Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty - stránka 354

Pikantní řízečky

Pikantní řízečky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg vepřové kýty nebo, 3/4 kg vepřové plece, 1 vejce, 1 hrneček hladké mouky, 2 hrnečky strouhanky, 2 lžíce grilovacího koření, 1 dcl olivového oleje, 1 lžička sojové omáčky, 2 jarní cibulky, 3 stroužky česneku

Maso na krájíme na menší řízečky (můžeme také na nudličky). Připravíme si marinádu z olivového oleje, grilovacího koření, utřeného česneku a sojové omáčky. Maso v ní necháme uležet ideálně přes noc, nemáme-li čas, alespoň na 2 hodiny. Obalujeme kl...

Salát z rukoly

Salát z rukoly

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení rukoly, 2 hrsti polníčku, 2 větší rajčata, 3 mrkve, 1/2 salátové okurky, 2 lžíce olivového oleje, troška čerstvé nebo sušené bazalky, 1/2 lžičky soli, 1 lžička plnotučné hořčice

Rukolu i polníček opláchneme, vsypeme do misky. Rajčata nakrájíme na osminky, salátovou okurku na velmi tenká kolečka. Mrkev nastrouháme nahrubo. Vše smícháme a zakápneme zálivkou připravenou z olivového oleje, hořčice, soli a bazalky. Dle libosti...

Spaghetti al arrabiata (Špagety po arabsku)

Spaghetti al arrabiata (Špagety po arabsku)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špaget, 6 stroužků česneku, 1 střední cibule, 300 g rajčatového protlaku, 1 menší lilek, 1 malá chilli paprička nebo troška chilli, 15 dkg parmazánu na strouhání, 10 dkg anglické slaniny, sůl

Na oleji zpěníme cibulku nasekanou najemno. Vsypeme na kostičky nakrájenou slaninu a osmahneme. Přidáme na jemné plátky nasekaný česnek a na tenká kolečka nakrájený lilek, protlak a najemno nasekanou chilli papričku. Dochutíme solí a dusíme asi 20...

Ražniči

Ražniči

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřové plece (může být i kýta), 30 dkg uzeniny (klobáska, párek), 20 dkg anglické slaniny, 3 menší cibule, 1 červená paprika, 2 lžičky grilovacího koření, 3 lžíce olivového oleje

Maso nakrájíme na stejně velké kostičky. Uzeninu na kolečka, stejně tak cibule. Papriku a slaninu na menší kostičky. Ingredience postupně střídavě napícháváme na grilovací jehlu či špejle. V olivovém oleji rozetřeme grilovací koření, směsí potřeme...

Skořicoví šneci

Skořicoví šneci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g droždí (kvasnic), 500 g polohrubé mouky, 250 ml vlažného mléka, 3 lžičky cukru krupice, 3 skořicové cukry, 100 g lískových jader, 1 lžíce rozehřátého másla, 3 vejce

Připravíme si kvásek z 250 ml vlažného mléka,40 g droždí a lžíce cukru. Necháme ho vzejít. Z mouky, 2 žloutků, rozehřátého másla, cukru a vzešlého kvásku vypracujeme těsto. Necháme jej cca 40 minut kynout. Mezitím si připravíme náplň. Nahrubo ml...

Grilované sušené švestky ve slanině

Grilované sušené švestky ve slanině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení sušených švestek, 30 dkg plátkové anglické slaniny, 1 balení mandlí

Mandle spaříme, ztáhneme. Každou švestku vyplníme mandlí, obalíme plátkem slaniny a napíchneme na grilovaní jehlu nebo párátkem. Grilujeme dokřupava.

Makový závin

Makový závin

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml vlažného mléka, 500 g polohrubé mouky, 200 g Hery, 120 g cukru moučka, 40 g droždí (kvasnic), 1 lžíce cukru krupice, 1 špetka soli, 2 ks vajec, 100 g cukru moučka, 1 lžíce včelího medu, 400 ml mléka, 300 g máku, 1 lžíce rumu

Připravíme si kvásek z vlažného mléka, droždí, lžíce cukru a lžičky mouky. Necháme jej vzejít, vykynout. Mouku prosejeme, přidáme špetku soli, cukr, vejce, vzešlý kvásek a nakonec rozehřátý tuk. Vše zpracujeme v těsto a necháme na teplém místě kyn...

