Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Tuňákový salát s rýží

Lehký tuňákový salát

Lehký tuňákový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva tuňáka v olivovém oleji, hrst míchaného listového salátu, 2 uvařené salátové brambory, trochu sýra feta, 1 malá červená cibule

Salát na talíři obložíme tuňákem, nakrájenými bramborami, na kolečka nakrájenou cibulí a rozdrobenou fetou. Pokapeme olejem z tuňáka a můžeme jíst s celozrnným pečivem nebo i bez něj.

Pikantní tuňákové rolky

Pikantní tuňákové rolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g polohrubé mouky, 50 ml mléka, 2 ks vajec, sůl, 1 konzerva tuňáka, mletý pepř, chilli koření, 150 g strouhaného sýra

Z vajec, polohrubé mouky, mléka a špetky soli vymícháme hladké těsto. Na pánvi upečeme nasucho palačinky, položíme je na talíř, přikryjeme fólií na potraviny a necháme pět minut odležet. Smícháme tuňáka s pepřem a chilli kořením a mixem potřeme pl...

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva tuňáka v olivovém oleji , 1 cibulka, 50 g taveného sýra, 60 g másla, špetka lžíce sůl, špetka semínko pepř, 1 lžička hořčice, několik kapka citronová šťáva

Tuňáka rozmrvíme vidličkou, smícháme se sýrem, máslem, hořčicí, nakrájenou cibulkou a dochutíme solí a pepřem a několika kapkami citronové šťávy. Můžeme přidat i nakrájenou pažitku. Nejvíc chutná s cereálním pečivem.

Tuňáková pomazánka s jarní cibulkou

Tuňáková pomazánka s jarní cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě , 200 g Cottage sýra, 2 vejce vařená natvrdo, 2 jarní cibulky, sůl a pepř podle chuti, 2-3 lžíce řeckého bílého jogurtu

Z konzervy tuňáka scedíme šťávu a vyklopíme ho do misky. Přidáme cottage, jogurt, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Vajíčka i cibulku nasekáme na malé kousky a vmícháme do pomazánky. Podáváme s čerstvou bagetkou.

Tuňáková pomazánka s kapary

Tuňáková pomazánka s kapary

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g tuňáka, 1 červená cibule, 200 g sýru riccota, 1 lžička Aceto balsamico bianco, 4 lžíce kapary, troška soli, troška bílého pepře

Oloupeme cibuli a nakrájíme najemno. Tuňáka necháme okapat od oleje a vyšleháme s Riccotou. Dochutíme balsamicem, solí a pepřem. Na závěr vmícháme posekané kapary.

Tuňáková vejce

Tuňáková vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 50 g tuňáka, 50 g másla, špetka mletého bílého pepře, lžička petrželové nati

Vejce uvaříme 10 minut natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Poté rozkrojíme a vyjmeme žloutky. Změklé máslo vyšleháme v misce do pěny, přidáme prolisované žloutky, tuňáka a pepř a promícháme. Vzniklou pěnou naplníme vejce a ozdobíme petrželkou.

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks slaných krekrů, 200 g sterilované kukuřice, 1 malá cibule, 6 lžic majonézy, citrónová šťáva z 1/2 citronu, 100 g mraženého hrášku, 400 g konzervovaného tuňáka, 1 lžíce slunečnicového oleje, sůl, pepř

Krekry nahrubo rozlámeme, vsypeme do kuchyňského robotu i s kukuřicí a rozmixujeme na hrubší směs, kterou přendáme do mísy, vmícháme cibuli, majonézu a citrónovou šťávu a vše důkladně promícháme. Přidáme hrášek a tuňáka, dochutíme solí a pepřem, h...

Tuňákové kostičky na zelenině

Tuňákové kostičky na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 dkg syrového tuňáka, 1 balíček mražené čínské zeleniny , 1 lžíce másla, 100 ml bílého vína, 1 lžička soli, 1 špetka koření na ryby

Syrového, očištěného tuňáka nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a tuňáka na něm prudce osmahneme dozlatova. Přidáme mírně rozmraženou zeleninu, osolíme a okořeníme a podlijeme bílým vínem. Tuňáka na zelenině pod pokličkou dusíme d...

Tuňákové špízy

Tuňákové špízy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 steaky z tuňáka, 2 ks limetek, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce čerstvě nasekaného kopru, 1 žlutá paprika, špetka soli, špetka pepře

Tuňáka nakrájíme na kostky asi 2,5x2,5 cm. Šťávu z jedné limetky smícháme s olejem a koprem a ve vzniklé marinádě obalíme kostky tuňáka a necháme zhruba 30 minut v chladu odležet. Druhou limetku nakrájíme na tenké plátky a očištěnou papriku na kou...

Tuňákové steaky

Tuňákové steaky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 steaky z tuňáku, 1 citrón, 2 stroužky česneku, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička pepře čtyř barev, hrachové lusky při podávání

Ze steaků odstraníme kůži, propláchneme a osušíme. Citrón opláchneme, nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. V misce smícháme olej, citronovou kůru, rozetřený česnek a pepř. Touto vzniklou pastou potřeme steaky z obou stran a dáme smažit na rozpáleno...

Tuňákové těstoviny

Tuňákové těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení vaječných těstovin, 1/2 konzervy hrášku, 1/2 konzervy kukuřice, 1/2 konzervy fazolí, 50 g zelených nebo černých oliv, 1 konzerva tuňáka, 100 g sýru eidam, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce olivového oleje, 1 rajče

Těstoviny vložíme do osolené vody a dle návodu na obalu uvaříme. Hotové těstoviny scedíme a slijeme do mísy a pokapeme olivovým olejem. Hrášek, kukuřici a fazole opláchneme pod tekoucí vodou a přimícháme do těstovin. Vše mírně opepříme. Ke směsi v...

