Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Telecí ragú s chřestem

Rozmarýnové telecí steaky

Rozmarýnové telecí steaky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 20 ml sherry octa, 1 lžíce čerstvého rozmarýnu, špetka soli, špetka pepře, 4 telecí steaky

V pánvi rozehřejeme polovinu másla a osmažíme osolené a opepřené steaky. Vyjmeme je a uložíme do tepla. Poté do výpeku přilijeme ocet ze sherry a zbytek másla. Chvíli vaříme přimícháme rozmarýn. Vaříme, dokud rozmarýn "nezavoní". Poté steaky naara...

Telecí řízky se šunkou

Telecí řízky se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks telecích řízků, 2 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 snítka rozmarýnu, 8 plátků šunky, 150 ml hovězího vývaru, špetka pepře, špetka soli

Telecí řízky jemně naklepeme, potřeme najemno nastrouhaným česnekem, na pánvi si rozpustíme máslo a na něm osmahneme z obou stran telecí řízky. Poté na každý plátek položíme plátek šunky, přilijeme do pánve vývar, přidáme rozmarýn, osolíme, opepří...

Masová telecí pomazánka

Masová telecí pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g telecího masa z plecka, 2 lžíce mléka, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce petrželky, 3 lžíce kečupu

Maso uvaříme. Trochu opraženou mouku rozředíme šťávou z udušeného masa a mlékem. Povaříme na kaši, přidáme kečup. Necháme mírně vychladnout, přidáme umleté nebo jemně nasekané maso a nasekanou petrželku. Promícháme a podáváme s pečivem.

Telecí hruď zavinutá (Roláda)

Telecí hruď zavinutá (Roláda)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g vykoštěné telecí hrudi, 100 g sádla, 3 vejce, 2 sterilizované okurky, 200 g uzené šunky, 100 g na plátky nakrájených hříbků, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř a drcený kmín podle chuti, 1 lžíce čerstvé petrželové natě

Vykostenú hruď rozrežeme na plocho a rozklepeme na plát, ktorý posolíme a posypeme koreninami. Na troške tuku krátko opražíme na kocky nakrájanú šunku, pridáme na plátky pokrájané hríby a rozšľahané vajíčka, urobíme hustejšiu praženicu. Rozklepan...

Telecí závitky s tvarohovou náplní

Telecí závitky s tvarohovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků telecích řízků, 150 g tučného tvarohu, 70 ml rajčatového pyré, 50 g šalotky, špetka soli, 6 listů čerstvé bazalky, 250 ml bílého vína

Bazalku a šalotku omyjeme a nakrájíme co nejjemněji. Tvaroh vymícháme s rajčatovým pyré a lehce osolíme. Přidáme bazalku a šalotku a dobře promícháme. Telecí řízky lehce naklepeme a pak je v rozpáleném oleji zprudka po obou stranách osmažíme. Vyj...

Telecí pečeně v mléce s česnekem a zeleninou

Telecí pečeně v mléce s česnekem a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,7 kg telecí pečeně, 160 g másla, 700 g karotky, 200 g celeru, 100 g petržele, 100 g česneku, 200 g cibule, 1,5 l mléka, 200 ml smetany, 700 g brambor, sůl a pepř dle chuti

Telecí pečeni osolíme a opečeme na přepuštěném másle po všech stranách do zlatova, na výpeku orestujeme karotku, celer, petržel, česnek a cibuli nakrájené na hranolky a česnek pouze oloupaný. Na orestovanou zeleninu přidáme opečené maso a podlij...

Vepřový nebo telecí jazyk se sardelovou omáčkou

Vepřový nebo telecí jazyk se sardelovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového jazyka, 100 g másla, 50 g hladké mouky, 1 cibule, 100 ml zeleninového vývaru, 150 ml zakysané smetany, 3 sardelky (ančovička), 10 g cukru krystal, 6 kuliček pepře, 5 ml citronové šťávy, 3 hřebíčky, troška skořice, 1 lžička soli

Umytý očistený jazyk dáme variť do osolenéj vody. Z masla a múky pripravíme červenú zápražku s postrúhanou cibuľou, zalejeme zeleninovým vývarom a necháme povariť. Pridáme rozotreté sardelky, smotanu, podľa chuti osladíme a okoreníme celým korením...

Telecí plátky s omáčkou Mornay

Telecí plátky s omáčkou Mornay

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecího masa z kýty, 150 g čerstvých žampiónů, 4 oloupaná rajčata, 50 g másla, 200 ml zakysané smetany, 50 ml olivového oleje, troška mletého pepře a soli, 1 lžíce petrželové nati, Na omáčku Mornay: 3 žloutky, 50 g másla, 4 lžíce bešamelové omáčky, 50 g postrouhaného ementálu, 1-2 lžičky citronové šťávy, 1 lžička worcesterske omáčky, špetka soli

Teľacie plátky naklepeme, posolíme, okoreníme a z oboch strán prudko opečieme na oleji. Na panvici podusíme na masle šampiňóny a nakrájané a olúpané rajčiaky. Zalejeme smotanou a prelejeme cez opečené rezne. OMÁČKA MORNAY: Do kotlika dáme žĺtk...

