Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Svíčková na smetaně

Mleté kouličky s omáčkou na způsob svíčkové

Mleté kouličky s omáčkou na způsob svíčkové

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kostka masoxu, 400 g hovězího mletého masa, 1 balení mražené zeleninové směsi pod svíčkovou, 1 cibule, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 4 kuličky pepře, 2 listy bobkového listu, 100 ml smetany ke šlehání, půlka citrónu, 1 lžička koření na mleté maso (např. Rossk), 1 vejce, 20 ml olivového oleje

Mleté maso smícháme s kořením na mleté maso a s vejcem, dobře prohněteme a utvoříme z něj malé kuličky, které zprudka opečeme na oleji. Mezitím si na másle orestujeme mraženou zeleninovou směs pod svíčkovou, kterou pak zalijeme necelým litrem vody...

Falešná svíčková omáčka s knedlíkem a hovězím zadním

Falešná svíčková omáčka s knedlíkem a hovězím zadním

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250-500 g hovězího zadního, asi 5 mrkví, 2-3 petržele, kousek bulvového celeru, 1 cibule, 500 ml mléka, 3-5 lžic hladké mouky, 1 sklenka sladké smetany, 2-3 lžičky soli, 2-4 bobkové listy

Maso rozdělíme na tři stejné díly a spolu s kořenovou zeleninou vaříme doměkka, po uvaření vše scedíme. Do části vývaru přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu a vše pořádně rozmixujeme, poté zahustíme záklechtkou, udělanou z mléka a z hl...

Vepřová svíčková ve vlastní šťávě

Vepřová svíčková ve vlastní šťávě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g vepřové svíčkové, 100 g másla, 200 ml vepřového bujónu, sůl, pepř

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a na prudko ze všech stran na másle osmažíme. Poté maso dáme do zapékací mísy, zalijeme bujónem a pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Během pečení co 10 minut poléváme vypečenou šťávou. Poté maso...

Grilovaný svíčkový steak

Grilovaný svíčkový steak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězí svíčkové, 100 ml rostlinného oleje, sůl, pepř, 5 citrónů, 1 lžíce grilovacího koření

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na 1 cm plátky. Každý plátek z obou stran osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a zakapeme citrónovou šťávou. Plátky dáme do mísy, zalijeme olejem a necháme minimálně 10 hodin odležet v lednici. Maso gril...

Zeleninová roláda ze svíčkové

Zeleninová roláda ze svíčkové

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kusy vepřové svíčkové, 1 menší balík mražené zeleniny, 1/2 konzervy drcené kukuřice, 4 vejce, 100 g strouhaného sýra, trochu soli, trochu pepře, trochu Vegety, 1 lžíce petrželové natě, několik lžic rostlinného oleje, 250 ml masového vývaru

Maso opláchneme, osušíme a rozřežeme na plát, vyklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji orestujeme zeleninu, přidáme sůl, pepř, vegetu, rozšlehané vejce, sýr a za stálého míchání necháme ztuhnout. Plnku rozložíme na plát, maso pevně zavineme, sváž...

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Řezy ze svíčkové v žampionové směsi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí svíčkové, 100 ml slunečnicového oleje, 50 g másla, 100 g cibule, 200 g žampionů, 150 g sterilované okurky, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžička soli, špetka mletého pepře, 2 dcl hovězího vývaru, 80 g kečupu

Z odblaněné svíčkové nakrájíme řezy - po dvou na porci, jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a postupně opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji (nebo nasucho na teflonové pánvi). Olej z pánve slijeme, na pánev nalijeme trochu vývaru a připeč...

Svíčková omáčka pro nejmenší děti

Svíčková omáčka pro nejmenší děti

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g bulvového celeru, 20 g kořenové petržele, 50 g mrkve, 20 g hovězího maso , 4 lžičky bílého jogurtu

Mrkev, petržel i celer dobře oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka. Maso odblaníme a nakrájíme na velmi tenké nudličky. Vše vložíme do hrnce a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka. Poté rozmixujeme s bílým jogurtem. Podáváme s čímkoli.

Svíčková plněná klobásou

Svíčková plněná klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks vepřové svíčkové, 3 domácí klobásy, 3 špetky soli, 3 špetky pepře, 3 špetky kmínu

Maso omyjeme, nařežeme, jemně naklepeme, do středu uložíme klobásu, zavineme, upevníme nití, posypeme solí, pepřem a kmínem. Uložíme do tukem vymazaného pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme a ve vyhřáté troubě upečeme. Během pečení podléváme vodou....