Kuskus na sladko

Kuskus na sladko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kuskusu, 300 ml vody, špetka mleté skořice, 1 lžička včelího medu, hrst žlutých velkých sultánek, hrst datlí

Kuskus zalijeme vařící vodou. Promícháme, přikryjeme a necháme nabobtnat cca 10 minut. Promícháme s medem. Ještě teplý kuskus vyklopíme na talířek, dozdobíme skořicí, datlemi a sultánkami.

Jiná kuřecí stehýnka

Jiná kuřecí stehýnka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehýnka, 4 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 4 lžíce sojové omáčky, 2 cibule, 2 lžičky olivového oleje, 1 lžička soli

Kuřecí stehýnka omyjeme, nasolíme. Připravíme si marinádu: smícháme worcesterovou a sojovou omáčku a olivový olej. Stehýnka potřeme marinádou a necháme cca 2 hodiny odležet. Vložíme do pekáčku, zasypeme cibulí nakrájenou na jemná kolečka, podlijem...

Exkluzivní pangasius

Exkluzivní pangasius

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ryby pangasius, 10 dkg sušených rajčat v oleji, 3 stroužky česneku, 1 střední cibule

Na rozpálenou pánev vložíme sušená rajčata v oleji, přidáme česnek nakrájený na plátky a cibuli na tenká kolečka. Smažíme, až cibule zesklovatí. Vložíme filety pangase, smažíme a obracíme, dokud není ryba hotová.

Domácí nudle do polévky

Domácí nudle do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hrubé mouky, 1 vejce, 2 lžíce mléka

Mouku prosejeme a vsypeme na vál. Do mouky uděláme důlek a nalijeme do něho vajíčko rozkvedlané v mléce. Těsto zpracováváme nejprve vidličkou, pak hněteme rukama, až je těsto dost tuhé. Válečkem vyválíme tenkou placku a necháme chvíli oschnout. Bě...

Nudle do polévky - hotové

Nudle do polévky - hotové

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g nudlí, 2,5 l vody, 1 lžíce oleje, sůl

Vodu osolíme a přivedeme k varu. Do vroucí vody vsypeme nudle, zamícháme aby se nepřilepily ke dnu hrnce a vaříme 15 - 20 minut podle druhu. Před scezením ochutnáme, zda jsou nudle dostatečně uvařené. Scedíme, propláchneme studenou vodou, aby se v...

Játrové knedlíčky do polévky

Játrové knedlíčky do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 100 g jater, 1 menší cibule, 2 lžíce másla, sůl, pepř, majoránka, 1 stroužek česneku, 100 g strouhanky

Játra rozmixujeme do kaše. Cibuli nasekáme nadrobno a stroužek česneku prolisujeme. Do misky vložíme játra, cibuli, česnek, máslo, vajíčko, majoránku, sůl a pepř a vše dobře zamícháme. Přidáme strouhanku tak, aby vniklo husté těstíčko. Vezmeme si ...

Vajíčkové kapání do polévky

Vajíčkové kapání do polévky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 30 ml mléka, sůl, 50 g hrubé mouky

V hrníčku rozšleháme mléko a vejce. Přisypeme mouku, osolíme a rozkvedláme na těstíčko, které by mělo být řídké. Vše nalijeme do vařící polévky. Lijeme nejlépe přes vidličku, aby se vytvořili slabé praménky. Povaříme cca 5 minut.

Květáková polévka

Květáková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší květák, 50 g másla, 60 g hladké mouky, mletý muškátový květ, sůl, pepř, 1 kostka masoxu, 1,5 l vody, petržel

Do hrnce na rozehřáté máslo vsypeme mouku, přidáme muškátový květ a mícháním vytvoříme světlou jíšku. Jíšku zalijeme vodou, rozšleháme a přidáme omytý a na drobné kousky rozebraný květák. Osolíme, opepříme, přidáme kostku masoxu a vaříme, až květá...

Americká dýňová polévka

Americká dýňová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg dýně, 50 g másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 l zeleninového bujónu, 2 bobkové listy, 15 ml citrónové šťávy, sklenka smetany, sůl, pepř, muškátový ořech

Cibuli nasekáme nadrobno, česnek rozetřeme a dáme do hrnce na rozpálené máslo a chvíli smažíme na mírném plameni. Dýni oloupeme, dužinu bez semínek nakrájíme na menší kostky, přidáme k cibuli a dusíme jen pár minut. K dýni přidáme vývar a přivedem...

