Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Telecí řízky v kari omáčce

Telecí roláda s bylinkami a hráškem

Telecí roláda s bylinkami a hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecí kotlety, 100 ml plnotučného mléka, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička oregana, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžička majoránky, 4 plátky toastového chleba, 1 ks vejce, 2 lžíce másla, 1/2 hrnku hrášku, 1-4 lžíce strouhanky, 4 lžíce slunečnicového oleje

Telecí maso nařízneme na plát a osolíme a opepříme ho z obou stran. Toastových chléb nakrájíme na kostičky a opečeme ho nasucho v pánvi. Zalijeme mlékem s vyšlehaným vejcem a necháme vsáknout. Přebytečnou tekutinu slijeme. Přidáme hrášek a nasek...

Telecí koleno na červeném víně

Telecí koleno na červeném víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 ks cibule, 2 ks mrkve, 3 ks řapíkatého celeru, 4 ks bobkového listu, 1 hrst šalvěje, 2 lžíce hladké mouky, 6 lžíc olivového oleje, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 350 ml červeného vína, 0,5 l hovězího vývaru, 150 g cherry rajčátek

Telecí koleno osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Osmažíme je na olivovém oleji, aby se zatáhlo. Poté ho vyjmeme. Do výpeku z masa vložíme očištěnou nakrájenou zeleninu a bobkový list. Opečeme až je cibule měkká a poté zalijeme vínem. C...

Telecí pečeně s ledvinou

Telecí pečeně s ledvinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1,2 kg telecího masa z plecka, 1 ks telecí ledviny, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce Dijonské hořčice, 1 svazek tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 cibule, 100 ml telecího vývaru, 200 g mrkve, 200 g hrášku, 25 g másla

Telecí maso nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Ledvinku očistíme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a vložíme ji do kapsy. Maso svážeme s tymiánem provázkem. Osolíme a opepříme zvenku a potřeme hořčicí. Dáme do pekáčku a přiklopené pe...

Telecí řízek s pošírovaným chřestem a citrónovou omáčkou

Telecí řízek s pošírovaným chřestem a citrónovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 zelené chřesty, 2 bílé chřesty, 150 g telecí kýty, 15 g hladké mouky, 1 vejce, 180 ml 30% smetany ke šlehání, 50 g strouhanky, 150 g přepuštěného másla, 1 citrón, 5 g másla

Potřebujeme 2 ks zeleného chřestu, ze kterých odkrojíme dřevnatý konec a dáme pomalu táhnout do osolené vroucí vody s bílým chřestem 2 ks, který se musí oloupat od tvrdé slupky a odříznout od dřevnatého a hořkého konce. Vaříme cca 5-6 minut. Uvaře...

Telecí závitky se sýrem

Telecí závitky se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky telecích řízků, 4 plátky sýra Ementál, 4 lžíce tuku, špetka soli a pepře, 1/4 ml vývaru, 4 lžíce instantní jíšky

Telecí řízky omyjeme a osušíme. Lehce naklepeme a posolíme a opepříme. Poté poklademe plátkem ementálu a zavineme. Upevníme nejlépe nití. V pánvi rozpálíme tuk a na něm osmahneme závitky ze všech stran poté podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Hoto...

Telecí banánový špíz

Telecí banánový špíz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g telecího steaku, 300 g telecích jater, 150 g anglické slaniny, 250 g banánů, 50 g másla, 50 ml slunečnicového oleje, špetka soli, troška pepře

Telecí steak a játra nakrájíme na kousky, v misce osolíme a opepříme. Dobře promícháme. Banány nakrájíme na silnější kolečka. Na špízovou jehlu napichujeme telecí maso, srolované tenké plátky anglické slaniny, poté plátky jater a nakonec banán. Na...

Telecí ragú s chřestem

Telecí ragú s chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g telecího masa z plecka, 2 mrkve, 200 g chřestu, 100 g zeleného hrášku, sůl, rostlinný olej, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml mléka, mletý bílý pepř, citrónová šťáva

Maso odblaníme, umyjeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody. K poloměkkému masu přidáme kolečka mrkve, očištěný chřest zbavený tvrdých částí, přikryjeme a vaříme doměkka. Z oleje a mouky připravíme jíšku, zalijeme mlékem, osolíme a z...

