Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Smažený vepřový jazyk

 Řecký smažený sýr - ala  "Saganaki "

Řecký smažený sýr - ala "Saganaki "

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g ovčího feta sýru, 2 slepičí vejce, 2 citróny, 3-4 lžíce olivového oleje, troška oregana, troška mouky

Vejce rozšleháme. Ovčí sýr nakrájíme na 8 stejných hranolků, poté jej namočíme ve vajíčku a následně v hladké mouce. Smažíme na olivovém oleji ze všech čtyř stran dozlatova. Vyjmeme a ochutíme oregánem.

Smažený ananas

Smažený ananas

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g mandlí a ořechů, 1 vanilkový cukr, 100 g kokosové moučky, 1 ananas, 4 vejce, 10 kapek whisky nabo brandy, 150 g kokosového tuku

Ananas oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme tvrdý střed. Dužinu nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Ananasové plátky pokapeme whisky, posypeme vanilkovým cukrem a obalíme v mouce. Rozšleháme vejce. V misce a smícháme kokos, oříšky a mandle. Ananas namo...

Smažený plněný sýr

Smažený plněný sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 plátků Eidamu, 200 g drůbeží paštiky, 2 vejce, sůl, 50 g hladké mouky, 100 g strouhanky, 200 ml slunečnicového oleje

Polovinu plátků namažeme paštikou a přikryjeme druhou polovinou plátků. Takto spojený sýr obalíme v trojobalu a na prudko usmažíme v horkém oleji. Podáváme na ubrousku horké, nejlépe s vařenými brambory a rajčatovým salátem.

Smažený lilek nasladko

Smažený lilek nasladko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lilek, 1 slepičí vejce, 100 g hladké mouky, 100 ml světlého piva, 250 ml olivového oleje, 1 lžička Melasy, 3 lžíce včelího medu

Z vejce, mouky a piva umícháme hustší těstíčko. Lilek očistíme a nakrájíme na kolečka (neloupeme). Kolečka obalíme v těstíčku a smažíme v silné vrstvě olivového oleje. Necháme okapat na ubrousku. Med s melasou dobře promícháme a pokápáváme s...

Zavářka do polévky – smažený hrášek

Zavářka do polévky – smažený hrášek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks vejce, 100 ml plnotučného mléka, 1 špetka soli, 2 lžíce hladké mouky, 150 ml slunečnicového oleje

Všechny suroviny vyšleháme dohladka. Rozehřejeme olej a přes hrubé ploché struhadlo necháme těsto do oleje protéct. Zamícháme, aby se hrášky neslepily a smažíme dozlatova. Podáváme v polévce.

Smažený pórek v sýrovém těstíčku

Smažený pórek v sýrovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kousků mladého pórku, 50 g postrouhaného plísňového sýra, 8 plátků uzené šunky, 2 vejce, 80-100 ml mléka, 2-3 lžíce hladké mouky, sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje, 100 ml tatarské omáčky

Pór očistíme, pokrájame na 10 centimetrové kúsky a v mierne osolenej vode uvaríme do polomäkka. Vyberieme ho dáme odkvapkať a trochu schladiť. Každý kúsok póru zabalíme do plátkušunky a spojíme špáradlom. Vajíčka rozmiešame s trochou mlieka, prid...

Smažený chléb

Smažený chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plátek chléba, 1 kousek šunkového taveného sýra, 1 menší cibule, špetka grilovacího koření, 1 vejce, 1 hrnek strouhanky, 3 lžíce oleje

1 balení taveného sýra, 1 vejce, 1 menší cibuli nakrájenou na jemno a grilovací koření dle chuti dobře prohněteme. Namažeme na chleba z jedné strany a obalíme ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji.

Smažený sýr po indicku

Smažený sýr po indicku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g taveného přírodního sýra, 1 vejce, 1 lžička kari koření, 1 cibule, troška strouhanky, 4 ks chilli papriček, 2 lžíce tymiánu, 4 lžíce hladké mouky, troška oleje na smažení, špetka soli, špetka pepře

Ze sýru, vejce, strouhanky, špetky soli a kari vytvoříme kuličky a obalíme je v mouce smíchané s trochou soli a pepře. Cibuli nakrájíme nadrobno, chilli papričky zbavíme jader a drobně pokrájíme. Na pánvi rozehřejeme olej a kuličky v něm ze všech ...

