Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Štika s fenyklovým zelím

Paštika smažená v těstíčku

Paštika smažená v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení játrové paštiky, 1 vejce, 3 lžíce mléka, 2 lžíce hrášku, 20 g másla, špetka soli, 1 lžíce ztuženého pokrmového tuku, 1 lžíce hladké mouky

Vychlazenou paštiku vytlačíme z konzervy na prkénko a z každé nakrájíme 4 kolečka. Vejce, mléko, mouku, sůl a rozehřáté máslo rozšleháme na středně husté těstíčko a vmícháme okapaný hrášek. Kolečka paštiky namáčíme do těstíčka, vkládáme do rozehřá...

Marinovaná štika se slaninkou

Marinovaná štika se slaninkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vykuchaná štika, 5 dkg anglické slaniny nakrájené na plátky, 10 dkg kvalitního másla, 2 cibule, 1 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, špetka oregana, špetka koření na ryby

Štiku omyjeme, osušíme a ze změklého másla a koření vytvoříme polotuhou marinádu, kterou štiku potřeme ze všech stran (štiku neporcujeme, jen nařízneme!). Necháme v lednici odležet cca 2 h. Poté na pánvi osmahneme anglickou slaninu, kterou vyplním...

Kuřecí játrová paštika se šalvějí

Kuřecí játrová paštika se šalvějí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla (200g na paštiku+50 g na zalití), 500 g kuřecích jater, 1 červená cibule nakrájená nadrobno, 200 ml drůbežího vývaru, 1-2 lžičky provensálského koření, 1 lžička soli a špetka pepře dle chuti, 100 ml smetany ke šlehání, 12 listů šalvěje

Játra důkladně očistíme a pokrájíme na kousky. V pánvi na 2 lžících másla zpěníme cibuli, přidáme játra, poté co se zatáhnou podlijeme vývarem a případně trochou bílého vína. Osolíme, opepříme, přidáme bylinky, přiklopíme a vaříme 10-15 minut domě...

Zabíjačková játrová paštika s jablečno-křenovým chutney

Zabíjačková játrová paštika s jablečno-křenovým chutney

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřových jater, 200 g vepřového boku, 0,15 l smetany, Kořenící směs na domácí paštiky, Jablko-křenové chutney: 120 g jablek, 80 g křenu, 80 g marmelády, 10 g želatiny, špetka soli

Vepřová játra, bok, smetanu a koření cca 15 minut podusíme, najemno umeleme a vyšleháme. Očištěná jablka nakrájíme na plátky a podusíme. Ke konci dušení přidáme marmeládu a želatinu, kterou předem rozmícháme ve vodě. Necháme chvilku vychladnout a...

Pečená zvěřinová paštika s marinovanou dýní v karamelu s hřebíčkem a skořicí s lehkým salátkem

Pečená zvěřinová paštika s marinovanou dýní v karamelu s hřebíčkem a skořicí s lehkým salátkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kančí plece, 75 g kachních jater, 2 cl portského vína, sůl, pepř, čerstvý tymián, 100 g cibule, 50 g vepřového sádla, 60 g sušených brusinek, 100 g muškátové dýně, hřebíček, skořice celá, 70 g cukru krupice, řeřicha na ozdobu

Kančí plec nakrájíme na menší kostky a dáme ji pomalu upéct do trouby s překrájenou cibulí a vepřovým sádlem. Pečeme při teplotě 140°C doměkka. Po upečení maso semeleme i s kachními játry. Do směsi přidáme čerstvý tymián, sůl, pepř a portské víno....

Štika s fenyklovým zelím

Štika s fenyklovým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g štiky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 300 g hlávkového zelí, 1 fenykl, 1 lžíce Vegety, 2 lžíce másla, 100 ml zeleninového vývaru, 1 svazek kopru, 1 lžíce koření na ryby

Podkovy štiky (vykuchaná a očištěná štika naporcovaná na podkovy) pokapeme kořením, dáme do pekáčku s olejem, zprudka opečeme ze všech stran, přendáme do vyhřáté trouby a pečeme 10 minut. Na másle orestujeme na nudličky zelí a fenykl, podlijeme vý...

Štika s fazolemi a chorizem

Štika s fazolemi a chorizem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g fazolí, 4 stroužky česneku, 2 ks bobkového listu, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 6 lžic slunečnicového oleje, 100 g bílého pečiva, 100 g choriza, 1 ks cibule, 3 lžičky mleté papriky , 1 l drůbežího vývaru, 4 lžíce petrželové natě, 750 g štiky

Fazole si namočíme ve vodě den předem. Poté je propláchneme a zalijeme dvěma litry vody. Přidáme 3 stroužky česneku vcelku, bobkový list a tymián a 30 minut vaříme doměkka. Poté je odstavíme z ohně. Pečivo nakrájíme na kostičky a osmažíme na dvo...

Houbová paštika se slaninou

Houbová paštika se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 7 g soli, 7 g pepře, 200 g anglické slaniny, 300 g hlívy ústřičné, 80 g vlašských ořechů, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 3 lžíce zakysané smetany

Houby si namočíme hodinu předem ve vodě. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme. Vlašské ořechy pomeleme. Hlívu nakrájíme na hrubo. Na másle smažíme cibuli dozlatova. Poté přidáme slaninu a poté i hlívu a česnek. Dusíme 3-5...