Teleci játra dušená se slaninkou

Teleci játra dušená se slaninkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecích jater , 50 g uzené slaniny, sůl, pepř a drcený kmín podle chuti, 1 velká cibule, 50 g sádla nebo másla, 1-2 lžíce hladké mouky, 250 ml sladké smetany

Z umytej teľacej pečene stiahneme blanu a pečeň, prešpikujeme slaninou. Na masle, masti, alebo vyškvarenej slanine speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, na ňu vložíme pečeň, opražíme ju a dusíme, kým nezmäkne. Mäkkú pečeň vyberieme, šťavu poprášime m...

Telecí závitky s tvarohovou náplní

Telecí závitky s tvarohovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků telecích řízků, 150 g tučného tvarohu, 70 ml rajčatového pyré, 50 g šalotky, špetka soli, 6 listů čerstvé bazalky, 250 ml bílého vína

Bazalku a šalotku omyjeme a nakrájíme co nejjemněji. Tvaroh vymícháme s rajčatovým pyré a lehce osolíme. Přidáme bazalku a šalotku a dobře promícháme. Telecí řízky lehce naklepeme a pak je v rozpáleném oleji zprudka po obou stranách osmažíme. Vyj...

Masová telecí pomazánka

Masová telecí pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g telecího masa z plecka, 2 lžíce mléka, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce petrželky, 3 lžíce kečupu

Maso uvaříme. Trochu opraženou mouku rozředíme šťávou z udušeného masa a mlékem. Povaříme na kaši, přidáme kečup. Necháme mírně vychladnout, přidáme umleté nebo jemně nasekané maso a nasekanou petrželku. Promícháme a podáváme s pečivem.

Telecí pečeně v mléce s česnekem a zeleninou

Telecí pečeně v mléce s česnekem a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,7 kg telecí pečeně, 160 g másla, 700 g karotky, 200 g celeru, 100 g petržele, 100 g česneku, 200 g cibule, 1,5 l mléka, 200 ml smetany, 700 g brambor, sůl a pepř dle chuti

Telecí pečeni osolíme a opečeme na přepuštěném másle po všech stranách do zlatova, na výpeku orestujeme karotku, celer, petržel, česnek a cibuli nakrájené na hranolky a česnek pouze oloupaný. Na orestovanou zeleninu přidáme opečené maso a podlij...

Telecí játra s jablky a sýrem

Telecí játra s jablky a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g telecích jater, 2 větší jablka, 50 g másla, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, 4 plátky tvrdého sýru, sůl podle potřeby

Olúpané jablka zbavíme jaderníka a nakrájame na hrubšie kolieska. V polovičnej dávke masla jablka na panvici zľahka popražíme a posypeme ich červenou paprikou. Potom ich uložíme do zapekacej misky. Plátky pečeňe posypeme múkou a v druhej polovičke...

Telecí flambované řížky

Telecí flambované řížky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 telecí rezne cca 600g, 200 g chřestu (špargle), 150 g šunky, 150 g Ementálu, 80 g másla, 100 ml bílého vína, 30 ml koňaku, špetka soli

Rezne naklepeme a opečieme na masle. Vložíme do ohňovzdornej misy vymastenej maslom, osolíme a podlejeme vínom. Na každý rezeň položíme plátok šunky, hlavičku špargle, plátok ementálu, kúsok masla a zapečieme v rúre alebo na grile. Môžme flambovať...

Telecí játra s jablky

Telecí játra s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecich jater, 100 ml olivového oleje, cibule, jablko, sladko-kyselá okurka, 50 ml kečupu, lžíce Worcesterské omáčky, 30 g hladké mouky, 30 g francouzské hořčice, špetka bílého pepře , lžička soli

Teľaciu pečeň nakrájame na rezne, mierne ich naklepeme, potrieme trochu horčicou a okoreníme, pomúčime a na horúcom oleji z oboch strán opečieme. Opečené vyberieme na tanier. Do oleja pridáme nakrájanú cibuľu, ktorú trochu opražíme, pridáme jabĺko...