Smažený sýr se šunkou

Smažený sýr se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g tvrdého sýra, 100 g šunkového salámu, 1 špetka bílého pepře, 1 vejce, 1 lžička kukuřičného škrobu, na obalení hladká mouka, 2 vejce, strouhanka, sůl dle potřeby, slunečnicový olej na smažení

Tvrdý sýr a šunkový salám nastrouháme na slzičkovém struhadle a promícháme. Vejce rozšleháme, poté zašleháme škrob a pepř a přidáme k sýrové směsi. Nejprve vařečkou a poté rukou směs dobře promícháme. Rozdělíme ji na 6 dílů a stlačením a vytvarová...

Smažený úhoř

Smažený úhoř

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg úhoře, sůl, 1 lžička chilli koření, 2 lžíce citrónové šťávy, 100 g másla, 1 lžička sezamu, 1 menší pórek, 1 menší cibule, 12 plátků uzeného lososa, 100 g hladké mouky, 1 vejce

Vykuchaného, vykostěného úhoře stáhneme z kůže a nakrájíme na 5 cm silné kousky. Maso osolíme, posypeme chilli kořením, obalíme ve vejci a lehce v mouce. Na pánvi roztopíme máslo a za stálého obracení smažíme kousky masa, dokud není červené a měkk...

Knedlíky ze smažených rohlíků

Knedlíky ze smažených rohlíků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 starší rohlíky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 200 g syrových brambor, 1 vejce

Na přípravu knedlíků jsou nejvhodnější rohlíky staré 2 - 3 dny. Rohlíky na prkénku nakrájíme na malé kostičky. Do teflonové pánve dáme 2 lžíce slunečnicového oleje, rozehřejeme ho a přidáme nakrájené rohlíky. Opékáme je pomalu do červena. Brambory...

Banán smažený v kokosovém těstíčku

Banán smažený v kokosovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 2 vajíčka, 4 lžíce strouhaného kokosu, 1 lžíci medu, olej na smažení

V misce rozšlehejte vajíčko s kokosem a trochou medu a na pánvi rozehřejte na mírném až středním plameni olej na smažení. Banán nakrájejte na zešikmená kolečka, ta obalte v kokosovém těstíčku a rovnou vkládejte do rozpáleného tuku a smažte z obou ...

Smažený camembert anebo uzený sýr

Smažený camembert anebo uzený sýr

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrubší plátky Camembertu, 1 lžíce hladké mouky, 1 vejce, 4 lžíce strouhanky, 50 g másla, 1 banán, 2 lžíce brusinkového kompotu

Údený syr nakrájame na plátky, obalíme v múke, vajci a v stúhanke ako rezne. Ak použijeme cammembert, zbavíme ho povrchovej plesne. Sprudka ho vypražíme, poukladáme na teplý tanier, ozdobíme plátkami banánov a brusnicovým kompótom.

Hrníčkový smažený sýr bez smažení

Hrníčkový smažený sýr bez smažení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g tvrdého sýra, 200 g šunky, 6 ks vajec, kousek ztuženého pokrmového tuku, trocha strouhanky

Připravíme si 6 hrníčků. Hrníčky vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Sýr nastrouháme, šunku nadrobno nakrájíme. Na dno vysypaného hrníčku nasypeme vrstvu strouhaného sýra, na ni přidáme vrstvu šunky a navrch rozklepneme vajíčko. Opět pokračujem...

Smažený sýrový kapr

Smažený sýrový kapr

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, 60 g strouhanky, 60 g strouhaného sýra, hladká mouka, sůl, vejce, olej na smažení, máslo, 1 citrón, zelená petrželka

Nízké porce kapra osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance promíchané se sýrem. Vkládáme do dobře rozehřátého tuku a smažíme. Usmaženou rybu necháme okapat na papírovém ubrousku a potom ji pokapeme rozpuštěným máslem. Při podává...

Česnekačka se smaženými brambory

Česnekačka se smaženými brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední brambory, 1 kostka zeleninového bujónu, 10 stroužků česneku, 1 lžička majoránky, 3 lžíce sádla na smažení, sůl, 800 ml vody

Brambory oškrábeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky. V pánvi na sádle je osmažíme do červena. Oloupaný česnek nastrouháme na jemno. Do vařící vody dáme bujón, česnek a povaříme necelé 2 minuty. Dochutíme solí a majoránkou. Do talíře ...

