Staročeský mazanec z remosky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

25min
Čas vaření
30min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

2640 kalorií
0.0g cukrů
88.0g tuků
44.0g bílkovin


Příprava

Cukr, změklé máslo a žloutky utřeme do pěny. Z droždí, lžičky cukru a šálku vlažného mléka necháme vzejít kvásek.

Mouku prosejeme, přidáme citronovou kůru, špetku soli, muškátový květ a vše smícháme se žloutkovou pěnou, kváskem a zbytkem mléka. Vypracujeme hladké hutné těsto, které se nelepí na mísu. Zaprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout, až zvětší přibližně dvakrát objem.

Pak na pomoučeném vále znovu propracujeme, přidáme v rumu namočené a okapané rozinky, kandované ovoce a z těsta vytvarujte bochánek. Do pečící mísy Remoska® dáme na dno pečící papír, na který položíme mazanec, a ještě asi 20 minut necháme v teple kynout.

Pak povrch potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a pečeme asi 25 minut. Remosku vypneme a mazanec necháme ještě chvíli dojít.

Tip k receptu

Zdroj snímků: Remoska®

přidejte na:
Šéfredaktor

01. 03. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
skvelý recept
dušanka 04. 02. 2016, 12:37
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborné
palino 09. 02. 2016, 11:40
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
klasický vyborný mazanec
hanka 07. 02. 2017, 12:20
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept na mazanec je dobrý
katka16031 15. 02. 2017, 12:13