Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Sterilovaná cuketa s rajčaty a okurkami

Sterilovaný salát z okurek

Sterilovaný salát z okurek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

salátové okurky, 850 ml vody, 200 g cukru krupice, 40 g soli, 150 ml octa

Nepřerostlé a nepřezrálé kvalitní salátové okurky omyjeme pod studenou tekoucí vodou a nakrájíme na kostky, které dáváme přímo do sklenic. Uvaříme si nálev z vody, octa, soli a cukru, kterým nakrájené okurky zalijeme. Sklenice uzavřeme a dáme ster...

Zeleninový salát sterilovaný

Zeleninový salát sterilovaný

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg paprik, 1 kg cibule, 1 kg rajčat, 1 kg salátových okurek, 750 ml vody, 250 ml octa, 25 dkg cukru krupice, 5 dkg soli, 1 hrneček oleje

Nejprve si nakrájíme zeleninu na takovou velikost, jakou chceme mít. Ve větším hrnci, kde nám vleze všechna zelenina si uvaříme zálivku. Do vroucí zálivky vsypeme nejprve cibuli a necháme přejít varem. Přidáme papriku a opět necháme přejít varem a...

Lenčiny sterilované okurky

Lenčiny sterilované okurky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kg okurek, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžička soli, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, 0,5 bobkového listu, 14 kuliček hořčičného semínka, 1 dcl octa

Okurky očistíme, opereme, naskládáme do sklenic. Do každé sklenice dáme 1 dcl octa, 2 polévkové lžíce cukru, 1 lžičku soli, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, kousek bobkového listu, 14 kuliček hořčičného semínka, dolijeme vodou. Zavíčkujem...

Sterilovaná cuketa s rajčaty a okurkami

Sterilovaná cuketa s rajčaty a okurkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

cukety, rajčata, okurky, mrkev, cibule, Nálev: 1 balení Deka, 5 kuliček pepře, 2 kuličky nového koření, 1,75 l vody, 0,5 l octa, 1/4 litrový šálek cukru

Rajčata spaříme a oloupeme. Okurky salátovky a cukety umyjeme. Cuketu rozkrojíme na polovinu a vydlabeme vnitřek se semeny. Zeleninu si nakrájíme na tak velké kousky, jaké chceme mít. Na dno sklenice dáme trochu nakrájené mrkve a cibule, naskládám...

Sterilované fazolky na smetaně s vejci - Rox

Sterilované fazolky na smetaně s vejci - Rox

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva žlutých sterilovaných fazolek, 1 hrnek mléka, troška cukru krupice , troška soli, troška octu (možno i citronové šťávy), 200 - 250 ml šlehačky, 1-2 lžíce hladké mouky na zahuštění, 8 vajec , troška vody

Sterilované fazolky již jsou ochucené, mražené či čerstvé osolíme a okyselíme hned na začátku vaření, aby nasákly chuť dovnitř. Fazolky uvaříme ve vodě téměř do měkka, poté zalijeme mlékem, přidáme rozkvedlanou mouku a nakonec smetanu. Na závěr ...

Lehký salát ze sterilovaného zelí

Lehký salát ze sterilovaného zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší sklenice bílého sterilovaného zelí, 3 jarní cibulky, 150 g šunky, 1/2 papriky (kapie), 1 malá konzerva hrášku, sůl, pepř, 2 polévkové lžíce tatarské omáčky nebo jogurtu

Sterilované zelí slijeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do mísy, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, na drobno nakrájenou šunku, kapii a konzervu hrášku (bez nálevu). Osolíme, opepříme a vmícháme tatarku nebo jogurt ( jen aby se salát ...

Sterilovaná červená řepa se zelím a cibulí

Sterilovaná červená řepa se zelím a cibulí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg červené řepy, 1 kg bílého zelí, 50 dkg cibule, 12 dkg cukru krystal, 1 lžíce soli, 500 ml vody, 2 dcl octa

Červenou řepu omyjeme, i s kořenem a dáme asi na 1 hodinu vařit. Scedíme jí, po vychladnutí jí oloupeme a nastrouháme na hrubo. Očištěné zelí a oloupané cibule nakrájíme na tenké nudličky. Uvaříme si nálev, ve kterém zelí s cibulí chvíli povaříme....

Sterilované bílé zelí

Sterilované bílé zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bílého zelí, 0,3 l vody, 0,1 l octa, 3 ks nízkoenergetického sladidla - sacharinu, 15 dkg cibule, 2 dkg soli, 1/2 lžičky kmínu, 1 lžička pyrosulfitu

Cibuli a zelí nakrájíme, přidáme všechny ingredience a na každých 5 kg směsi dáme kávovou lžičku pyrosulfitu, dobře promícháme a necháme 24 hodin odležet. Dáváme do sklenic a 20 minut sterilujeme při 80ºC.

Sterilované papriky

Sterilované papriky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 kg červených nebo zelených paprik, 1,5 l vody, 0,5 l octu (8%), 1/8 l oleje, 25 dkg cukru, 10 dkg soli, 10 kuliček pepře

Papriky si načistíme, odstraníme semena a stopky a nakrájíme na čtvrtky. Poté je spaříme vařící vodou a vložíme do zavařovacích sklenic. Pak 10 minut vaříme nálev z vody, octu, oleje, cukru, soli a pepře. Vychladlým nálevem pak papriky zalijeme. ...