Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Sladkokyselé kuře s ananasem

Těstoviny se sladkokyselou omáčkou

Těstoviny se sladkokyselou omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 3 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, 3 listy řapíkatého celeru, 1 ks červené cibule, 6-8 lžíc sladkokyselé omáčky

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Na olivovém oleji opečeme česnek, cibuli a celer, přidáme pepř a omáčku a nakonec vmícháme těstoviny. Prohřejeme a podáváme.

Rýžové placky se sladkokyselou omáčkou

Rýžové placky se sladkokyselou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rýže, 2 ks vejce, 2 ks jarní cibulky, 1 ks mrkve, 1 stroužek česneku, 2 lžíce másla, 1 lžíce sójové omáčky, 6 lžíc slunečnicového oleje, 1/2 lžičky zázvoru, 8 lžíc sladkokyselé omáčky

Rýži si uvaříme den dopředu. K vychlazené rýži přidáme vejce a rozpuštěné ale studené máslo. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo a přidáme ji k rýži spolu s mletým zázvorem. Ochutíme utřeným česnekem a sójovou omáčkou a dobře promícháme. Na ...

Sladkokyselé dušené cibulky s roštěnou

Sladkokyselé dušené cibulky s roštěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g cibule, 2 lžíce másla, 3 lžíce vinného octu, 10 dcl hovězího vývaru, 4 plátky hovězí roštěnky, 1 ks chilli papričky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 4 lžíce petrželové natě, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Cibulky oloupeme, větší kusy přepůlíme. Celé je osmažíme ze všech stran na másle, poté zalijeme octem, krátce osmahneme, přidáme vývar a dusíme doměkka. Smícháme sůl, čerstvě drcený pepř a chilli papričku nakrájenou najemno. Každý plátek roštěnky ...

Sladkokyselá salátová polévka s vejcem

Sladkokyselá salátová polévka s vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 miska listového salátu, 1 plátek másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce strouhané mrkve, 1 kostka bujónu, 1 vařené vejce, 2 lžičky cukru krupice, 1 lžička octu, 500 ml vody

Z másla, mouky a na hrubo nastrouhané mrkve připravíme světlou jíšku. Zalijeme jí 250 ml vody a 10 minut povaříme. Salát rozmixujeme s 250 ml vody a přidáme do povařeného základu. Polévku ochutíme bujónem, octem, cukrem. Vše povaříme 5 minut a ods...

Červená řepa ve sladkokyselém nálevu

Červená řepa ve sladkokyselém nálevu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg červené řepy, 1 l vody, 3 dcl octa, 1 lžička soli, 100 g cukru krystal, 1 troška fenyklu

Červenou řepu dobře omyjeme i s kořenem a dáme vařit asi na 1 hodinu , menší bulvy méně. Uvaříme jí do měkka, scedíme, po vychladnutí oloupeme a nastrouháme na hrubo. Takto připravenou jí promícháme s uvařeným nálevem. Nálev - do vroucí vody dám...

Sladkokyselá salátová omáčka

Sladkokyselá salátová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l vody, 2 hrsti ledového salátu, 2 lžičky octa, kostka bujónu, 2 lžíce cukru krystal, 100 ml sladké 10% smetany, světlá jíška dle potřeby

Hlávkový salát, nejlépe ledový, opláchneme od nečistot a zbavíme tuhých částí. Poté jej nakrájíme na tenké krátké nudličky a vhodíme do vroucí vody. Vaříme asi 10 minut, salát musí být měkký, ale nerozvařený. Omáčku zahustíme máslovou jíškou, neb...

Kopr ve sladkokyselém nálevu

Kopr ve sladkokyselém nálevu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kopr, 200 ml octa, 250 g cukru krupice, 850 ml vody, 35 g soli

Připravíme si vodu, sůl, cukr a ocet. Vše svaříme a připravíme si tak nálev. Kopr řádně propláchneme studenou vodou a poté nakrájíme nadrobno. Sypeme volně do připravených skleniček a zalijeme svařeným nálevem. Skleničky uzavřeme a sterilujeme p...

