Tolstolobik na bylinkách

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

12h 0min
Čas vaření
40min

Celkový čas

12h 40min

Porce


Nutriční hodnoty

0 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Tolstolobika omyjeme, osušíme a uložíme do krabičky s omytými bylinkami, olivovým olejem a šťávou z jednoho citrónu (nejlépe do vrstev). Uložíme minimálně na 12h do lednice (já počkám do dalšího dne). Pak jen vložíme směs bylinek v oleji a maso do zapékací mísy s nepřilnavým povrchem a pečeme (s poklicí nebo alobalem) cca 10-15 minut v předehřáté troubě na cca 180°C. Pak bylinky odstraníme a maso přendáme do jiné mísy (rovněž s nepřilnavým povrchem), hodně posolíme (tolstolobika musíme přesolit, aby byl trošku slaný) a podle chuti přidáme i drcený kmín. Maso přelijeme výpekem (olejem s citronem) a pečeme, dokud není maso křehounké, opečené. Výborně na něm chutná krustička, která se vytvoří ze směsi citrónu a olivového oleje.

Tip k receptu

Všechny čerstvé bylinky dostanete koupit v jednom balení v každém lepším obchodě.

přidejte na:
Edita

15. 09. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborný recept
palino 23. 03. 2016, 20:47
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
super dobrý recept na rybu
Svetlana 05. 09. 2016, 18:20
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskúšala som, bolo velmi chutné
hanka 22. 01. 2017, 14:54
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborná príprava ryby
katka16031 13. 03. 2019, 21:35