříme 1-2 hodiny. Když je maso měkké, vývar procedíme a podáváme jako nápoj v keramických bujónkách.

Silvestrovští větroplaši

Silvestrovští větroplaši

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

140 g hrubé mouky, 70 g Hery, 3 vejce, 1/4 l vody, sůl, 1 balení tvarůžků, 1 lžíce smetany ke šlehání, 100 g měkkého tvarohu, petrželová nať

Do vařící osolené vody dáme tuk a mouku. Mícháme, až je těsto hladké a nechytá se nádoby. Těsto dáme do chladné mísy a vmícháme postupně vejce. Lžičkou dáváme hromádky těsta na vymazaný plech. Pečeme dorůžova v hodně vyhřáté troubě. Během pečení ...