Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Uzené maso s fazolí a kroupami

Uzené maso zapečené s ostrým křenem

Uzené maso zapečené s ostrým křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uzeného masa (kýta či krkovice), 3 ks cibule, 1 sklenka křeníku - jakéhokoli ostrého naloženého křenu, 200 ml smetany

Cibuli postupně oloupeme a nakrájíme na středně silná kolečka. Pak cibulová kolečka osmahneme na oleji ve větší pánvi. Uzené maso nakrájíme na plátky, přidáme je k cibuli a rychle orestujeme. Potom maso společně s cibulí přendáme do pekáčku. V mis...

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku s Racio chlebíčky

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku s Racio chlebíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks makrely, 250 g jemného tvarohu, 1 ks česneku, 1 ks cibule, 100 g polníčku, 50 g mungo výhonků, 1 špetka soli, 8 ks pufovaných celozrnných chlebíčků

Očištěnou makrelu bez kůže a kostiček rozmělníme na malé části, smícháme ji s tvarohem a česnekem, který jsme předtím jednoduše vložili na 30 minut do trouby a pekli na 200 °C. Ingredience rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, přidáme na jemno nak...

Uzené maso zapečené se špenátem

Uzené maso zapečené se špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špenátového protlaku, 200 g uvařeného uzeného masa, 5 lžic olivového oleje, 5 lžic strouhanky, 2 vejce, 2 dcl mléka, 4 lžíce strouhaného Eidamu (Edamu), 4 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře

Špenátový protlak osolíme, ochutíme pepřem a utřeným česnekem a promícháme s uzeným masem nakrájeným na kostičky. Směs dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky, prohřejeme v troubě, pak zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a strouhan...

Pác na slaninu a uzené maso

Pác na slaninu a uzené maso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg soli, 10 l vody, celý pepř, 2 velké cibule, bobkový list, nové koření, jalovec, 4 stroužky česneku

Do vody dáme soľ, čierne celé korenie, cibule pokrájané na kocky, bobkový list, nové korenie, borievky a strúčiky cesnaku. Všetko povaríme a necháme vychladnúť. Pác precedíme a zalejeme ním mäso. Mäso musí ležať v páci aspoň 2 týždne. Potom ho vyb...

Uzené maso v kysaném zelí

Uzené maso v kysaném zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g uzeného masa, 500 g brambor, 500 g kyselého zelí, 50 g slaniny, 50 g sádla, 1 cibule, 200 ml sladké smetany, špetka kmínu, špetka pepře, špetka soli

Předem si uvaříme brambory. Pekáček vymažeme sádlem, vložíme na plátky nakrájené vychladlé brambory, pokmínujeme, opepříme a osolíme. Na brambory klademe plátky uzeného masa a pokryjeme je zelím, podušeným na slanině a cibulce. Nakonec zalijeme sm...

Lahodné uzené maso

Lahodné uzené maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g uzené krkovice vcelku, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce medu, 4 lžíce olivového oleje, 250 g jarních cibulek, 1/4 lžičky pepře bílého, 250 ml červeného vína, 1 konzerva rajčatového protlaku, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 lžička majoránky, 1/2 kostky bujonu

V misce si smícháme med a hořčici a touto směsí potřeme uzené maso. Na rozpáleném oleji maso ze všech stran opečeme. Přidáme k masu oloupané cibulky, pepř, bujon, víno a dusíme. Občas během dušení maso obrátíme. Poté maso vyjmeme a nakrájíme na pl...

Uzené maso s fazolí a kroupami

Uzené maso s fazolí a kroupami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uzené krkovice, 2 cibule, 300 g fazolí, 200 g krup, 2 lžíce oleje, 1 lžička kmínu, sůl, 2 lžíce sádla, 2 dcl vody

Kroupy a fazole namočíme každé zvlášť a potom uvaříme také každé zvlášť, propláchneme studenou vodou, smícháme a osolíme. Cibule oloupeme a 1 cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme a přidáme k fazolím s kroupami. Druhou cibuli nakrájíme na půlkolečka...

Plněné uzené maso

Plněné uzené maso

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 silnější plátky uzeného masa, 1 plátek balkánského sýra, petrželová nať, 2 vařená vejce, 1 cibule, pepř, kmín

Do masa ostrým nožem prořízneme kapsu, naplníme ji rozdrobeným sýrem, nasekanými vejci a nasekanou petrželkou. Maso spíchneme jehlou nebo ho sešijeme. Opepříme, okmínujeme, narovnáme do pekáčku, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, mírně podlijem...