Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Srbská kyselá polévka (Kisela Čorba)

Srbská vejce

Srbská vejce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 300 g rajčat, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíce citronové šťávy, špetka soli, špetka pepře, 1 lžička petrželové natě

Rajčata spaříme ve vroucí vodě a oloupeme je. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm strouhanku. Rajčata propasírujeme přes cedník a přidáme do pánve ke strouhance. Chvíli dusíme a když směs zhoustne přidáme rozkvedlaná vejce a nasekanou petrž...

Srbská omeleta

Srbská omeleta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g paprik, 250 g rajčat, 50 g cibule, špetka soli, troška pepře, 8 vajec, 2 lžíce olivového oleje

Papriky rozpůlíme a očistíme. Pak nakrájíme nadrobno. Cibuli a rajčata nakrájíme také nadrobno. Osmahneme je na oleji, lehce osolíme a opepříme. Pak zeleninu zalijeme rozkvedlanými vejci, promícháme a lehce zapečeme v troubě.

Srbská kyselá polévka (Kisela Čorba)

Srbská kyselá polévka (Kisela Čorba)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepiči stehno (300g), 300 g jehněčí kýty, 300 g kořenové zeleniny, 6 kuliček pepře, špetka pálivé mleté červené papriky, 2 lžíce dlouhozrnné rýže, 150 ml zakysané smetany, 2 lžíce octa, sůl podle potřeby

Mäso uvaríme v osolenej vode so zeleninou a čiernym korením. Ku koncu zavaríme ryžu, mäso vyberieme, pokrájame a dáme naspäť. Prichutíme octom alebo citrónovou šťavou a vmiešame kyslú smotanu. Okoreníme mletou pálivou paprikou.

Srbská hovězí pečeně

Srbská hovězí pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí roštěnky, 50 g uzené slaniny, 50 ml olivového oleje, 1 větší cibule, 1 menší sklenka leča, 200 ml zakysané smetany, 2 stroužky česneku, troška mletého pepře, troška sladké a pálivé papriky, sůl podle potřeby

Hovädziu roštenku naklepeme, prešpikujeme slaninou a z oboch strán na oleji sprudka opečieme. Opečené mäso preložíme do pekáča, posolíme, okoreníme a potrieme rozotretým cesnakom. V oleji z opekania upražíme cibuľu pokrájanú na drobno, pridá...