Telecí řízky se šunkou

Telecí řízky se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks telecích řízků, 2 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 snítka rozmarýnu, 8 plátků šunky, 150 ml hovězího vývaru, špetka pepře, špetka soli

Telecí řízky jemně naklepeme, potřeme najemno nastrouhaným česnekem, na pánvi si rozpustíme máslo a na něm osmahneme z obou stran telecí řízky. Poté na každý plátek položíme plátek šunky, přilijeme do pánve vývar, přidáme rozmarýn, osolíme, opepří...

Telecí žebírko se smetanovým křenem

Telecí žebírko se smetanovým křenem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 telecí žebírka, 4 lžičky rostlinného oleje, 1/2 citrónu, špetka soli, špetku pepře, 200 g majonézy, 20 g strouhaného křenu, několik kapek worcesterské (Worcesterová) omáčky, 2 lžíce ušlehané smetany, špetka cukru moučka, několik kapek citronové šťávy

Žebírka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem, pokapeme citrónem a necháme asi hodinu odležet. Z přísad připravíme smetanový křen tak, že majonézu smícháme se šlehačkou, přidáme citrónovou šťávu, špetku cukru, pepře, několik kapek worceste...

Telecí špíz s grilovaným chřestem

Telecí špíz s grilovaným chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

Telecí špízy: 500 g telecí kýty, 8 plátku anglické slaniny, mořská sůl na dochucení, pepř na dochucení , Omáčka: 0,6 l olivového oleje, 0,3 dcl vinného octa, 1 červená cibule, 1 stroužek česneku, 0,05 kg natě plocholisté petržele, pepř na dochucení , mořská sůl na dochucení, chilly papričku na dochucení, Chřest: 200 g čerstvého bílého chřestu, 150 g čerstvého zeleného chřestu, 50 g čerstvého fialového chřestu, 0,015 l slunečnicového oleje, olivového oleje, sezamového oleje na marinádu, 1 stroužek česneku, sezamová semínka

Postup špízy: Smícháme nať plocholisté petržele společně s octem, solí a pepřem. Přidáme olej, jemně nakrájenou červenou cibuli a prolisovaný česnek a necháme 2 hodiny odpočívat v chladu. Maso nakrájíme na větší kousky, ochutíme solí a ovoníme pep...

Dušené telecí se zeleninou

Dušené telecí se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 morková kost, 5 brambor, mletá sladká paprika , 100 g sádla, 3-4 mrkve, 1 svazek petrželky, 300 g telecího masa, 1 cibule, 1 pórek, sůl, pepř

Maso nakrájíme na malé tenké kousky. Zeleninu očistíme a oloupeme. Brambory a celer nakrájíme na plátky, mrkev, cibuli a pór na kolečka. Všechno osolíme, opepříme, opaprikujeme. Do nádoby, kterou lze vodotěsně uzavřít, vložíme nejprve sádlo, pak...

Telecí roláda plněná uzeným masem a vejci

Telecí roláda plněná uzeným masem a vejci

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecího masa z plecka (upraveného na plát), 50 g sádla, 50 g uzené slaniny, 1-2 lžíce hladké mouky, Náplň: 200 g vařeneho uzeného masa ( nadrobno posekaného), 200 g vepřového masa ( nadrobno posekaného), sůl , pepř a sladká mletá paprika podle potřeby, 1 vejce, 1-2 postrouhané housky, 5-6 vajec uvařených natvrdo, 100 g strouhaného uzeného sýra, 1 červená paprika nadrobno posekaná

Mäso na plnku spojíme vajcom, postrúhanou žemľou a koreninami. Teľací plat osolíme, posýpeme struhaným syrom a natrieme zmesou posekaneho mäsa. Posýpeme pokrájanou červenou paprikou. Doprostred plátu pokladieme natvrdo uvarené vajcia, ktorým sme ...

