Staročeská čočková omáčka s knedlíkem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1600 kalorií
0.0g cukrů
52.0g tuků
69.0g bílkovin


Příprava

Čočku asi na hodinku namočíme a pak dáme vařit spolu s nastrouhanou mrkví, petrželí a kořením.
Na másle si z mouky uděláme tmavší jíšku, kterou přidáme do vařené čočky, dochutíme solí, octem či ev. přisladíme (záleží na množství mrkve).

Tip k receptu

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Hodí se i vařené vajíčko natvrdo - můžeme pokrájeným pokrm posypat.

přidejte na:
Roxana

18. 09. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Mytomu říkáme čočka na husto a obyčejně to jíme s chlebem a nějakou uzeninou
heladon 14. 12. 2014, 11:04
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborná šošovicová omáčka
palino 30. 11. 2015, 12:59
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to vyborné aj s chlebom, poprípade pridať opečený špekačik
Přidané ingredience: špekačik
hanka 25. 01. 2016, 11:47
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi chutná šošovicová omáčka,masko a knedlík k tomu, vyborný obed
katka16031 03. 04. 2017, 21:57