Italská tagliata ze špičky svíčkové

Italská tagliata ze špičky svíčkové

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí svíčkové (špičky), rozmarýn dle chuti, olivový olej, sůl a pepř dle potřeby, 200 g rukoly, aceto balsamico dle chuti, 3 lžíce parmazánu

Rozpálíme pánev a namarinovanou svíčkovou v oleji a rozmarýnu opečeme zprudka ze čtyř stran cca 1,5 minuty. Následně necháme na minutu odležet. Poté nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a poklademe na ochucený salát z rukoly a balsamica, soli ...

Svíčková od babičky

Svíčková od babičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa (zadní, přední), 100 g mrkve, 100 g petržele, 200 g celeru, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 750 ml vody, 2 lžičky soli, 1 lžíce octa, 1 cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 smetana ke šlehání , 300 ml mléka, 1 lžíce hladké mouky

Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. Omyté maso dáme do hrnce (volíme co nejmenší, aby maso bylo v něm na těsno) a zasypeme nakrájenou zeleninou. Uvaříme si nálev z vody, soli, octa a koření a horkým nálevem zalijeme obsah v hrnci. Ne...

Pikantní vepřová svíčková na víně

Pikantní vepřová svíčková na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřové svíčkové, sůl, 1 lžička pepře, 1 lžička mleté papriky, 100 g másla, 200 ml vepřového bujónu, 200 ml červeného vína, 1 lžička chilli koření, 1 lžíce solamylu, 1 lžička kmínu

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou, chilli kořením, kmínem a na prudko ze všech stran na másle osmažíme. Poté maso dáme do zapékací mísy, zalijeme bujónem a vínem. Pečeme 40 minut v předehřáté troubě na 220 °C. Během pečen...

Plněná vepřová svíčková

Plněná vepřová svíčková

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové svíčkové, 2 lžíce polotučné hořčice, sůl, pepř, 2 menší cibule, 200 g anglické slaniny, 2 lžíce rostlinného oleje, 5 stroužků česneku, 1 lžička kmínu, 200 ml vody

Maso omyjeme, osušíme a rozřízneme na plát. Poté osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Posypeme nakrájenou cibulí na kolečka a nakrájeným česnekem na plátky. Přidáme anglickou slaninu a plátek masa smotáme, ovážeme nití, posypeme kmínem a na prudko...

Klokaní svíčková s rybízovou omáčkou

Klokaní svíčková s rybízovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g klokaní svíčkové, špetka soli, nahrubo mletý pepř černý a zelený, 1 lžíce koňaku, 2 dcl rostlinného oleje, 1 lžíce rybízové marmelády, 1 lžička Solamylu, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžíce olivového oleje

Klokaní svíčkovou zlehka rozmrazíme, opláchneme a osušíme. Maso opepříme nahrubo mletými pepři. Do oleje vmícháme koňak, citrónovou šťávu a promícháme. Do vzniklé směsi vložíme maso a necháme přes noc uležet v chladu. Na pánvi rozpálíme olivový ol...

Debrecínská svíčková

Debrecínská svíčková

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí svíčkové, 60 g uzeného špeku, 100 g cibule, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1 lžičku mletého kmínu, 100 ml rajčatového protlaku, 100 g hub, 30 g másla, sůl

Maso odblaníme a osolíme. Polovinu špeku rozkrájíme, rozpustíme a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Pak zaprášíme sladkou paprikou, přidáme mletý kmín, protlak a promícháme. Vložíme maso, trochu podlijeme a v troubě dobře přikryté, dusíme. Mezitím...

Svíčková a la diplomat

Svíčková a la diplomat

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězí svíčkové, 200 g slaniny, 100 g mandli, 1 vejce, 5 jablek, 2 lžíce másla, 50 ml bílého vína, 100 ml olivového oleje, troška cukru krystal, špetka mletého pepře, 3 lžíce brusinek, sůl podle potřeby

Sviečkovicu posolíme, okoreníme a opečieme na rozpálenom oleji. Necháme vychladnúť. pripravíme si niekoľko tenkých plátkov slaniny, potrieme ich strúhaným jablkom premiešaným s rozšľahaným vajcom, posypeme mandľami posekanými na drobno a upraženým...

