Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Smažené kostičky z pečiva do polévky

Smažené škubánky

Smažené škubánky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1/2 lžičky soli, 8 lžíc sádla, 50 g polohrubé mouky

Brambory oloupeme a nakrájíme. Uvaříme je v osolené vodě doměkka. Poté část vody slijeme a brambory zaprášíme moukou. Necháme je tak přiklopené stát asi 10 minut. Poté je rozšťoucháme. Lžící tvarujeme škubánky, které opékáme na sádle dozla...

Smažené krevety

Smažené krevety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g syrových oloupaných krevet, 100 g polohrubé mouky, 2 vejce, 1 lžička sušené bazalky, sůl, pepř, olej na smažení, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky mleté paprika

Olej rozehřejeme na 180 °C. Mezitím si rozšleháme vejce a přidáme mouku, sušenou bazalku, kari koření, mletou papriku, sůl a pepř dle chuti. Krevety postupně obalíme v této směsi a dáme smažit na 3-5 minut do rozehřátého oleje.

Smažené kuličky z odpalovaného těsta

Smažené kuličky z odpalovaného těsta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 lžic mléka, 20 g másla, 30 g hladké mouky, 20 g hrubé mouky, 1 vejce, 1 žloutek, olej na smažení

Do vařícího mléka s máslem vsypeme hladkou i hrubou mouku a mícháme na ohni tak dlouho, až se těsto nechytá stěn nádoby. Do prochladlého těsta vmícháme vejce a žloutek. Z těsta uděláme malé kuličky a usmažíme je dočervena na rozpáleném oleji.

Smažené okurky

Smažené okurky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g okurky, špetka soli, špetka pepře, špetka mleté papriky, 10 g tuku, 0,05 dcl citronové šťávy, 0,5 dcl zakysané smetany, troška zelené natě

Osolené, okořeněné okurky smažíme na rozpáleném tuku. Podáváme pokapané citrónem a polité smetanou. Můžeme posypat zelenou natí (řeřicha, pažitka, ...) .

Smažené kosmatice

Smažené kosmatice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/8 l bílého vína, 4 slepičí vejce, 120 g polohrubé mouky, špetka soli, 2 hrnky rostlinného oleje

Čerstvé květy černého bezu natrháme před úplným rozvinutím. Tuhé stopky odřízneme a a pak je rychle opláchneme a otřepáním usušíme. Ve víně (nebo v mléce) rozkvedláme vejce, přimícháme mouku a sůl a vše vařečkou lehce promícháme v hustě tekoucí t...

Smažené kostičky z pečiva do polévky

Smažené kostičky z pečiva do polévky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kusy bílého nebo tmavého pečiva, 2 lžíce másla

Housky nebo chleba nakrájíme na kostičky a dáme na rozehřátou pánev. Pohýbováním pánve osmažíme kousky pečiva dozlatova. Pro zlepšení chutě můžeme osmažit kousky pečiva na rozpuštěném másle.

Smažené ředkvičky s vajíčky

Smažené ředkvičky s vajíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 svazky ředkviček, 5 slepičích vajec, 1-2 lžíce másla, 1 cibule, špetka soli, troška pepře, troška kmínu, 1 lžíce petrželové natě

Do kastrolku dáme na máslo zpěnit na drobno nakrájenou cibuli a na ni vložíme oprané, neloupané a na tenká kolečka pokrájené ředkvičky. Osolíme je, přidáme mletý kmín, pepř a necháme dusit. Po chvíli na pánev nalijeme rozšlehaná vejce a za stáléh...

Smažené kiwi

Smažené kiwi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kiwi, citronová šťáva, trocha Brandy, 1 vejce, 2-3 lžíce polohrubé mouky, tuk na smažení

Oloupané kiwi nakrájíme na tlustší plátky, zastříkneme citrónovou šťávou a brandy, přikryjeme a necháme půl hodiny v chladu odležet. Potom je ze šťávy vyjmeme, šťávu přidáme k vejci rozšlehanému s moukou. Plátky kiwi namáčíme do těstíčka a smažíme...

Smažené mini kuličky z tvarohového těsta

Smažené mini kuličky z tvarohového těsta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 g tučného tvarohu, 1/2 lžičky soli, 125 g cukru krystal, 1/2 balení prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce, slunečnicový olej na smažení, 5 kapek vanilkové esence, troška citronové kůry, troška cukru moučka

Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vanilkovou esenci, citronovou kůru, sůl a mouku s kypřícím práškem. Vypracujeme hladké těsto. Tvoříme kuličky, které vhazujeme do rozpáleného oleje (tak, aby kuličky plavaly). Pečeme do zlatava. Ještě horké p...

