Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Škvarky

Škvarky

Škvarky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg sádla, 2 dcl vody, 1-2 dcl mléka, 1-2 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře

Pláty sádla zbavíme kůže a nakrájíme na kostky velké cca 2x2 cm. Připravíme si velký hrnec s pokličkou, vložíme kostky sádla, podlijeme trochou vody a na velmi mírném ohni trpělivě zahříváme a škvaříme. Musíme promíchávat, aby se sádlo nepřiškvaři...

Zdravé škvarky z hlívy

Zdravé škvarky z hlívy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg hlívy ústřičné, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, sůl, pepř, drcený kmín, sušený granulovaný česnek

Hlívu opláchneme, osušíme a nakrájíme na čtverečky. Tuhé nožičky odřízneme a schováme do polévky. Na pánvi rozehřejeme olivový nebo řepkový olej, přisypeme cibuli nakrájenou na drobno a osmažíme do sklovita. Pak přidáme nakrájenou hlívu a opékáme...

Kapří škvarky

Kapří škvarky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kapra, 1 lžíce soli, 5 stroužků česneku, 300 g hladké mouky, 1 lžíce sladké mleté papriky, 250 ml rostlinného oleje

Kapra musíme vykostit a zbavit kůže. Poté ho nakrájíme na menší kostky. Česnek utřeme se solí a zamícháme do rybího masa. Upěchujeme do nádobky s víkem a necháme odležet do druhé dne v lednici. Druhý den smícháme mouku s mletou paprikou a kousky r...

Škvarky z holubinek nebo z masáků

Škvarky z holubinek nebo z masáků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvých holubinek nebo masáků, 60 g slunečnicového oleje, 1 lžička kmínu, špetka soli

Holubinky nebo masáky (já raději používám masáky, ty poznám líp než holubinky) očistíme a omyjeme. Poté je pokrájíme na kostky velké asi tak 1 cm. Na rozpáleném oleji je orestujeme dorůžova. Okořeníme je kmínem a solí. Je to taková chuťovka k čers...

Brambory se škvarky a okurkou

Brambory se škvarky a okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 200 g sterilovaných okurek, 300 g škvarků, 2 ks mrkve, 2 ks cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku, sůl, pepř, bobkový list

Oloupeme cibuli a mrkev, pokrájíme je na malé kousky a osmažíme na pánvi společně se škvarky, přendáme vše do hrnce. Přidáme oloupané a na malé kousky nakrájené brambory a zalijeme vodou. Necháme pozvolna pod pokličkou vařit. Na větší kousky nakrá...

Mozeček se škvarky

Mozeček se škvarky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 150 g droždí (kvasnice), 150 g škvarků, 2 cibule, 4-5 vajec, mletý pepř, drcený kmín, pažitka, sůl

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, rozdrobíme do ní droždí a necháme ho rozpustit, až začne růžovět a vonět. Přidáme posekané škvarky, sůl, pepř, drcený kmín a do dobře osmahnutého rozklepneme ještě vejce a mícháme, až vše kašovitě zhoustn...

Bryndzový koláč se škvarky

Bryndzový koláč se škvarky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 30 g droždí (kvasnic), 1 lžička cukru krupice, 250 ml vlažné vody, špetka soli, kousek tuku na vymazání plechu, 1 vejce na potření, troška kmínu na posypání, Náplň: 150 g uvařených brambor, 150 g masitých škvarků, 120 g Brynzy, 60 g vepřoveho sádla, špetka soli

Z 1PL múky, cukru, droždia a 50 ML vlažnej vody pripravíme kvások. Múku osolíme, pridáme kvások a zvyšnú vodu. Vypracujeme cesto, ktoré zakryjeme utierkou a necháme 45 minút kysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát, polovicu na...