Svíčková z králíka

Svíčková z králíka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 600 ml vody, 2 lžíce másla, 2 lžíce cukru, 1 lžička tymiánu, 3 petržele, 3 cibule, 2 lžíce oleje, 1 celer, sůl, 5 kuliček nového koření, 4 mrkve, 400 ml octa, 120 g slaniny, 8 kuliček pepře, 5 kuliček jalovce, 400 ml smetany, 3 bobkové listy

Nejdříve naporcujeme králíka, prošpikujeme a dáme stranou. Zeleninu očistíme. Na mořidlo nebo-li lák nakrájíme kořenovou zeleninu a cibuli. Dáme do hrnce, zalijeme octem smíchaným s vodou a přidáme koření. 8 minut vaříme a necháme vychladnout. ...

Medailonky z hovězí svíčkové na dýňovém krémovém rizotu

Medailonky z hovězí svíčkové na dýňovém krémovém rizotu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g chlazené hovězí svíčkové z mladého býčka (očištěné), sůl a pepř dle potřeby, 200 g rýže Arborio, 10 g upečené dýně, 30 g italské zauzené panchetty, 5 g červené cibule, 1 dcl vývaru, čerstvé bylinky podle chuti, hrudka másla

Nejprve si dýni vydlabeme (vyjádříme) a zbavíme slupky. Dýni rozkrájíme na větší kusy cca 0,5 – 1 kg, vložíme na plech, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, vložíme do mírně předehřáté trouby při teplotě 120 – 140°C a pečeme do změknutí. ...

Lovecká svíčková

Lovecká svíčková

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g hovězí svíčkové, 150 g anglické slaniny, 350 g čerstvých hub, 200 ml olivového oleje, 200 g cibule, 25 g mleté papriky , 100 ml červeného vína, 50 ml koňaku, 500 g brambor, 1 lžíce cibulové naťi, 1 lžička soli

Menšiu sviečkovicu narežeme po dĺžke tak , aby vznikol otvor- kapsička, ktorú naplníme zmesou cibule, papriky a lesných hub, ktoré sme udusili na oleji. Naplnenú sviečkovicu obalíme do tenkých plátkov anglickej slaniny, stiahneme niťou a upečieme ...

Zámecká svíčková  s omeletou

Zámecká svíčková s omeletou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí svíčkové, 4 vejce, 100 g šunky, 80 ml olivového oleje, 200 g mrkve, 150 g sterilizovaneho hrašku, 1 lžička cukru, 1/2 lžíce hladké mouky, troška mletého pepře, 1 konzerva brusinek, sůl podle potřeby

Ku sterilizovanému hrášku v pôvodnom náleve pridáme štipku cukru, lyžičku oleja a povaríme. Mrkvu nakrájame na kocky a uvaríme do mäkka. Podľa chuti prisolíme. Plátky sviečkovice po okrajoch narežeme, naklepeme, posolíme a okoreníme. Rýchlo ...

Svíčková našich babiček

Svíčková našich babiček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg hovězího zadního masa (nejlepší je falešná svíčková), sáček mražené zeleniny pod svíčkovou, 100 g másla, 2 lžíce oleje, 500 ml vývaru, 1 smetana, špetka soli, 4 kuličky jalovce, 10 dkg špeku, špetka cukru, citronová šťáva z 1/2 citronu, 250 ml vody, 250 ml octa(4%), 3 lžíce kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel) nakrájené nadrobno, 5 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, troška tymiánu, 3 bobkové listy, 1 cibule nakrájená na kolečka

Přísady na mořidlo(od vody dále) svaříme a necháme vychladnout. Mezitím si odblaníme maso a protkneme ho na klínky nakrájeným špekem. Takto upravené maso naložíme do vychladlého mořidla a necháme ho v chladu 2 a ž 3 dny. Denně maso obracíme. Pak m...

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 plátky hovězí svíčkové, 100 g másla, 50 g petržele, 50 g mrkve, 2 cibule, 250 ml smetany, 250 ml mléka, 5 kuliček pepře, 1 bobkový list, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce octu, 2 lžičky cukru krystalu, sůl, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce rostlinného oleje

Maso osmažíme naprudko na oleji. Petržel, mrkev, cibule nakrájíme na plátky a osmažíme na másle. Přidáme hořčici, cukr a necháme chvíli zkaramelizovat. Přidáme ocet, bobkový list, pepř, sůl dle chutě a osmažené maso. Vše dusíme do měkka. Poté maso...