Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Smetanové kuřecí nudličky

Smetanové lívance s lesními plody

Smetanové lívance s lesními plody

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g zakysané smetany, 200 g hrubé mouky, 400 g lesního ovoce, 1 špetka soli, 2 ks vejce, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce cukru moučka

Ve smetaně rozmícháme vejce, mouku s práškem do pečiva a sůl. Smažíme na oleji dozlatova. Polovinu ovoce svaříme s cukrem a rozmačkáme. Poté přidáme zbytek ovoce a už nemačkáme. Lívance podáváme s ovocnou směsí.

Kedlubny se smetanou a uzeninou

Kedlubny se smetanou a uzeninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kedlubny, 2 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 1 lžička Vegety, 200 ml sladké smetany, jablečný ocet, cukr krupice

Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo. Mladé kedlubnové lístky nakrájíme na jemno. Do kastrolku dáme olej, přisypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a za stálého míchání přivedeme k varu. Vsypeme nastrouh...

Mini řízečky v nivovo-smetanovém strouhankovém kabátku

Mini řízečky v nivovo-smetanovém strouhankovém kabátku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kuřecí prsa, 1 balení pomazánkového másla s příchutí nivy, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce sušené pažitky, troška grilovacího koření, koření na kuře, stejkové koření, 3 lžíce bílého jogurtu (smetanového), 1-2 slepičí vejce, strouhanka na obalení, rostlinný olej na smažení

Prsa omyjeme a osušíme. Nakrájíme široké nudličky. Do misky nalijeme olej, přidáme koření, pažitku, smetanový jogurt a ochucené nivové pomazánkové máslo. Vše vyšleháme do hladké hustší marinády. Kousky kuřecího masa (neklepeme!), lehce osolíme a v...

Čokoládovo - smetanové stříkané "růžičky"

Čokoládovo - smetanové stříkané "růžičky"

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hořké čokolády 70%, 150 g mléčné čokolády 70%, 400 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 1/2 lžíce mleté kávy, 1 sáček vanilkového cukru

Čokolády nasekáme na jemno. Šlehačku s mletou kávou a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Čokoládu jemně vmícháme. Hotovou pěnu dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou. Do připravených mističek stříkáme "růžičky". Podáváme vychlazené s ovocem.

Bylinkovo - smetanový margarín

Bylinkovo - smetanový margarín

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g margarinu Flora, 1 lžíce žervé Gervais s pažitkou, 7 listů libečku, 1 lžička pažitky, 2 špetky soli, špetka pepře barevného

Margarín vymícháme s Gervaisem, přidáme nadrobno nasekaný libeček a pažitku. Dochutíme solí a pepřem.

Hovězí kostky s klobáskou a smetanou

Hovězí kostky s klobáskou a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího předního masa , 2 - 3 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky soli, 1 lžička Mexického koření, 1 lžička mleté papriky, 2 lžičky plnotučné hořčice, 1 stroužek česneku, 100 g měkké klobásy, 1 smetana 10%, polohrubá mouka

Na rozehřátém oleji v tlakovém hrnci orestujeme maso které jsme nakrájeli na kostky. Osolíme, přidáme mexické koření, mletou papriku, promícháme a ihned podlijeme vodou. Přidáme hořčici, oloupaný a na jemno nastrouhaný stroužek česneku. Hrnec uzav...

Kližka se žampióny, olivami a smetanou

Kližka se žampióny, olivami a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí klížky, 200 g žampionů, 2 kuličky zelených oliv, 100 g libové anglické slaniny, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 větší cibule, 2 kostky hovězího bujónu, 400 g smetany na vaření, 3 lžíce polohrubé mouky

Maso, žampióny a olivy nakrájíme na plátky, cibuli na drobno a anglickou slaninu na nudličky. Na oleji v tlakovém hrnci orestujeme cibuli a anglickou slaninu. Na povrch položíme plátky masa, hrnec uzavřeme a velmi pomalu dusíme přibližně 10 min...

Pečená kuřecí křidélka se smetanovým špenátem

Pečená kuřecí křidélka se smetanovým špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks kuřecích křídel, sůl, koření na kuře, Country koření, 1 lžíce másla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 300 g špenátu, 100 ml sladké smetany

Kuřecí křidélka osolíme, okořeníme kořením na kuře, country kořením, podlijeme vodou a upečeme v remosce (pekáčku) do zlatova. Na másle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme sekaný (čerstvý) špenát, osolíme a prohřejeme. Nakonec zj...

