Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Smažené kuličky z odpalovaného těsta

Kuřecí nudličky smažené

Kuřecí nudličky smažené

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsou, 2 lžíce tatarské omáčky, 1 vejce, 2 špetky soli, 2 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1/2 lžičky Solamylu, 4 lžíce slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na větší nudličky nebo kousky. Vejce smícháme s tatarskou omáčkou, solí, majoránkou, solamylem a na jemno nastrouhanými stroužky česneku. Do připravené marinády dáme maso a promícháme. V uzavřené nádobě necháme v chladu uležet do dr...

Kuřecí smažené kousky s hranolky

Kuřecí smažené kousky s hranolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecích prsou, špetka soli, 2 lžičky koření Drákulova smrt, 5 stroužků česneku, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička tekutého polévkové koření, 1 malé vejce, 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky, 3 lžičky bramborového škrobu, 3 lžíce slunečnicového oleje

Vejce smícháme s jemně nastrouhaným česnekem, solí, hořčicí, kořením a škrobem. Přidáme na nudličky nakrájené kuřecí prso, promícháme a necháme nejméně 1 hodinu v chladu uležet. V pánvi na oleji za stálého obracení rychle usmažíme.

Kuřecí stehno smažené

Kuřecí stehno smažené

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí stehno, 1 vejce, 1 lžíce tatarské omáčky, kousek Camembertu, sůl, hladká mouka, strouhanka, směs sádla a oleje na smažení

Ze stehna odstřihneme kloub a stáhneme kůži. Odsraníme tučné kousky a stehna z obou stran 3 - 4x nařízneme. Do zářezů vtlačíme po troškách sýr nastrouhaný najemno a zářezy urovnáme. Obalíme v hladké mouce. Do rozšlehaného vejce dáme zbytek nastrou...

Mozzarelové smažené prsty

Mozzarelové smažené prsty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g Mozzarelly, 3 slepičí vejce, 350 g strouhanky, 150 g kukuřičných lupínků, 100 g hladké mouky, 6 g chilli, 200 ml mléka, špetka soli, čerstvý koriandr, Marináda: 350 g drcených rajčat, 50 g česneku, 100 g cukru, 1 citrón, 50 g olivového oleje, 5 g petrželky, 5 g pepře, 100 g protlaku, 10 g koriandru

Všechny ingredience na marinádu orestujeme na oleji až do vyvaření přebytečné tekutiny a necháme vychladnout, dochutíme solí, cukrem a citronem. Mozzarelu nakrájíme na tenké proužky a obalíme v připraveném obalu. Nejdříve vymícháme vejce, hladkou...

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 tvarůžků, 200 g trvanlivého salámu, 2 lžíce hladké mouky, 1-2 hrneček strouhanky, 5-8 lžíce ztuženého pokrmového tuku, špetka soli, 2 vejce, 100 g tatarské omáčky

Tvarůžky obložíme z obou stran plátky salámu, upevníme je párátky, obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných se špetkou soli a ve strouhance. Smažíme je dozlatova na rozehřátém tuku. Podáváme s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.

Rizotové smažené šišky

Rizotové smažené šišky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1-2 rajčata, 1 sůl, 1 svazek pažitky, 150 g dlouhozrné rýže, 100 g eidamu

Rýži dáme do osolené vroucí vody a vaříme 10-15 minut, dokud nezměkne. Mezitím nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova, přidáme rozetřený česnek, nadrobno nakrájená rajčata a pažitku. Rýži scedíme a vmícháme do zeleniné směsi. Přidáme nastrouhaný sýr...

Smažené báleše

Smažené báleše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g polohrubé mouky, 4 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce másla, 300 ml vlažného mléka, 1/2 balení droždí , 2 ks žloutků, 1 sklenka švestkových povidel, 250 g tvarohu na strouhání, 1 sklenka slunečnicového oleje na smažení, špetka soli, 1 lžíce moučkového cukru na obalení

Z trošky mléka, cukru, mouky a droždí si připravíme kvásek a necháme ho vykynout. Když kvásek vykynul, nalijeme ho do mouky, přidáme změklé máslo, žloutky, mléko a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Poté těsto vyválíme na p...

Smažené banány v nadýchané kokosové peřince

Smažené banány v nadýchané kokosové peřince

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 150 g kokosové moučky, 2 bílky, 1 balení vanilkového cukru, 5 kapek vanilkové esence, troška cukru moučky na posypání, 4 kopečky vanilkové zmrzliny, 4kopečky citronové zmrzliny, 4 kopečky čokoládové zmrzliny

Banány podélně rozkrojíme a poté ještě přepůlíme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Přidáme pár kapek vanilkové esence, vanilkový cukr. Kousky banánu nejprve obalujeme ve sněhu a poté v kokosové moučce. Smažíme na středně rozpáleném oleji. Smažené baná...