Tuňákové těstoviny II.

Tuňákové těstoviny II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva tuňáka, 350 g špaget, 500 ml zakysané smetany, 2 lžíce citrónové šťávy, špetka soli, špetka pepře, 1 lžička cukru krupice, kořenová petržel, i její nať

Cestoviny uvaríme podľa návodu a scedíme. Petržel nastrúhame na rezančeky a zmiešame s tuniakom, kyslou smotanou, šťavou z citróna, cukrom a soľou. Masu vmiešame do cestovín a dozdobíme petrželovou vňaťou.

Tuňákovo-fazolový salát

Tuňákovo-fazolový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks mrkve, 1 ks papriky (kapie), 3 lžíce dressingu SPAK, 100 g hrášku, 410 g fazolí, 130 g ledového salátu, 200 g tuňáku

Mrkev nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na tenké nudličky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Tuňáka slijeme a smícháme ho s ostatními ingrediencemi. Podáváme s oblíbeným dresinkem.

Tuňákovo-okurkové sushi

Tuňákovo-okurkové sushi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sushi rýže, 375 ml vody, 2 lžíce rýžového octa na sushi, 1 lžíce cukru moučka, trochu soli, 3 plátky mořské řasy, 1 lžíce pažitky, 1 okurka, 1 mrkev, 2 lžíce majonézy, 1 konzerva tuňáku, sójová omáčka na podávání

Rýži dáme do síta a proplachujeme pod tekoucí vodou, až teče čirá voda. Pak ji zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme 15 minut. Pak ji zalijeme zálivkou, kterou jsme připravili smícháním octa, cukru a soli. Necháme vychladnout. Tuňáka necháme o...

Tuňákový koláč z brambor

Tuňákový koláč z brambor

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 2 lžíce olivového oleje, 300 g hladké mouky, 3 stroužky česneku, 2 zelené papriky, 350 g konzervovaného tuňáka, 300 ml mléka, 50 g másla, 5 vajec, sůl, pepř, eidam (Edam) na zapékání, 2 cibule

Oloupané a nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě, dokud nezměknou. Brambory necháme okapat a pomačkáme. Přidáme sůl, máslo, 1 vejce, mouku a vypracujeme vláčné těsto. Těsto rozválíme, vtlačíme do vymazané formy a propícháme vidličkou. Pečeme 2...

Tuňákový salát s fazolemi

Tuňákový salát s fazolemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva fazolí, 1 konzerva tuňáka, 1 cibule, 2 vařená vejce, hrst cibulové nati, špetka soli, půl lžičky mletého pepře, 2 lžíce vinného octa

Fazole z konzervy scedíme a propláchneme na sítu. V míse je promícháme s nakrájenou cibulí, cibulovou natí a tuňákem. Zakápneme vinným octem a opepříme dle chuti. Vrch ozdobíme osminkami nebo plátky natvrdo uvařených a oloupaných vajec.

Tuňákový salát s jablky

Tuňákový salát s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení rýžových těstovin, 1 jablko, 1 vařené vejce, 100 g Eidamu (Edamu), 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 3 lžičky majonézy, špetka pepře, troška pažitky, 150 g mražené zeleninové směsi (kukuřice, hrášek, mrkev, brokolice a paprika)

Těstoviny uvaříme dle návodu. Mezitím nakrájíme jablko, eidam a vejce na malé kostičky. Zeleninu uvaříme nebo orestujeme. Do těstovin přidáme nakrájené jablko, sýr, vejce, zeleninu, tuňáka a majonézu. Dobře promícháme. Případně dochutíme kořením. ...

Tuňákový salát s rýží

Tuňákový salát s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček rýže, 1 balení tuňáka ve vlastní šťávě, 2 rajčata, 1 okurka, 3 jarní cibulky

Ryžu uvaríme a necháme vychladnúť. Zeleninu pokrájame, zmiešame s ryžou a tuniakom vo vlastnej šťave. Šťavu nevylievame ale pridáme ju do šalátu. Šalát necháme postáť v chladničke a dobrú chuť.

Tuňákový sandwich

Tuňákový sandwich

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy tuňáka v oleji, 2 slepičí vejce vařená, 200 g řeckého jogurtu, 250 g jemného tvaroh vaničkový, 1 lžička chilli omáčky, 1/2 červené cibule, troška pepře (cayenský), troška soli, špetka pepře (bílý), 12 plátky toastového chlébu

Tuňák zbavíme oleje, vmícháme uvařená nastrouhaná vejce. Přidáme zbývající ingredience. Dochutíme solí, pepři, chilli omáčkou. Dobře promícháme. 12 plátků toustového chleba opečeme. Plátek potřeme hotovou směsí a přiklopíme druhým plátkem. Rozkroj...

Vejce s tuňákovou pěnou

Vejce s tuňákovou pěnou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 100 g tuňáka v oleji, 2 lžíce majonézy, 1 lžička citronové šťávy, špetka mletého pepře, 2 rajčata, 1 lžíce petrželové natě

Nejprve si uvaříme vejce natvrdo a necháme je vychladnout. Oloupeme vejce a rozkrojíme je podélně na poloviny, bílky lehce osolíme a dole seřízneme. Žloutky vyjmeme a utřeme s tuňákem a trochou oleje z konzervy. Přidáme majonézu, pepř, trochu citr...