Pečený květák se smetanou

Pečený květák se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g květáku, troška muškátového květu, troška pepře, troška petrželové natě, 0,3 dcl smetany, špetka soli, 5 g tuku

Na růžičky rozebraný květák přelijeme vařící smetanou s tukem a kořením a necháme péci v troubě do měkka. Může péct i v alobalu.

Kapr zapečený s kyselou smetanou

Kapr zapečený s kyselou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kapr, 1 cibule, 1 balení kysané smetany, 1 lžička soli, 1 lžička tymiánu (Mateřídoušky obecné), 2 lžíce citronové šťávy

Nejdříve si připravíme filety z kapra. Do pekáče rozložíme na plátky pokrájenou cibuli a porce kapra, které osolíme, okořeníme a pokapeme citrónovou šťávou. Zalijeme částí smetany, vložíme do trouby a pečeme. Během pečení podléváme smetanou. Por...

Smetanovo - bramborová polévka

Smetanovo - bramborová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 stroužky česneku, 1 kg brambor, 100 g celeru, 100 g petržele, 150 g mrkve, 200 ml smetany ke šlehání, špetka kmínu, špetka soli, špetka pepře, troška majoránky, 1 lžíce másla

Mrkev, petržel i celer očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle, nebo můžeme i nakrájet na menší kostičky. Na rozpuštěné máslo dáme připravenou zeleninu, kterou necháme trochu zpěnit. Zalijeme vodou a přidáme ostatní ingredience. Polévku vařím...

Domácí jahodovo-smetanová zmrzlinka

Domácí jahodovo-smetanová zmrzlinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jahod, 4 lžíce tučného tvarohu, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 1 - 2 lžičky cukru moučka, 1 lžíce pomerančové šťávy

Zmražené jahody rozmixujeme, přidáme lžičku pomerančové šťávy, cukr (dle chuti), tvaroh, smetanu a vyšleháme. Dáme do tvořítek a necháme zmrazit.

Česneková polévka se smetanou

Česneková polévka se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 brambory, 2 kostky hovězího bujónu, 8 stroužků česneku, 1 klobása, troška kmínu, 200 ml sladké smetany, 1 l vody

Uvaříme vývar, přidáme kmín, propasírujeme česnek se solí a kostičky brambor. Když brambory změknou zavaříme smetanu. Dobrou chuť.

Candát s pomerančovým rizotem a smetanovou omáčkou

Candát s pomerančovým rizotem a smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

130 g filet z candáta, 50 g pomeranče, 5 cl pomerančového sirupu, 1 dcl smetany, 60 g arborio rýže, 5g bylinek (mix), 5 cl bílého vína, sůl a pepř dle potřeby, olivový olej

Filé z candáta osolíme, opepříme, přidáme bylinky a necháme 5 minut odpočinout. Mezitím si orestujeme rýži, přidáme sůl, bílé víno, pomeranče a necháme restovat. Ke konci přidáme smetanu. Do rendlíku dáme pomerančový sirup, smetanu a necháme to zr...

Čokoládovo-smetanová pěna

Čokoládovo-smetanová pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

65 g másla, 250 g kvalitní hořké čokolády, 5 ks vejce, 75 g cukru moučka, 250 ml smetany ke šlehání (33 až 40 %)

V míse v horké vodní lázni rozehřejte máslo s čokoládou a vymíchanou hmotu zašlehejte do pěny vypracované šlehačem v kotlíku nad párou z oddělených žloutků a cukru (pěnu pouze prohřejte!). Než zchladne, vyšlehejte z bílků pevný sníh, ze smetany vy...

Smetanové kuřecí nudličky

Smetanové kuřecí nudličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička kečupu, sůl, mletý černý pepř, 5 lžic smetany ke šlehání , 1 lžíce slunečnicového oleje

Omyté kuřecí prso nakrájíme na nudličky. V teflonové pánvi rozehřejeme olej, vložíme nakrájené kuřecí maso, promícháme, dle chuti osolíme a opepříme. Zamícháme, přidáme sójovou a worčesterovou omáčku a kečup. Za stálého míchání maso restujeme, dok...

Smetanové prstýnky s eidamem na vepřové panence

Smetanové prstýnky s eidamem na vepřové panence

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 60 g másla, 2 žloutky, 150 g smetany, 150 g eidamu, špetka soli, špetka pepře, špetka muškátového ořechu, 2 kousky vepřové panenky po 350 g, 1,5 l zeleninového vývaru, 500 g listového špenátu, 40 g přepuštěného másla, 2 stroužky česneku

Brambory oloupeme a nakrájíme na hrubé kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté je prolisujeme lisem na brambory a vymícháme dohladka spolu se žloutky, změklým máslem, smetanou a na jemno nastrouhaným eidamem. Maso vložíme asi na 15 minut do ...