Telecí maso v mrkvi

Telecí maso v mrkvi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg telecího masa z plecka, 1 dkg hladké mouky, 4 dkg másla, 20 dkg mrkve, špetka soli, 1/2 cibule, 3 lžíce smetany ke šlehání, 1 sklenka vody

Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme maso nakrájené na kostičky a osmahneme. Když se šťáva z masa vydusí, tak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a maso za stálého míchání osmahneme. Nyní zalijeme jednou naběračkou horké vody, osolíme a přiklopíme (o...

Telecí plátky se žampiony

Telecí plátky se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecí svíčkové panenky, 50 g špenátu, 250 g žampionů, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička Vegety, špetka adžiky, 1 svazek mladé jarní cibulky, 30 g másla

Telecí maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na malé medajlonky a lehce naklepeme, nejlépe klouby prstů. Doprostřed každého plátku položíme pár omytých listů špenátu, jeden očištěný a na plátky nakrájený žampion a vločku másla. Medajlonky překlopíme n...

Máslový telecí řízek

Máslový telecí řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecího mletého masa, 50 g másla, 2 vejce, 2 housky, 50 g hladké mouky, 1 lžíce zelené petrželove nati, troška citronové kůry, sůl podle potřeby

Mäso zomelieme s namočenými žemľami, pridáme surové vajcia, petržlenovú vňať pokrájanú na drobno, nastrúhanú citrónovú kôru a soľ a dobre premiešame. Z pripravenej masy tvoríme podlhovasté ploché rezne, ktoré opečieme na masle, najlepšie na pan...

Telecí banánový špíz

Telecí banánový špíz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g telecího steaku, 300 g telecích jater, 150 g anglické slaniny, 250 g banánů, 50 g másla, 50 ml slunečnicového oleje, špetka soli, troška pepře

Telecí steak a játra nakrájíme na kousky, v misce osolíme a opepříme. Dobře promícháme. Banány nakrájíme na silnější kolečka. Na špízovou jehlu napichujeme telecí maso, srolované tenké plátky anglické slaniny, poté plátky jater a nakonec banán. Na...

Telecí maso se špenátem

Telecí maso se špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 tenké plátky telecích řízků, 500 g listového zmrazeného špenátu, 1 dcl smetany, 50 g zakysané smetany, 1 cibule, 40 g másla, 4 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 citrón, špetka muškátového oříšku, špetka soli, špetka pepře

Na pánvi rozehřejeme olej a lehce naklepané, osolené a opepřené telecí řízky na ní zprudka opečeme. Řízky vyjmeme a osolíme. Na další pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme špenátové listy, krátce j...

Telecí závitky se sýrem

Telecí závitky se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky telecích řízků, 4 plátky sýra Ementál, 4 lžíce tuku, špetka soli a pepře, 1/4 ml vývaru, 4 lžíce instantní jíšky

Telecí řízky omyjeme a osušíme. Lehce naklepeme a posolíme a opepříme. Poté poklademe plátkem ementálu a zavineme. Upevníme nejlépe nití. V pánvi rozpálíme tuk a na něm osmahneme závitky ze všech stran poté podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Hoto...

Dušené telecí se zeleninou

Dušené telecí se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 morková kost, 5 brambor, mletá sladká paprika , 100 g sádla, 3-4 mrkve, 1 svazek petrželky, 300 g telecího masa, 1 cibule, 1 pórek, sůl, pepř

Maso nakrájíme na malé tenké kousky. Zeleninu očistíme a oloupeme. Brambory a celer nakrájíme na plátky, mrkev, cibuli a pór na kolečka. Všechno osolíme, opepříme, opaprikujeme. Do nádoby, kterou lze vodotěsně uzavřít, vložíme nejprve sádlo, pak...

Sevillský telecí řízek

Sevillský telecí řízek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátku z telecího roštěnce, 8 plátku uzeného lososa, 2 pomeranče, 50 ml olivového oleje, 2 hlávkové saláty, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička cukru krupice, 1 lžička soli, 1 lžička pepře bílého

Teľacie plátky neklepeme, len ich sformujeme do kruhu, posolíme, okoreníme, obalíme v múke a v oleji z oboch strán opečieme. Opečené preložíme na pekáč, na každý plátok mäsa položíme koliesko pomaranča a cez neho krížom plátok lososa. Dáme do vyhr...

Makedonské telecí řízky

Makedonské telecí řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecí z roštěnce, 50 ml olivového oleje, 250 ml zakysané smetany, 30 g hladké mouky, 1 lžička kopru, 1 lžička cukru krystal, troška octu, 1 lžička soli

Očistené teľacie rezne naklepeme, okraje narežeme a z oboch strán opečieme na oleji. Osolíme, podlejeme vodou a dusíme. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho. V smotane rozhabarkujeme múku, vlejeme do šťavy, povaríme, pridáme posekaný kôpor, cukor a oco...

