Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Třešňový svítek

Dortová třešňová poleva

Dortová třešňová poleva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml třešňového nektaru, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce škrobové moučky

Ve 130 ml třešňového nektaru rozmícháme cukr a přivedem k varu. Mezitím si v 10 - 20 ml nektaru rozmícháme škrobovou moučku a přidáme ji ke šťávě, společně povaříme, dokud se část tekutiny neodpaří a šťáva nezhoustne. Po vychladnutí ji nanášíme na...

Jahodovo - třešňová polévka

Jahodovo - třešňová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jahod, 200 g třešní, 3-4 lžíce cukru krupice, 3 lžičky Solamylu, pár lístků máty , 200 ml červeného vermutu

Do 250 ml vody dáme jahody, vypeckované třešně, cukr a pár lístků máty. Vše přivedeme k varu, malou chvilku povaříme, ale jen tak, aby ovoce zůstalo nerozvařené, zahustíme Solamylem rozmíchaným v trošce vody, vypneme a necháme vychladnout. Přelij...

Křišťálový třešňový koláč

Křišťálový třešňový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, špetka soli, 175 g másla + 1 lžíce do třešní, 4 lžíce hodně studené vody, 600 g vypeckovaných třešní, 3 lžíce cukru krupice, 2 lžičky vanilkového cukru, 1-2 lžíce Solamylu, 2 lžíce rumu, pár kapek mandlové esence, troška mléka, troška cukru krystal na posypání koláče

Do mouky přimícháme špetku soli, přilijeme vodu a přidáme máslo. Rychle zpracujeme na hladké těsto a dáme aspoň na 30 minut odležet do chladu. Do kastrůlku dáme 2 lžíce vody, přisypeme 3 lžíce cukru, 2 lžičky vanilkového cukru a přivedeme k varu....

Kuřecí maso s třešňovým pivem

Kuřecí maso s třešňovým pivem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 ks cibule, 4 lžíce olivového oleje, špetka pepře, špetka soli, 1 dcl třešňového piva

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a osmahneme na rozpáleném olivovém oleji dozlatova. Poté přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso, orestujeme ze všech stran, podlijeme třešňovým pivem a dusíme, až je maso mě...

Rychlé třešňové řezy v remosce

Rychlé třešňové řezy v remosce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky polohrubé mouky, 3/4 hrnečku cukru krupice, 1 vejce, 1,5 hrnečku mléka, 1/2 hrnečku slunečnicového oleje, 1 sáček kypřícího práku do pečiva, 1 sklenka višní

V míse umícháme cukr, vejce, mléko a olej, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a dobře rozmícháme. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané remosky, poklademe třešněmi a upečeme asi 30 minut. Vychladlý moučník nakrájíme.

Šlehačkový třešňový moučník

Šlehačkový třešňový moučník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček polohrubé mouky, 1 hrneček hladké mouky, 1 hrneček cukru krystal, 3 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 konzerva třešní, 1 lžíce kakaa

Vejce a cukr vyšleháme do pěny, postupně přidáme smetanu, prosátou mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Všechno dobře promícháme, polovinu vylijeme na tukem vymazaný plech, do druhé poloviny vmícháme kakao a vylijeme na světlé těsto. Těsto po...

Třešňová bublanina

Třešňová bublanina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 120 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 3 lžíce mléka, 2 lžíce olivového oleje, 400 g třešní, 1 vanilkový cukr

Vejce ušleháme s cukrem. Do směsi zašleháme vlažné mléko a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilijeme olej. Těsto rozetřeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku, poklademe omytými v mouce obalenými třešněmi. Pečeme v před...

Třešňová bublanina z kefíru

Třešňová bublanina z kefíru

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg třešní, 8 dkg Ramy creme bonjour - kostka, 3 vejce, 15 dkg polohrubé mouky, 15 dkg hladké mouky, 15 dkg cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 2 dcl kefíru, 1 vanilkový cukr

Máslovou Ramu rozpustíme, přidáme cukr (mletý + vanilkový), vejce, kefír a poté vyšleháme. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, rozetřeme, posypeme třešněmi a pečeme do zlatova v předehřáté tr...

Třešňová polévka

Třešňová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g třešní, 1 l vody, 4 lžíce cukru krupice, 1/2 sáčku pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 1 kelímek smetany, 2 lžíce citrónové šťávy

Třešně omyjeme, vypeckujeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme 2 lžíce cukru krupice a vaříme. Když jsou třešně měkké, dáme je do mixéru a umixujeme. Tuto směs nalijeme opět do hrnce, přisypeme ½ sáčku pudinku v prášku, aby byla směs hustější...