Salát z mrkve se smetanou

Salát z mrkve se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g mrkve, 5 jablek, 15 dcl sladké smetany, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci cukru krupice, špetku soli

Na jemném struhadle nastrouháme mrkev. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme smetanu, citrónovou šťávu, cukr a osolíme. Vše promícháme.

Hovězí plátky se smetanou

Hovězí plátky se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hovězí plátky po 100 g, 1 plátek másla, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého černého pepře, 1 lžička sojové omáčky, 1/2 kostky bujónu, 1 - 2 lžíce hladké mouky, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžička worcesterské omáčky

Hovězí zadní maso nakrájíme na 3 plátky, které dobře naklepeme. V kastrolu rozpustíme máslo a plátky masa na něm z obou stran opečeme. Poté přidáme sůl, pepř, sojovou a worčestrovou omáčku. Maso přiklopíme a dusíme nejprve ve vlastní šťávě, poté p...

Cuketové placičky s uzeným lososem a zakysanou smetanou

Cuketové placičky s uzeným lososem a zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g cukety, 150 g bílého jogurtu, 2 vejce, 100 g hladké mouky, sůl, pepř a kousek čerstvého oregána, olej, 1 kelímek zakysané smetany, 100 g uzeného lososa

Oloupanou cuketu nastrouháme na hrubé slzy, dáme do mísy, přimícháme bílý jogurt, rozšlehaná vejce a mouku. Směs osolíme, opepříme a přidáme i nasekané oregáno. Na pánvi na rozehřátém oleji usmažíme menší placičky. Zakysanou smetanu ochutíme solí ...

Papriky s balkánským sýrem a smetanou

Papriky s balkánským sýrem a smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 světlé zelené papirky, 200 g balkánského sýra, 250 ml zakysané smetany, 1 lžička másla

Papriky podélně rozřízneme, odstraníme jadřince a papriky naskládáme do vymazaného pekáčku nebo zapékací misky. Na každou papriku položíme plátek balkánského sýra a lžičku zakysané smetany, zasypeme bazalkou, mletou červenou paprikou a pokapeme oc...

Telecí žebírko se smetanovým křenem

Telecí žebírko se smetanovým křenem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 telecí žebírka, 4 lžičky rostlinného oleje, 1/2 citrónu, špetka soli, špetku pepře, 200 g majonézy, 20 g strouhaného křenu, několik kapek worcesterské (Worcesterová) omáčky, 2 lžíce ušlehané smetany, špetka cukru moučka, několik kapek citronové šťávy

Žebírka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem, pokapeme citrónem a necháme asi hodinu odležet. Z přísad připravíme smetanový křen tak, že majonézu smícháme se šlehačkou, přidáme citrónovou šťávu, špetku cukru, pepře, několik kapek worceste...

Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení Cremefine zakysaného krému, 2 vanilkové cukry, 3 lžíce kakaa, 1 sklenka ovocného kompotu, 1 balení piškotů

Do zakysaného krému vmícháme vanilkový cukr a kakao, aby nám vznikl jemný tmavý krém. Kousky ovoce si nakrájíme na malé kostičky a nálev si nalijeme do misky. Připravíme si mísu, do které budeme dezert připravovat. Piškoty namočíme v nálevu a polo...

Kuře ve smetanové zelné omáčce

Kuře ve smetanové zelné omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřete, 500 g kysaného zelí, 50 g slaniny, 2 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 sklenky vody, 250 ml sladké smetany, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sádla, špetka kmínu, špetka pepře, špetka soli

Kuře si rozdělíme na několik porcí, porce kuřete osolíme, opepříme. Rozpustíme si sádlo v hrnci, cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a zpěníme ji na rozpuštěném sádle, když je cibule zpěněná, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, okmínujeme, podl...

Smetanovo-zeleninová pomazánka

Smetanovo-zeleninová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 2 ks vajec uvařená natvrdo, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 ks mrkve, 2 ks paprik, 2 ks rajčat, 1 ks cibule, 4 lžíce smetany, špetka pepře, špetka soli

Do mixéru dáme máslo, hořčici, vejce, smetanu, najemno nastrouhanou mrkev, na menší kousky nakrájenou papriku, na menší kousky nakrájené rajče, přidáme cibuli, opepříme, osolíme a umixujeme. Potíráme na bílé pečivo.