Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Špenát zapečený se sýrem a kuřecím masem

Špenát zapečený se sýrem a kuřecím masem

Špenát zapečený se sýrem a kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení mraženého špenátu, 30 g másla, 2 vejce, 2 kuřecí prsa, 100 g strouhaného sýra, 5 lžic smetany, 70 g hladké mouky, sůl, pepř, muškátový květ, 1 lžička česneku - sušené kořenící směsi, olej

Maso nakrájíme na kostičky a na lžičce oleje opečeme doměkka. Špenát necháme částečně rozmrazit a pod pokličkou ho chvíli podusíme. Změklé máslo utřeme se žloutky, přidáme sýr, smetanu, opečené maso, podušený špenát, osolíme, okořeníme a přidám...

Zapečený špenát s brambory

Zapečený špenát s brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špenátu, 500 g brambor, 200 g uzeného masa, 50 g másla, 100 g strouhaného sýra, špetka soli, troška pepře, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 200 ml mléka, špetka muškátového ořechu

Špenát omyjeme a krátce povaříme v osolené vodě. Potom ho scedíme a nakrájíme na nudličky. Brambory uvaříme a oloupeme a nakrájíme na tenčí kolečka. Uzené maso nakrájíme na kostičky nebo kratší nudličky. Připravíme si bešamel - v kastrole rozpus...

Bezmléčný špenát s vepřovým masem

Bezmléčný špenát s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřového masa, 1 balení špenátu, 1 cibule, 3 lžíce oleje, 1 šálek vody, 5 stroužků česneku, špetka soli, špetka pepře

Plátky masa osmahneme na oleji a pozvolna vaříme cca 5O minut. Poté přidáme cibulku, kterou opečeme do zlatova a přidáme špenát, který dle potřeby podlejeme vodou. Takto dusíme 15 minut. Přidáme utřený česnek se solí, pepř a krátce povaříme. Podáv...

Špenát z mladých kopřiv

Špenát z mladých kopřiv

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

60 dkg upravených kopřiv, 3 kostky hovězího bujónu, 1 lžička soli, 3 l vody, 5 dkg sádla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 vejce

Přebrané a dobře vyprané kopřivy vložíme do osolené vařící vody a uvaříme doměkka. Uvařené kopřivy scedíme, vymačkáme a na masovém strojku umeleme. Ze sádla, mouky a cibulky uděláme cibulovou jíšku, přidáme česnek (nebo česnekovou pastu) a kopřivy...

Špenát bez smetany a mléka

Špenát bez smetany a mléka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení mraženého špenátu, 1-2 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, 2 lžíce másla

Na másle si dozlatova osmahneme na jemno nakrájenou cibulku a rozetřený česnek a zalijeme troškou vody. Vhodíme změklý špenát a za občasného míchání vaříme. Na konci dosolíme, popřípadě opepříme.