Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Špíz s dunajskou klobásou

Krůtí špíz s cherry rajčaty

Krůtí špíz s cherry rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g krůtích prsou, 3 lžíce slunečnicového oleje, sůl, pepř dle chuti, pár cherry rajčátek, Koktejlová omáčka: 4 lžíce majonézy, 4 lžíce kečupu, 1 lžíce whisky, sůl, pepř, čerstvě nasekaný tymián, 1/2 prolisovaného stroužku česneku

Maso nakrájíme na kostky 3x3 cm a napícháme na 4 špízy. Osolíme, opepříme, potřeme olejem a grilujeme ze všech stran. Zároveň se špízy grilujeme rajčata ze všech stran. Vše namáčíme do koktejlové omáčky, kterou si připravíme z uvedených surovin. S...

Bramborový špíz s česneko - smetanovo - sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česneko - smetanovo - sýrovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

pár menších brambor, 1 červená paprika , 2 cibule, 2 lžíce másla, 1 lžička soli, troška pepře, 100 g slaniny, 1/2 cukety (nebo jiné oblíbené zeleniny), 1 smetana, 5 stroužků česneku, 150 g strouhaného sýru, 5 kousků taveného sýru

Syrové nebo uvařené brambory nakrájíme na větší čtvrky, osolíme. Zeleninu nakrájíme také na větší kousky a střídavě napichujeme na špejle-) brambora, paprika, cibule, slanina, cuketa, brambora.. a dokola, dokud není špejle plná zeleniny s brambory...

Špíz s dunajskou klobásou

Špíz s dunajskou klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí svíčkové, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce sojové omáčky, 100 ml rostlinného oleje, 120 g domácí ostřejší klobásy

Maso pokrájíme na menší kostky. Vyrobíme marinádu smícháním grilovacího koření, hořčice a sójové omáčky. Do této směsi přidáme olej a vše dobře rozmícháme. Do marinády vsypeme maso a pečlivě ho v marinádě ze všech stran otáčíme. Necháme odležet (...

Kuřecí špíz s patizonem

Kuřecí špíz s patizonem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 1/2 většího patizonu, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1 velká cibule, špetka soli, 2-3 lžičky grilovacího koření, lžíce nasekaného libečku, olivový olej

Na špejle střídavě napichujeme kousky kuřecího masa, plátky patizonu, měsíčky cibule a kousky paprik. Hotové špízy osolíme, okořeníme grilovacím kořením a pokapeme olejem. Necháme chvíli odležet v chladu a pak grilujeme dozlatova, nejlépe na hl...

Rybí špíz s brokolicí

Rybí špíz s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g fenyklu, 200 g brambor, 300 g brokolice, 1 zelená paprika (kapie), 140 g čerstvého lososa, 140 g tuňáka, 1 citrón, sůl a černý pepř, 1 vejce

Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky, opláchneme a dáme do hrnce s vodou společně s očištěným a na malé kousky nakrájeným fenyklem a vaříme doměkka. Uvařené brambory s fenyklem rozmačkáme, přidáme vejce, pepř a sůl dle chuti a důkladně vše ...

Telecí špíz s grilovaným chřestem

Telecí špíz s grilovaným chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

Telecí špízy: 500 g telecí kýty, 8 plátku anglické slaniny, mořská sůl na dochucení, pepř na dochucení , Omáčka: 0,6 l olivového oleje, 0,3 dcl vinného octa, 1 červená cibule, 1 stroužek česneku, 0,05 kg natě plocholisté petržele, pepř na dochucení , mořská sůl na dochucení, chilly papričku na dochucení, Chřest: 200 g čerstvého bílého chřestu, 150 g čerstvého zeleného chřestu, 50 g čerstvého fialového chřestu, 0,015 l slunečnicového oleje, olivového oleje, sezamového oleje na marinádu, 1 stroužek česneku, sezamová semínka

Postup špízy: Smícháme nať plocholisté petržele společně s octem, solí a pepřem. Přidáme olej, jemně nakrájenou červenou cibuli a prolisovaný česnek a necháme 2 hodiny odpočívat v chladu. Maso nakrájíme na větší kousky, ochutíme solí a ovoníme pep...

Kapří špíz s bazalkovou omáčkou

Kapří špíz s bazalkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička bazalky, 200 g bílého jogurtu, 2 cibule, 5 lžic citronové šťávy, 600 g kapra, 2-4 lžíce slunečnicového oleje, 2 papriky (kapie), špetka pepře, špetka soli, 150 g žampionů

Filety potřeme citron. šťávou, osolíme, opepříme, nakrájíme na kostky, dáme do ledničky na 15 minut. Mezitím si cibuli nakrájíme na plátky, žampiony malé necháme vcelku, papriky nakrájíme na kostičky. Na špejle střídavě napichujeme kapra, zeleninu...

Ovocný špíz s vinnou pěnou

Ovocný špíz s vinnou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce hnědého cukru, 1 lžička másla, 2 jablka, 1/4 ananasu, 4 žloutky, 4 lžíce cukru krystal, 4 lžíce Campari, rostlinný olej

V pánvi zkaramelizujeme hnědý cukr a přimícháme máslo. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Obalíme je v karamelu a vyjmeme na pečící papír potřený olejem. Necháme vychladnout. Ananas okrájíme až na čistou dužinu, kterou nakráj...

Jehněčí špíz s pórkem a zeleninou

Jehněčí špíz s pórkem a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jehněčí kotlety, 100 g pórku, 100 g chřestu, 50 g fazolků (zelené fazolové lusky), 1 lžička olivového oleje, 1 lžička javorového sirupu, 7 g soli, 7 g pepře

Jehněčí maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Pórek nakrájíme na kolečka a napíchneme je spolu s masem na jehlu. Pórek napíchneme tak, abychom propíchli všechny vrstvy pórku. Opečeme to dozlatova na olivovém oleji. Hotové přelijeme javor...