Pikantní telecí žebírko

Pikantní telecí žebírko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 telecí kotlety, 4 lžičky oleje, 2 sardelová očka, 20 g másla, 10 g cibule, 20 g čerstvých hub, 1 lžička petrželové natě, několik kapar, trochu citronové kůry, špetka soli, špetka pepře

Očištěná telecí žebírka naklepáme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Takto připravená žebírka potřeme hmotou připravenou z másla, rozetřených sardelových oček, rozsekaných hub, cibule, petržele, kapar a nastrouhané citrónové kůry. Zbytek hmoty u...

Telecí žebírko se smetanovým křenem

Telecí žebírko se smetanovým křenem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 telecí žebírka, 4 lžičky rostlinného oleje, 1/2 citrónu, špetka soli, špetku pepře, 200 g majonézy, 20 g strouhaného křenu, několik kapek worcesterské (Worcesterová) omáčky, 2 lžíce ušlehané smetany, špetka cukru moučka, několik kapek citronové šťávy

Žebírka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem, pokapeme citrónem a necháme asi hodinu odležet. Z přísad připravíme smetanový křen tak, že majonézu smícháme se šlehačkou, přidáme citrónovou šťávu, špetku cukru, pepře, několik kapek worceste...

Horalkyna telecí kýta

Horalkyna telecí kýta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecího kýty, 50 ml olivového oleje, 50 g másla, 120 ml zakysané smetany, 200 g brusinkového kompotu, 30 g hladké mouky, 60 g loupaných vlašských ořechu, troška mletého pepře, 1 bobkový list, lžička soli, 1 citrón

Do umytého teľacieho stehna urobíme nožom otvory, do ktorých zasunieme polovičky vlašských orechov. Posolíme a na oleji z oboch strán opečieme. Okoreníme, pridáme maslo, postrúhanu citrónovú kôru a prikryté udusíme. Keď je mäso makké, vyberieme ho...

Topolčansky telecí paprikáš

Topolčansky telecí paprikáš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecího masa z plecka, 80 g másla, 1 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky , 80 g mrkve, 50 g celeru, 30 g hrášku, 100 g žampionů, 50 g kapie, 50 g hladké mouky, 150 ml sladké smetany, 50 ml šlehačky, 1 citrón, sůl podle potřeby

Mäso umyjeme a pokrájame na kocky. Na masle zapeníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme červenú papriku a soľ, pokrájané mäso a dusíme do polomäkka. Potom pridáme na rezančeky pokrájaný zeler, mrkvu, hrášok a pokrájané šampiňóny. Mäkké zahustíme s...

Telecí játra s jablky a sýrem

Telecí játra s jablky a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g telecích jater, 2 větší jablka, 50 g másla, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, 4 plátky tvrdého sýru, sůl podle potřeby

Olúpané jablka zbavíme jaderníka a nakrájame na hrubšie kolieska. V polovičnej dávke masla jablka na panvici zľahka popražíme a posypeme ich červenou paprikou. Potom ich uložíme do zapekacej misky. Plátky pečeňe posypeme múkou a v druhej polovičke...

Teleci játra dušená se slaninkou

Teleci játra dušená se slaninkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecích jater , 50 g uzené slaniny, sůl, pepř a drcený kmín podle chuti, 1 velká cibule, 50 g sádla nebo másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 250 ml sladké smetany

Z umytej teľacej pečene stiahneme blanu a pečeň, prešpikujeme slaninou. Na masle, masti, alebo vyškvarenej slanine speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, na ňu vložíme pečeň, opražíme ju a dusíme, kým nezmäkne. Mäkkú pečeň vyberieme, šťavu poprášime m...

Portugalské telecí filé

Portugalské telecí filé

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecí kýty, 250 g rajčat, 100 g zeleného hrášku, 200 g květáku, 100 g žampionů, 250 g uvařené dlouhozrnné rýže, 400 g smažených bramborových hranolků, 100 g sádla, 100 g másla, 50 g hladké mouky, sůl podle potřeby

Teľacie stehno nakrájame na tenké rezne, naklepeme, posolíme a z jednej strany pomúčime. Opečieme z oboch strán na masti. Do tuku z opekania pridáme trochu masla a šťavou zalejeme mäso. Očistíme rajčiaky, pokrájame ich na kolieska a trochu podusím...

Telecí roláda plněná uzeným masem a vejci

Telecí roláda plněná uzeným masem a vejci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecího masa z plecka (upraveného na plát), 50 g sádla, 50 g uzené slaniny, 1-2 lžíce hladké mouky, Náplň: 200 g vařeneho uzeného masa ( nadrobno posekaného), 200 g vepřového masa ( nadrobno posekaného), sůl , pepř a sladká mletá paprika podle potřeby, 1 vejce, 1-2 postrouhané housky, 5-6 vajec uvařených natvrdo, 100 g strouhaného uzeného sýra, 1 červená paprika nadrobno posekaná

Mäso na plnku spojíme vajcom, postrúhanou žemľou a koreninami. Teľací plat osolíme, posýpeme struhaným syrom a natrieme zmesou posekaneho mäsa. Posýpeme pokrájanou červenou paprikou. Doprostred plátu pokladieme natvrdo uvarené vajcia, ktorým sme ...