Smažené bramborové knedlíčky do polévky

Smažené bramborové knedlíčky do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 2 vejce, 100 g brambor, sůl, pažitka, 40 g strouhanky

Brambory oloupeme, omyjeme, uvaříme a nastrouháme na jemném struhadle. 30 g másla utřeme se žloutkem, přidáme nastrouhané brambory, sůl, na drobno nasekanou pažitku a strouhanku. Vše zamícháme a vypracujeme těsto. Vytvoříme malé knedlíčky. Knedlíč...

Smažené bramborové špalíčky

Smažené bramborové špalíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 uvařené a vychladlé brambory, 1 malá cibule, 5 dkg anglické slaniny, 1 lžíce sádla, 1 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce hladké mouky (případně více), 1 vejce, olej na smažení

Cibulku a anglickou slaninu nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Necháme vychladnout. Mezitím si na hrubém struhadle nastrouháme uvařené brambory. K nim pak přidáme mouku, vejce a vychladlou směs cibulky a slaniny. Ve vyšší vrstvě oleje nebo f...

Smažené cibulové kroužky

Smažené cibulové kroužky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cibule, 2 vejce, 1 hrneček polohrubé mouky, 1 hrneček strouhanky, olej na smažení

Cibule očistíme, nakrájíme na kolečka a obalíme v mouce, v rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji.

Smažené hovězí maso s kešu oříšky

Smažené hovězí maso s kešu oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 400 g hovězí roštěné nebo svíčkové, 2 stroužky česneku, 0,5 lžičky zázvoru, 50 g nesolených kešu ořechů, 3 lžíce sladké chilli omáčky, 3 lžíce sojové omáčky, špetka chilli koření, 200 g kapusty

Na pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej na nejvyšší stupeň. Přidáme na nudličky nakrájené maso, nejlépe ve dvou dávkách a smažíme jej za občasného míchání přibližně 3 minuty. Osmažené maso vyjmeme na talíř. Do woku nasypeme na plátky nakrájený česn...

Smažené hrušky s nivou

Smažené hrušky s nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrušky, 200 g Nivy, 1 vejce, 5 lžic hladké mouky, 150 g strouhanky, 250 ml rostlinného oleje

Vezmeme hrušky trochu tužší. Celé je omyjeme a oloupeme, škrabkou vydloubneme jádřince a otvor tím vzniklý zaplníme strouhanou nivou. Potom hrušky obalíme v klasickém trojobalu. Na mírném ohni je osmažíme ze všech stran dozlatova. Na talíři je ješ...

Smažené kalamáry v kabátku

Smažené kalamáry v kabátku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg kalamarů, lžíce soli, 2 lžičky pepře, 1 dcl citrónové šťávy, 150 ml olivového oleje, 150 g hladké mouky, 1 vejce, 250 ml mléka

Kalamáry vykucháme, očistíme, nakrájíme na kolečka. Ve 100 ml olivového oleje rozmícháme citrónovou šťávu, sůl a pepř. Kalamárové kroužky navrstvíme do vyšší nádoby, zalijeme připravenou zálivkou a necháme cca 2 hodiny marinovat. Těstíčko připrav...

Smažené kalamáry v těstíčku Kari

Smažené kalamáry v těstíčku Kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 dkg Kalamari kroužky, 1 vejce, 6 lžic hladké mouky, 1 dcl mléka, 1 lžička kari koření, 1 lžička soli

Zmrazené Kalamari necháme skoro rozmrznout, aby tam nebyl případně led či námraza. Připravíme si těstíčko z vejce, mouky, mléka, kari a soli. Hustotu těsta je potřeba upravit tak, aby se kroužky dobře balily, ne příliš řídké. Na rozpáleném tuku...

Smažené kiwi

Smažené kiwi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kiwi, citronová šťáva, trocha Brandy, 1 vejce, 2-3 lžíce polohrubé mouky, tuk na smažení

Oloupané kiwi nakrájíme na tlustší plátky, zastříkneme citrónovou šťávou a brandy, přikryjeme a necháme půl hodiny v chladu odležet. Potom je ze šťávy vyjmeme, šťávu přidáme k vejci rozšlehanému s moukou. Plátky kiwi namáčíme do těstíčka a smažíme...

Smažené kosmatice

Smažené kosmatice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/8 l bílého vína, 4 slepičí vejce, 120 g polohrubé mouky, špetka soli, 2 hrnky rostlinného oleje

Čerstvé květy černého bezu natrháme před úplným rozvinutím. Tuhé stopky odřízneme a a pak je rychle opláchneme a otřepáním usušíme. Ve víně (nebo v mléce) rozkvedláme vejce, přimícháme mouku a sůl a vše vařečkou lehce promícháme v hustě tekoucí t...

