Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Slovenská nádivka

Slovenská zelňačka

Slovenská zelňačka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček kysaného zelí, 1 balení rajčatového protlaku, 2 hrsti sušených hub, 2 klobásy , špetka soli, troška pepře (mletý nebo celý, dle chuti), 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy

Hned na začátku doporučuji zakoupit nejlépe dva druhy klobás - měkčí paprikovou například gombaseckou a druhou tužší, také paprikovou a pikantnější, třeba čabajku. Obě klobásy nakrájíme na kolečka. Zelí tak, jak je v sáčku i s nálevem, dáme vařit...

Slovenská nádivka

Slovenská nádivka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

9 housek, 18 vajec + 4 uvařené natvrdo, 2 lžíce petrželky, 3/4 lžičky Sody bikarbóny, 3 domácí klobásy, 150 g slaniny, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Klobásu uvaríme domäkka a nakrájame na kolieska. Žemle namočíme do studenej vody a necháme rozmočiť, slaninu nakrájame na malé kocky. Vajcia rozbijeme, v miske rozšľaháme a pridáme k riadne vyžmýkaným žemliam. Pridáme nakrájanú klobásu, slaninu, ...

Slovenská zelňačka z čerstvého zelí

Slovenská zelňačka z čerstvého zelí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg vepřového masa, 200 g uzeného masa, 150 g domácí klobásy, 1 hlávka bílého zelí /asi 1 kg/, 1/2 lžičky kmínu, 12 kuliček pepře, 1 kostka masoxu, 2 cibule, 3 bobkové listy, trocha soli, 4 lžíce hladké mouky, trocha rostlinného oleje, 2 lžičky mleté papriky, 4-5 brambor, 1/4 l rajčatové šťávy, asi 2 l vody, trochu cukru krystal

Maso nakrájíme na kostky, klobásu na půlkolečka, uzené na malé kostičky, zelí na nudličky, brambory na kostky. Vepřové maso dáme vařit do 2 litrů vody s kostkou masoxu, s 1 celou cibulí, s bobkovým listem, kořením a nasekaným zelím. Všechno uvařím...

Slovenské perky s povidly

Slovenské perky s povidly

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 0,5 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli, 2 hrsti mandlí, hrst strouhanky, 1 vanilkový cukr, 3-4 lžíce cukru moučka, troška mleté skořice , 1 sklenka švestkových povidel, několik lžic rozpuštěného másla

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladit, oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme sůl, mouku a vypracujeme nelepivé těsto. Na pomoučeném válu těsto vyválíme, vykrojíme kruhy /7 cm/ a naplníme je švestkovými povidly, posypeme skořicí, nebo j...

Slovenské žůžo

Slovenské žůžo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 trojúhelníků taveného sýra, 300 g anglické slaniny, 120 g Brynzy, 1 kg brambor, 1 zakysaná smetana, 2 vejce, hrst petrželky, 1 lžíce Vegety

Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na kolečka nebo kostičky. Na kostičky nakrájenou anglickou slaninu osmažíme a rozdělíme na tři části. Do pekáčku dáme jednu část anglické slaniny, na ní navrstvíme jednu třetinu brambor, na brambory nadrobe...

Kuřecí roláda tentokrát po slovensku

Kuřecí roláda tentokrát po slovensku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 střední kuře, sůl, kmín, olivový olej, 150 g slovenského uzeného oštiepku, 1 menší cuketa, 2 nožky spišského párku

Kuře vykostíme, vzniklý plát masa upravíme, lehce naklepeme, osolíme, pokmínujeme, pokapeme olejem, zavineme a odložíme do chladu, nejlépe přes noc. Druhý den maso rozbalíme a poklademe plátky sýra. Z cukety nakrouháme tenké plátky a rozložíme na...

Slovenské halušky s bryndzou, kysaným zelím a angl. slaninou

Slovenské halušky s bryndzou, kysaným zelím a angl. slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor , 50 dkg polohrubé mouky, 3 vejce, sůl dle potřeby, 30 dkg brynzy, 30 dkg anglické slaniny, 1 balení kysaného zelí

Brambory nastrouháme, osolíme, přidáme vejce a mouku a prohněteme (možno i rukou). Do osolené vroucí vody protlačíme těsto přes sítko na halušky a několik minut necháme vařit. (Můžeme připravovat jak ze syrových, tak již studených vařených brambo...