Kapr smažený ve vinném těstíčku

Kapr smažený ve vinném těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, 2 slepičí vejce, 1 dcl bílého vína, 80-100 g hladké mouky, 1 lžička rostlinného oleje, špetka soli

Bílé víno rozšleháme s vejci, lžičkou oleje, a špetkou soli. Přidáme hladkou mouku a vypracujeme těstíčko. Plátky kapra omyjeme a jednotlivě namáčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném tuku po obou stranách.

Smažený kuřecí španělský ptáček

Smažený kuřecí španělský ptáček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kuřecích prsou, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 sterilovaná okurka, 1 natvrdo vařené vejce, 1 kousek slaniny, 1 plátek šunky, sůl a pepř dle chuti, 1 šálek hladké mouky, 1 vejce, 1 šálek strouhanky

Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a naplníme stejně jako klasického španělské ptáčka. Zamotáme a obalíme v těstíčku z vajec, mouky , soli a nálevu z okurek a nakonec ve strouhance. Smažíme pomalu v oleji rozpáleném na 150-1...

Smažený pórek

Smažený pórek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 pórky, hladká mouka, vejce, strouhanka, olej, sůl

Očištěný pŕek uvaříme ve slané vodě dopoloměkka. Necháme okapat, osušíme utěrkou a nakrájíme na špalíčky a obalíme v klasickém trojobalu. Smažíme na rozpáleném tuku. Podávám s bramborovou kaší.

Strouhaný smažený sýr

Strouhaný smažený sýr

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tvrdého sýra, 4 vejce, 100 g strouhanky, 250 ml slunečnicového oleje

Tvrdý sýr nastrouháme a poté v míse smícháme s vejci- nesolíme. Důkladně promícháme a ze směsi vytvoříme 8 placiček. Každou placičku obalíme ve strouhance a necháme chvíli odležet v chladničce. Rozpálíme olej a placičky na něm osmažíme dozlatova z...

Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks bulvového celeru, 4 špetky soli, 1 kousek taveného sýra se šunkou, 1/2 hrnku rostlinného oleje

Dobře očištěný a oloupaný celer uvaříme ve slané vodě téměř do měkka. Necháme vychladnout a nakrájíme z něho plátky cca 1/2 cm silné, potřeme je taveným sýrem se šunkou a vždy k sobě dva dobře přitiskneme. Obalíme v klasickém trojobale (mouka, v...

Smažený losos s bazalkou a grapefruitem

Smažený losos s bazalkou a grapefruitem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky lososa, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 1 svazek čerstvé bazalky

Grapefruit rozpůlíme, vymačkáme šťávu a vydlabeme vnitřky půlek. Lososa zbavíme kůže, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a vysušíme. Opepříme, osolíme dle chuti a pokapeme grapefruitovou šťávou. Na rozpáleném oleji zprudka osmažíme plátky losos...

Smažený vepřový řízek v bramboráku

Smažený vepřový řízek v bramboráku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 5 středně velkých syrových brambor, 2 lžíce mléka, 1 vejce, 4 stroužky česneku, 4 lžíce polohrubé mouky, majoránka, sůl, pepř, olej

Oloupané brambory jemně nastrouháme a vzniklou vodu z nich částečně slijeme. Přidáme mléko, vejce, utřený česnek, pepř, majoránku a tolik mouky, aby vzniklo zahoustlé těsto. Vše dobře promícháme. Plátky masa na okrajích nařízneme, naklepeme, oso...

Smažený květák

Smažený květák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 květák, 3 vejce, 1 hrneček polohrubé mouky, 1 hrneček strouhanky, sůl, olej na smažení

Květák očistíme a povaříme ve vodě, až změkne. Po uvaření necháme okapat, rozdělíme na růžičky, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. Podáváme s bramborem.

Smažený hovězí jazyk

Smažený hovězí jazyk

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hovězí jazyk, 4 lžíce hladké mouky, 1 slepičí vejce, špetka soli, 4 lžíce strouhanky, 200 ml rostlinného oleje na smažení

Uvarený a vychladnutý jazyk pokrájame na plátky hrubé asi 0,7 cm, obalíme v múke, v rozšľahanom vajci a v strúhanke a na oleji vypražíme. Podávame s opekanými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou a so zeleninovým šalátom.