Smažené kostičky z pečiva do polévky

Smažené kostičky z pečiva do polévky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kusy bílého nebo tmavého pečiva, 2 lžíce másla

Housky nebo chleba nakrájíme na kostičky a dáme na rozehřátou pánev. Pohýbováním pánve osmažíme kousky pečiva dozlatova. Pro zlepšení chutě můžeme osmažit kousky pečiva na rozpuštěném másle.

Smažené kostky z filé

Smažené kostky z filé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 dkg rybího filé, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 8 stroužků česneku, 1/2 lžičky kmínu, 1/2 lžičky soli, 1 hrneček oleje na smažení

K přípravě tohoto jídla se snažíme vyhledat druh filé, které se co nejméně rozpadá.... Filé nakrájíme na kostky a obalíme v těstíčku, které připravíme z vajec, mouky, lisovaného česneku, soli a mletého kmínu. Rozpálíme větší množství oleje n...

Smažené krevety

Smažené krevety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g syrových oloupaných krevet, 100 g polohrubé mouky, 2 vejce, 1 lžička sušené bazalky, sůl, pepř, olej na smažení, 1/2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky mleté paprika

Olej rozehřejeme na 180 °C. Mezitím si rozšleháme vejce a přidáme mouku, sušenou bazalku, kari koření, mletou papriku, sůl a pepř dle chuti. Krevety postupně obalíme v této směsi a dáme smažit na 3-5 minut do rozehřátého oleje.

Smažené kuličky z odpalovaného těsta

Smažené kuličky z odpalovaného těsta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 lžic mléka, 20 g másla, 30 g hladké mouky, 20 g hrubé mouky, 1 vejce, 1 žloutek, olej na smažení

Do vařícího mléka s máslem vsypeme hladkou i hrubou mouku a mícháme na ohni tak dlouho, až se těsto nechytá stěn nádoby. Do prochladlého těsta vmícháme vejce a žloutek. Z těsta uděláme malé kuličky a usmažíme je dočervena na rozpáleném oleji.

Smažené kuřecí řízky Schwarz

Smažené kuřecí řízky Schwarz

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kuřecí prsa, 4 plátky Schwarzwaldské šunky, sůl, 2 vejce, na obalení hladká mouka a strouhanka, slunečnicový olej na smažení

Kuřecí prsa omyjeme, můžeme i osušit. Z celého prsa oddělíme krátký sval, z kterého usmažíme klasický řízek. Prso podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme. Maso mírně naklepeme a nepatrně osolíme, protože šunka je slaná. Na plát masa položíme vedle seb...

Smažené lilky (Melitzanes tiganites)

Smažené lilky (Melitzanes tiganites)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lilky, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce hladké mouky, 150 ml bílého jogurtu, 150 ml zakysané smetany, 3 stroužky česneku, 1 lžíce kopru

Lilky omyjeme a nakrájíme je na zhruba 6-8 mm široké plátky. Důkladně je posolíme a necháme 30 minut odstát, dokud nepustí šťávu. Pak je opláchneme a osušíme. Na pánvi rozpálíme olej. Lilky lehce pomoučíme a pak je na středním plameni smažíme po ...

Smažené mini kuličky z tvarohového těsta

Smažené mini kuličky z tvarohového těsta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 g tučného tvarohu, 1/2 lžičky soli, 125 g cukru krystal, 1/2 balení prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce, slunečnicový olej na smažení, 5 kapek vanilkové esence, troška citronové kůry, troška cukru moučka

Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vanilkovou esenci, citronovou kůru, sůl a mouku s kypřícím práškem. Vypracujeme hladké těsto. Tvoříme kuličky, které vhazujeme do rozpáleného oleje (tak, aby kuličky plavaly). Pečeme do zlatava. Ještě horké p...

Smažené nudle

Smažené nudle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čínských nebo vietnamských nudlí (např. zn. Lucky), 50 g černých hub (ucho Jidášovo), 1 mrkev, 100 g hlávkového zelí, 1 cibule, 100 g mletého tučného vepřového masa (bok, ořez), (vietnamci používají i prsní sádlo), 4 lžíce rybí omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 50 g oleje nebo sádla, 2-3 lžíce sezamového oleje, sůl, pepř, voda nebo vývar dle potřeby

Uvaříme dle návodu nudle, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V kastrolu rozehřejeme olej nebo sádlo, vložíme na něj mleté maso a dobře mícháme aby se kousky neslepily a dobře opečeme (můžeme trochu osolit a opepřit), vznikne taková haš...