Sladkokyselá okurková omáčka

Sladkokyselá okurková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenka sterilovaných okurek, 1 l vody, 2 kuličky nového koření, 2 kuličky pepře, 2-3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce omastku, špetka cukru, špetka soli, 1 kostka zeleninového bujónu

Do vody dáme povařit okurky pokrájené na kolečka - asi 15 minut - vhodíme nové koření, pepř a bujon. Uděláme z omastku a mouky jíšku a zahustíme. Po dalších zhruba 10 minutách podle potřeby dosolíme a dosladíme.

Sladkokyselé kuře s ananasem

Sladkokyselé kuře s ananasem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce olivového oleje, 4 ks menších kuřecích prsou nakrájených na kousky, 9 lžic kečupu, 3 lžíce octa, 4 lžíce třtinového cukru, 2 stroužky česneku (prolisované), 1 malá cibule nakrájená nahrubo, 2 červené papriky (kapie) nakrájené na větší kusy, 200 g kompotovaného ananasu nakrájeného na kusy, 100 g čerstvých fazolek nasekaných, 1 hrst kešu ořechů opražených

Ve velké pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm maso tak,aby zezlátlo ze všech stran.Pak přidáme kečup,ocet,cukr,česnek,cibuli a papriky,stáhneme oheň na minimum a dusíme pod pokličkou.Podlijeme vodou,jestli bude potřeba.Po deseti minutách přidáme ...

Kapr na sladkokyselo

Kapr na sladkokyselo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kapra, 2 lžíce škrobové moučky, 1 malou cibuli, kousek pórku, 3 stroužky česneku, 6 lžic rostlinného oleje, 1 lžíci cukru krupice, 1 kostku zeleninového bujónu, 2-3 lžíce sojové omáčky, 1/2 lžíce octa, 0,5 dcl bílého suchého vína, 1/2 lžičky mletého zázvoru, bílý pepř, 1 dcl vody

Kapra nakrájíme na nudličky asi 1 x 3 cm, obalíme ve škrobové moučce a osmažíme na pánvi na 4 lžících rozpáleného oleje dokřupava. Hotové nudličky vyndáme z pánve a udržujeme teplé. Na pánev dáme nový olej a osmažíme cibuli a pórek nakájené na p...

Houby ve sladkokyselém nálevu

Houby ve sladkokyselém nálevu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5-6 kg jakýchkoliv čerstvých hub, 1 l vody, 0,5 l octa (8%), 30 g soli, hořčičné semínko, nové koření, pepř celý, křen, 1 cibule, 100 g cukru

Hřiby očistíme, nakrájíme na menší kousky a potom povaříme přibližně 5 minut. Pak je scedíme a propláchneme studenou vodou (aby si hříbky zachovaly svou krásnou barvu a nezčernaly). Připravíme si dobře umyté a vypláchnuté sklenice, do kterých dáme...

Sladkokyselé cibulky

Sladkokyselé cibulky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce octu, 300 g malých cibulek, 2 lžíce cukru krystalu

Do horkého oleje vysypeme cukr, který necháme rozpustit na mírném plameni. Jakmile cukr začne hnědnout přidáme oloupané cibulky. Cibulky opatrně mícháme 1-2 minuty, ať se pokryjí sladkou směsí. Nekonec přilijeme ocet. Podáváme je horké, jako přílo...

Hlávkový salát se sladkokyselým nálevem

Hlávkový salát se sladkokyselým nálevem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 listové saláty, 2 lžíce olivového oleje, 300 ml vody, 5 lžic octa, 1 lžíce cukru krystal, sůl, pepř

Hlávkový salát opereme a rozdělíme na jednotlivé listy nebo na menší dílky, vložíme do mísy a pokapeme olejem. Připravíme si zálivku z vody, octa, soli a pepře a polijeme listy salátu.