Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Srnčí mleté bifteky

Srnčí mleté bifteky

Srnčí mleté bifteky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g srnčího masa, troška celého pepře, troška jalovce, troška nového koření, troška bobkového listu, špetka soli, 2 vejce, 300 g kořenové zeleniny, 1 cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje

Srnčí maso umeleme. Koření jako jalovec, nové koření, celý pepř a bobkový list, rozdrtíme v hmoždíři. Maso osolíme a okořeníme rozdrcenou směsí koření a přimícháme vejce. Utvoříme placičky a prudce je opečeme na oleji. Potom je vložíme do vymaštěn...

Zámecké srnčí medailonky

Zámecké srnčí medailonky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg srnčí kýty, trošku soli, trošku pepře, 1 hrneček hladké mouky, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 2 lžíce másla, 300 g čerstvých hub /žampiony/, 100-150 ml sladké smetany, pár kapek citronové šťávy

Maso opláchneme, odblaníme a nakrájíme na menší medailonky. Jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Olej rozpálíme a medailonky po obou stranách zprudka opečeme. Poté je vyjmeme, ve výpeku opražíme nakrájenou cibuli, přidáme i más...

Srnčí maso na víně

Srnčí maso na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g srnčí kýty, 150 ml červeného vína, pepř, sůl, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 2 bobkové listy, 1 lžička cukru moučky, 1 citrón, 1 lžíce octu

Maso opláchneme, osolíme, opepříme a potřeme citrónovou kůrou. Smícháme víno, ocet, 2 lžíce oleje, cukr, citrónovou šťávu, bobkové listy a nakrájenou cibuli. Maso položíme do této směsi a necháme 12 hodin odležet za občasného otočení. Na zbývající...

Srnčí medailonky s hruškami

Srnčí medailonky s hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrušky, 600 g srnčí kýty nebo panenky, 100 ml bílého vína, 1 bobkový list, 1 citrón, 2 hřebíčky, 1 lžíce cukru krupice, 4 lžíce brusinkového kompotu, 1 lžička soli, 100 ml smetany, 100 ml červeného vína, 2 lžíce rostlinného oleje, 100 g hub, špetka pepře

Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jadřinců a dáme do kastrůlku. Zalijeme bílým vínem a 300 ml vody. Přidáme hřebíček s bobkovým listem, citronovou šťávu a cukr. Uvedeme do varu, poté zmírníme oheň a uvaříme doměkka. Vyjmeme a ponoříme do studené...

Srnčí maso po americku

Srnčí maso po americku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg srnčího masa, 12 stroužků česneku, 1 cibule, 3 lžíce kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, pár kapek citronové šťávy, troška soli, troška pepře, 4 lžíce slunečnicového oleje, troška petržele

Prolisovaný česnek smícháme se solí a lžíci oleje. Maso opláchneme, pečlivě odblaníme a nakrájíme na malé nudličky. Dáme je do mísy a přimícháme česnekovou pastu. Promícháme a necháme 1-2 hodiny v chladu odpočívat. Nadrobno nasekanou cibulku smí...