Smažené kostky z filé

Smažené kostky z filé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 dkg rybího filé, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 8 stroužků česneku, 1/2 lžičky kmínu, 1/2 lžičky soli, 1 hrneček oleje na smažení

K přípravě tohoto jídla se snažíme vyhledat druh filé, které se co nejméně rozpadá.... Filé nakrájíme na kostky a obalíme v těstíčku, které připravíme z vajec, mouky, lisovaného česneku, soli a mletého kmínu. Rozpálíme větší množství oleje n...

Smažené cibulové kroužky

Smažené cibulové kroužky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cibule, 2 vejce, 1 hrneček polohrubé mouky, 1 hrneček strouhanky, olej na smažení

Cibule očistíme, nakrájíme na kolečka a obalíme v mouce, v rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji.

Smažené škrábané brambory

Smažené škrábané brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 velké brambory, 100 ml slunečnicového oleje, sůl

Velké syrové brambory oškrábeme, umyjeme a osušíme. Škrabkou na brambory naškrábeme plátky, které v utěrce osušíme. Při škrábání vzniknou tenké plátky a usmažené jsou jako brambůrky. Zatlačíme-li škrabkou více do brambor, plátky jsou silnější a po...

Smažené rýžové nudle se zeleninou

Smažené rýžové nudle se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rýžových nudlí, 2 mrkve, 1/2 hlávky brokolice, 1 cibule, 2 různobarevné papriky, 1 pórek, 2 lžíce sojové omáčky, 4 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky soli, troška mletého pepře

Cibuli nakrájíme na měsíčky. Česnek na plátky. Papriku na proužky. Brokolici rozebereme na růžičky. Mrkev nastrouháme na struhadle nejlépe na hrubší proužky, příp. na tenká kolečka. Rozpálíme tuk, vložíme zeleninu, mírně osolíme, opepříme a zprud...

Smažené lilky (Melitzanes tiganites)

Smažené lilky (Melitzanes tiganites)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lilky, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce hladké mouky, 150 ml bílého jogurtu, 150 ml zakysané smetany, 3 stroužky česneku, 1 lžíce kopru

Lilky omyjeme a nakrájíme je na zhruba 6-8 mm široké plátky. Důkladně je posolíme a necháme 30 minut odstát, dokud nepustí šťávu. Pak je opláchneme a osušíme. Na pánvi rozpálíme olej. Lilky lehce pomoučíme a pak je na středním plameni smažíme po ...

Smažené báleše

Smažené báleše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g polohrubé mouky, 4 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce másla, 300 ml vlažného mléka, 1/2 balení droždí , 2 ks žloutků, 1 sklenka švestkových povidel, 250 g tvarohu na strouhání, 1 sklenka slunečnicového oleje na smažení, špetka soli, 1 lžíce moučkového cukru na obalení

Z trošky mléka, cukru, mouky a droždí si připravíme kvásek a necháme ho vykynout. Když kvásek vykynul, nalijeme ho do mouky, přidáme změklé máslo, žloutky, mléko a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Poté těsto vyválíme na p...

Mozzarelové smažené prsty

Mozzarelové smažené prsty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g Mozzarelly, 3 slepičí vejce, 350 g strouhanky, 150 g kukuřičných lupínků, 100 g hladké mouky, 6 g chilli, 200 ml mléka, špetka soli, čerstvý koriandr, Marináda: 350 g drcených rajčat, 50 g česneku, 100 g cukru, 1 citrón, 50 g olivového oleje, 5 g petrželky, 5 g pepře, 100 g protlaku, 10 g koriandru

Všechny ingredience na marinádu orestujeme na oleji až do vyvaření přebytečné tekutiny a necháme vychladnout, dochutíme solí, cukrem a citronem. Mozzarelu nakrájíme na tenké proužky a obalíme v připraveném obalu. Nejdříve vymícháme vejce, hladkou...

Smažené růže

Smažené růže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hladké mouky, 2 lžíce másla, 4 lžíce moučkového cukru, 100 ml mléka, 2 ks žloutků, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce rumu, 1 balení vanilkového cukru, 6 lžic nakyslé smetany, 1 sklenka slunečnicového oleje na smažení, špetka soli, 3 lžíce moučkového cukru na obalení

Moučkový cukr smícháme s moukou, osolíme, přidáme vanilkový cukr, přilijeme vlažné mléko, změklé máslo, víno, přidáme žloutky, rum, šlehačku a vypracujeme těsto, které následně necháme hodinu odpočinout. Poté těsto vyválíme na pomoučeném vále a vy...