Třešňový džem s broskvemi

Třešňový džem s broskvemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg třešní, 1 kg broskví, 1,5 l vody, 1,5 kg želírovacího cukru

Broskve ponoříme na 2 minuty do vroucí vody, abychom uvolnili slupku, a oloupeme. Vyjmeme pecku a nakrájíme na kousky. Třešně omyjeme a vypeckujeme. Ovoce smícháme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut na mírném plameni. Přidáme cuk...

Třešňový cheesecake

Třešňový cheesecake

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

260 g Bebe sušenky kakaové, 100 g másla, 250 ml smetany ke šlehání , 500 g Lučiny, 150 g cukru moučka, 1 balení vanilky (lusk), 100 g bílé čokolády, 15 g želatiny, 200 g třešní, 100 g čokolády na vaření, 100 g másla, 2 lžíce kakaa

Sušenky kakaové rozdrtíme, smícháme s máslem a namačkáme na dno formy. Smetanu vyšleháme, smícháme s lučinou a oběma cukry. Bílou čokoládu nakrájíme na kousky a vmícháme do krému. Do hrnce nalijeme 80 ml vody, vložíme želatinu a na mírném ohni při...

Třešňový koktejl se zakysanou smetanou

Třešňový koktejl se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení zakysané smetany, 4 sáčky vanilkového cukru, 1/2 hrnečku kompotovaných třešní (bez pecek), 10 ml Griotky

Zakysanou smetanu, třešně, cukr a griotku vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Dáváme si záležet, protože výsledná směs musí jít pít brčkem. Přelijeme do dvou vysokých sklenic.

Třešňový koláč s vaječným likérem a hořkou čokoládou

Třešňový koláč s vaječným likérem a hořkou čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 180 g cukru krupice, kostka Hera, 250 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 250 ml vaječného likéru, 100 g hořké čokolády, konzerva třešní, 2 balení smetany ke šlehání , 2 lžičky vanilkového cukru

Vejce, cukr a Heru spolu ušleháme, přidáme mouku, prosátou s kypřícím práškem, vaječný likér a nakonec vmícháme hořkou čokoládu, nasekanou nožem na menší kousky. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, poklademe okapanými...

Třešňový kompot

Třešňový kompot

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

třešně, 2,5 l vody, 1125 g cukru krystal

Třešně probereme, propereme a rozdělíme do čistých 7 dl sklenic. Z vody a cukru uvaříme nálev, kterým třešně zalijeme. Z tohoto množstva nálevu vyjde 16 sklenic. Sterilujeme je při 85-90°c 20-25 minut.

Třešňový svítek

Třešňový svítek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 3 vejce, 3 lžíce cukru krupice, špetka soli, 250 g polohrubé mouky, lžíce oleje na vymazání plechu, miska třešní

V mléce rozmícháme vejce, přidáme cukr, špetku soli a mouku a vše prošleháme dohladka. Plech vytřeme olejem a dáme do trouby rozehřát. Na nahřátý plech nalijeme těsto a hned poklademe vypeckovanými třešněmi. Vložíme do trouby a pečeme asi 25 minu...

Třešňový trhanec

Třešňový trhanec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 6 ks vajec, 200 g moučkového cukru, 500 g hrubé mouky, 500 g třešní, 1 balení vanilkového cukru

V mléku si rozšleháme žloutky, moučkový cukr, mouku a vypracujeme těsto, poté přimícháme tuhý sníh, který jsme ušlehali z bílků a toto těsto rozetřeme na tukem vymazaný plech, dáme na něj třešně vypeckované a upečeme. Pečeme při 200 °C, cca 20 min...

Triffle s třešňovým džemem

Triffle s třešňovým džemem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g sušenky Spekulatius, 150 g zakysané smetany, 8 list máty peprné, 1 lžíce cukru moučka, 1/2 lžičky skořice, 1 balení vanilkového cukru

Sušenky nadrtíme – buď v hmoždíři a pokud ho nemáme, dáme sušenky do sáčku a nadrtíme je paličkou na maso nebo válečkem na těsto. Rozdělíme je do čtyř sklenic. Další vrstvou do sklenic bude třešňový džem. Zakysanou smetanu smícháme s krémovým s...