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vody, 150 g hrachu, 50 g sádla, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 60 g hladké mouky, sůl, pepř, majoránka, troška petržele

Hrách přebereme, propláchneme a necháme namočený ve studené vodě alespoň 3 hodiny, aby bobtnal. Poté ho uvaříme doměkka. V dalším hrnci rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme mouku a vytvoříme světlou jíšku. Jíšku ...

Kulajda

Kulajda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vody, 1 kostka masoxu, 300 g žampionů nebo jiných hub, 1 menší cibule, kmín, 500 ml zakysané smetany, 5 středních brambor, 30 g hladké mouky, kopr, sůl, 2 vejce, ocet

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli si nakrájíme nadrobno a všechno dáme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme kostku masoxu, kmín, sůl a vaříme, až jsou brambory měkké. Ve smetaně si rozkv...

Knedlík hrníčkový

Knedlík hrníčkový

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sklenky polohrubé mouky, 2 sklenky mléka, 2 rohlíky, 2 vejce, 1 lžíce soli, troška másla, strouhanka

Rohlíky (nebo jiné bílé pečivo) nakrájíme na menší kostky a smícháme s moukou, mlékém, dvěma žloutky a se solí. Ze dvou bílků uděláme sníh a vmícháme do vytvořeného těsta. Připravíme si hrnky. Vymažeme je máslem a vysypeme strouhankou. Těsto nalij...

Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g syrových brambor, 500 g vařených brambor, 200 g hrubé mouky, 1 vejce, sůl

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nstrouháme na jemném struhadle. Vodu z brambor mírně slijeme. Vařené a oloupané brambory nastrouháme také na jemném struhadle. Vše smícháme společně s moukou, solí a vajíčkem. Vypracujeme těsto. Z těsta poté děl...

Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 250 g hrubé mouky, 1 vejce, sůl

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vodu z brambor trochu slijeme. Přidáme mouku, vajíčko, sůl a těsto důkladně promícháme. Namočíme si ruce vodou a rukama tvoříme z těsta malé kulaté knedlíky, které následně vloží...

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l hovězího bujónu, 300 g hovězí klížky, 50 g sádla, 40 g slaniny, 1 větší cibule, 2 stroužeky česneku, 10 g sladké mleté papriky, 350 g brambor, 50 g hladké mouky, sůl, muškátový ořech, kmín, majoránka, pepř, voda

Maso opereme, zbavíme šlach a nakrájíme na kousky. Nadrobno nakrájíme cibuli a slaninu. V hrnci rozehřejeme sádlo, vložíme slaninu a necháme ji chvilku škvařit, poté přidáme i cibuli, chvíli smažíme a nakonec přidáme mletou papriku. Vše zamícháme....

Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kyselého zelí, 250 g ostravské klobásy, bobkový list, kmín, pepř, sůl, 30 g sádla, 20 g hladké mouky, 1 cibule, mletá sladká paprika

Zelí a klobásu nakrájíme, vložíme do hrnce a přidáme bobkový list, kmín a pepř a vše necháme vařit. Mezitím si necháme rozehřát sádlo, cibuli nasekáme nadrobno a osmažíme ji. Přidáme mouku a míchám vytvoříme světlou jíšku. Do jíšky přidáme mletou ...

Gazpacho

Gazpacho

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g rajčat, 400 g rajčatového protlaku, 1/2 okurky, 1 menší zelená paprika, 1 malá cibule, 3 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 3 lžíce vinného octa, 3 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř

Papriku omyjeme, zbavíme jádřince se semínky a nakrájíme na menší kousky. Okurku pokrájíme také a dáme do mísy spolu s paprikou. Rajčata omyjeme a spaříme horkou vodou, abychom je mohli snadno oloupat, a spolu s nahrubo nakrájenou cibulí, utřeným ...

Zeleninové lečo

Zeleninové lečo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks větších rajčat, 7 ks bílých, větších paprik, 1 lžička soli, 4 ks vejce, 1 ks větší cibule, 1 lžička pepře, 30 dkg uzeniny dle chuti

Cibuli nasekáme najemno a zpěníme na oleji. Rajčata spaříme, zbavíme slupek, nakrájíme na osminky. Papriky nakrájíme na proužky, uzeninu na kostičky. Uzeninu vložíme na cibulku a osmahneme. Přidáme papriku, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vod...

stránka: