Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Sirup z čerstvého zázvoru

Sirup z čerstvého zázvoru

Sirup z čerstvého zázvoru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrnek zázvoru, 1 hrnek cukru krupice, 300 ml vody, 2 ks skořice, 1 lžíce citrónové šťávy

Zázvor oloupeme, nakrájíme na plátky nebo kostičky. Nasypeme do hrnce, přidáme cukr a vodu a vše přivedeme k varu. Pak vhodíme 2 celé skořice a necháme na plotně na mírném ohni probublávat asi hodinu. Po hodině odstavíme z plotny, přidáme citrónov...

Jednoduchý sirup z ostružin

Jednoduchý sirup z ostružin

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrnky (čtvrtlitrové) ostružin, 100 ks listů z ostružin, 4 l vody, 3-4 kg cukru krupice, 2 sáčky kyseliny citrónové

Ostružiny a listy omyjeme a dáme do většího hrnce. Zalijeme 4 litry vody a vaříme půl hodiny. Pak přecedíme do čistého hrnce, přidáme cukr a kyselinu citrónovou a povaříme ještě 5 minut. Vypneme a horké plníme do sklenic se šroubovacím uzávěrem. N...

Domácí sirup z plodů aronie

Domácí sirup z plodů aronie

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kg kuliček aronie (černý jeřáb), 3 l vody, 2 lžíce kyseliny citronové, 1 kg cukru krupice

Do vařící vody dáme rozmačkané jeřabiny, kyselinu citronovou a na dva dny dáme uležet do chladna. Poté přecedíme, přidáme cukr a zahřejeme (1 l šťávy - 1 kg cukru), zahřejeme a nalijeme do lahví.

Sirup z květů černého bezu

Sirup z květů černého bezu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l vody, 2 kg cukru krupice, 2 citróny, 60 g kyseliny citronové, 15 květů bezu černého

Vodu svaříme s cukrem. Květy černého bezu dáme do většího hrnce zalijeme cukrovou vodou, přidáme omyté na kolečka nakrájené citrony a necháme 24 hodin louhovat. Druhý den scedíme, přidáme kyselinu citronovou a můžeme podávat. Sirup je dobrý při na...

Sirup z kopřiv

Sirup z kopřiv

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 stonků kopřiv, 3,5 l vody, 4 ks citrónů, 10 dkg kyseliny citronové, 3,5 kg cukru

Stonky mladých kopřiv asi 20 cm velikých dáme do vody, kam jsme přidali citrony na kolečka, citronovou kyselinu a vše svaříme a necháme 24 hodin louhovat. Scedíme a s cukrem opětovně svaříme.