Smažené šunkové rolky

Smažené šunkové rolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátků sýra, 8 plátků šunky, 8 trojúhelníčků taveného sýra, 1 hrst čerstvé sekané petrželky, 2 vejce, 2 lžíce hladké mouky, strouhanka dle potřeby na obalení, olej na smažení, 200 ml nízkotučného jogurtu, 2 lžíce majonézy, 1 špetka bílého mletého pepře, špetka soli

Tavené sýry zbavíme obalů a vložíme je do misky. Přidáme nasekanou petrželku a vidličkou dobře promícháme. Na stůl rozložíme plátkový sýr. Na každý položíme plátek šunky. Na šunku doprostřed lžičkou rozprostřeme sýrovo-bylinkovou směs. Potom napln...

Rizotové smažené šišky

Rizotové smažené šišky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1-2 rajčata, 1 sůl, 1 svazek pažitky, 150 g dlouhozrné rýže, 100 g eidamu

Rýži dáme do osolené vroucí vody a vaříme 10-15 minut, dokud nezměkne. Mezitím nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova, přidáme rozetřený česnek, nadrobno nakrájená rajčata a pažitku. Rýži scedíme a vmícháme do zeleniné směsi. Přidáme nastrouhaný sýr...

Smažené hrušky s nivou

Smažené hrušky s nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrušky, 200 g Nivy, 1 vejce, 5 lžic hladké mouky, 150 g strouhanky, 250 ml rostlinného oleje

Vezmeme hrušky trochu tužší. Celé je omyjeme a oloupeme, škrabkou vydloubneme jádřince a otvor tím vzniklý zaplníme strouhanou nivou. Potom hrušky obalíme v klasickém trojobalu. Na mírném ohni je osmažíme ze všech stran dozlatova. Na talíři je ješ...

Smažené rybí filety

Smažené rybí filety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 filety z pangasiuse, 2 vejce, špetka soli, špetka barevného pepře, 100 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky + hrnek na obalování, pár kapek citronové šťávy, špetka koření na ryby /nebo jen vegety/, 2 hrnečky strouhanky

Filety důkladně osušíme, osolíme, opepříme a posypeme kořením na ryby nebo vegetou. Vejce, mléko, sůl a mouku rozšleháme na řidší těstíčko /skoro jako na palačinky/ a filety nakrájené na porce obalíme v mouce, těstíčku a ve strouhance. Filety vklá...

Smažené tvarohové knedlíčky

Smažené tvarohové knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g měkkého tvarohu, sůl, pepř, 1 vejce, 2 lžíce strouhaného sýra, 30 g polohrubé mouky, muškátový oříšek, strouhanka, olej na smažení

Prolisovaný tvaroh osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem, přidáme strouhaný sýr, vejce a prosátou mouku. Dobře promícháme a tvoříme malé knedlíčky, které obalíme v prosáté strouhance a smažíme v oleji dorůžova.

Kuřecí stehno smažené

Kuřecí stehno smažené

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí stehno, 1 vejce, 1 lžíce tatarské omáčky, kousek Camembertu, sůl, hladká mouka, strouhanka, směs sádla a oleje na smažení

Ze stehna odstřihneme kloub a stáhneme kůži. Odsraníme tučné kousky a stehna z obou stran 3 - 4x nařízneme. Do zářezů vtlačíme po troškách sýr nastrouhaný najemno a zářezy urovnáme. Obalíme v hladké mouce. Do rozšlehaného vejce dáme zbytek nastrou...

Smažené olihně

Smažené olihně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g čerstvých olihní, 60 g hladké mouky, trochu oleje na smažení, špetka pepře, špetka solli, 1 ks citrónu, 1 hrst petrželky na ozdobu

Z olihně odstraníme hlavu, vnitřnosti a osten, zbylé tělo olihně omyjeme pod vodou, odřízneme chapadla a rozdělíme je na kousky. Z těla odřízneme kůži a maso nakrájíme na nudličky. V misce smícháme mouku se solí a pepřem a v této směsi obalíme nud...

Smažené palačinkové nudličky do polévky

Smažené palačinkové nudličky do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepičí vejce, 250 ml kravského mléka, 80 g hladké mouky, špetka soli, 1 lžička rostlinného oleje

Vejce rozšleháme s mlékem, moukou, solí a olejem. Z těsta upečeme po obou stranách tenké palačinky. Po vychladnutí je nakrájíme na nudličky a smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podáváme nejlépe ihned.