Telecí plátky se žampiony

Telecí plátky se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g telecí svíčkové panenky, 50 g špenátu, 250 g žampionů, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička Vegety, špetka adžiky, 1 svazek mladé jarní cibulky, 30 g másla

Telecí maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na malé medajlonky a lehce naklepeme, nejlépe klouby prstů. Doprostřed každého plátku položíme pár omytých listů špenátu, jeden očištěný a na plátky nakrájený žampion a vločku másla. Medajlonky překlopíme n...

Telecí plátky na víně

Telecí plátky na víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

12 plátků telecí roštěné asi po 100 g, 250 ml dezertního vína, 50 ml olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 350 g bílé sterilizované fazole, 750 g menších rajčat, 200 ml zeleninového vývaru, troška mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl podle potřeby, 4 lžíce citronové šťávy, 1 citrón na ozdobu, 4 větvičky šalvěje

Cibuľu nadrobno posekáme, cesnak prelisujeme a na 2 PL horúceho oleja krátko opečieme. Pridáme odkvapkanú fazuľu, očistené umyté rajčiaky a 10 min dusíme. Zalejeme vývarom a dusíme ďalších 10 min. Dochutíme soľou, korením a paprikou. Odložíme, udr...

Sevillský telecí řízek

Sevillský telecí řízek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 plátku z telecího roštěnce, 8 plátku uzeného lososa, 2 pomeranče, 50 ml olivového oleje, 2 hlávkové saláty, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička cukru krupice, 1 lžička soli, 1 lžička pepře bílého

Teľacie plátky neklepeme, len ich sformujeme do kruhu, posolíme, okoreníme, obalíme v múke a v oleji z oboch strán opečieme. Opečené preložíme na pekáč, na každý plátok mäsa položíme koliesko pomaranča a cez neho krížom plátok lososa. Dáme do vyhr...

Telecí hruď zavinutá (Roláda)

Telecí hruď zavinutá (Roláda)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1200 g vykoštěné telecí hrudi, 100 g sádla, 3 vejce, 2 sterilizované okurky, 200 g uzené šunky, 100 g na plátky nakrájených hříbků, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř a drcený kmín podle chuti, 1 lžíce čerstvé petrželové natě

Vykostenú hruď rozrežeme na plocho a rozklepeme na plát, ktorý posolíme a posypeme koreninami. Na troške tuku krátko opražíme na kocky nakrájanú šunku, pridáme na plátky pokrájané hríby a rozšľahané vajíčka, urobíme hustejšiu praženicu. Rozklepan...

Holtštajnská telecí hruď

Holtštajnská telecí hruď

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca 1200 g telecí hrudi, 2 lžíce hladké mouky, 80 g sádla, Náplň: 200 g šunky, 4 vejce, 150 g zeleného hrášku, 1 cibule, 1 lžíce zelené petrželové natě, sůl a pepř podle potřeby

Z teľacej hrude vyberieme kosti, urobíme otvor, ktorý naplníme plnkou, zašijeme a povrchu posolíme. Do pekáča pokladieme rebrové kosti, na ne položíme hruď, pridáme masť, podlejeme vriacou vodou a upečieme do červena. Počas pečenia polievame vlast...

Vepřový nebo telecí jazyk se sardelovou omáčkou

Vepřový nebo telecí jazyk se sardelovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového jazyka, 100 g másla, 50 g hladké mouky, 1 cibule, 100 ml zeleninového vývaru, 150 ml zakysané smetany, 3 sardelky (ančovička), 10 g cukru krystal, 6 kuliček pepře, 5 ml citronové šťávy, 3 hřebíčky, troška skořice, 1 lžička soli

Umytý očistený jazyk dáme variť do osolenéj vody. Z masla a múky pripravíme červenú zápražku s postrúhanou cibuľou, zalejeme zeleninovým vývarom a necháme povariť. Pridáme rozotreté sardelky, smotanu, podľa chuti osladíme a okoreníme celým korením...