Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Vanilková roláda Jessy

Vanilkový krém

Vanilkový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

850 ml mléka, 3 pudinky vanilkové příchuti, 4 vaječné žloutky, 250 g másla, 240 g cukru moučky, 1 vanilkový cukr

Mléko důkladně promícháme s pudinky, žloutky a vanilkovým cukrem. Přivedeme k varu, sejmeme z plamene a za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím máslo utřeme s cukrem moučkou a postupně zašleháváme do vychladnuté vanilkové směsi. Důkladně...

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

28 dkg hladké mouky, 20 dkg másla, 10 dkg mletých ořechů, 10 dkg cukru moučka, 1-2 balení vanilkové cukry

Ingredience smícháme a vypracujeme těsto. Dáme do ledničky odpočinout minimálně na 2 hodiny (já nechávám do druhého dne). Z těsta vytvoříme váleček a krájíme ho na stejné kousky. Z těch poté tvarujeme rohlíčky, vkládáme na plech vyložený pečícím p...

Světlé vanilkové rohlíčky

Světlé vanilkové rohlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg hladké mouky, 14 dkg másla, 7 dkg cukru moučky, 7 dkg loupaných vlašských ořechů, 1 žloutek

Prosejeme cukr, mouku a strouhané ořechy, rozkrájíme máslo a přidáme žloutek. Vše pečlivě propracujeme a zabalíme do potravinové fólie. Těsto necháme minimálně 2 hodiny uležet v lednici. Připravíme si dva plechy a tvarujeme rohlíčky. Pečeme na 160...

Vanilková bábovka z pekárny

Vanilková bábovka z pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 3 vejce, 200 ml cukru krupice (včetně 3 vanilkových), 400 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, čokoládová poleva

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program dort. Hotovou vychladlou bábovku polijeme čokoládovou polevou.

Vanilkové rohlíčky s mandlemi

Vanilkové rohlíčky s mandlemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 220 g másla, 40 g cukru moučka, vanilkový cukr a moučkový cukr na obalení, 100 g mandlí, 1 lžíce citrónové kůry, 2 žloutky

Z mouky, tuku, cukru, mletých oloupaných mandlí, strouhané citrónové kůry a žloutků vypracujeme těsto a necháme ho v chladu ztuhnout. Pak na pomoučeném vále tvarujeme rohlíčky, které upečeme na lehce vymazaném plechu. Pečeme při 180°C asi 15 minut...

Vanilková rychlopěna

Vanilková rychlopěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva kondenzovaného neslazeného mléka (nejlépe 9% tuku), 4 lžíce cukru moučka, 1 lžička vanilkové esence

Do hlubší mísy vylijeme kondenzované mléko a do mísy též vložíme metly. Přikryjeme potravinářskou fólií. Vše dáme do lednice a necháme vychladit nejméně 3 hodiny. Poté šleháme ručním mixérem na nejvyšší obrátky tak dlouho, dokud kondenzované mléko...

"Prasátka" vanilkové sušenky s čokoládou

"Prasátka" vanilkové sušenky s čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček růžového potravinářského barviva, 150 g Hery, 120 g cukru krupice, půl prášku do pečiva, 220 g polohrubé mouky, 100 g čokolády na vaření, 2 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli, 3 listy růžového jedlého papíru

Z jedlého papíru si nakrájíme trojúhelníčky, které budou ze sušenek trčet jako ouška (tudíž o výšce asi 2 - 3 cm). V misce vypracujeme těsto ze změklého tuku, mouky, prášku do pečiva, soli, cukrů, vajec, barviva a na drobné kousky nasekané čokolá...

Vanilková roláda Jessy

Vanilková roláda Jessy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 150 g + 2 lžíce cukru moučka, 150 g polohrubé mouky, 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku, 350 ml mléka, 1 lžíce cukru krupice, 125 g másla, 1 sáček čokoládové polevy

Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáme 150 g moučkového cukru a šleháme do tuha. Do tuhého sněhu vmícháme žloutky a nakonec prosátou mouku s kypřicím práškem. Těsto nalijeme na plech, vyložený pečícím papírem, uhlad...

Vanilkový jablečný pudink

Vanilkový jablečný pudink

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 jablek, 2 lžíce cukru krupice, 1 kousek skořice , 3 hřebíčky, 1 balení pudinkového prášku s vanilkovou příchutí

Jablka oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme cukr, hřebíček a skořici a dusíme asi 8 minut. Koření vyndáme a necháme trochu zchladnout. Přidáme vodu (tak, aby směsi bylo zhruba půl litru), přid...

Vanilkové stříkané cukroví

Vanilkové stříkané cukroví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g másla, 125 g Hery, 80 g cukru moučka, 1/2 lžičky citronové kůry, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 300 g hladké mouky, 1 sáček čokoládové polevy

Máslo, tuk, vejce, vanilkový cukr a moučkový cukr vyšleháme do pěny. Přidáme citronovou kůru a prosátou mouku. Těsto důkladně vymícháme. Připraveným těstem naplníme cukrářský sáček a na plech s pečícím papírem stříkáme různé tvary, třeba podkovu, ...

Čokoládové kalíšky s vanilkovým krémem a jahodami

Čokoládové kalíšky s vanilkovým krémem a jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení čokoládové polevy, 1 balení měkkého tvarohu, 1 balení smetany ke šlehání , 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce cukru moučka, jahody

Čokoládu dáme rozpustit. Zatím vezmeme malé šálky nebo mističky a vyložíme si je potravinářskou fólií. Rozpuštěnou čokoládu rovnoměrně rozetřeme do připravených mističek a dáme ztuhnout do chladu. Dobře ztuhlé opatrně vyndáme a odstraníme fólii. ...

Vanilkové mléko s lískovými oříšky

Vanilkové mléko s lískovými oříšky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 500 g lískových ořechů, 1 ks vanilky, 50 g včelí medu

Oříšky lehce opražíme a poté umeleme. Smícháme je s vanilkou a cukrem a zalijeme horkým mlékem. Necháme asi 10 minut odstát, poté vyjmeme vanilku a podáváme.

Broskvová pochoutka s vanilkou

Broskvová pochoutka s vanilkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 3 vejce, 125 g másla, 125 g cukru moučka, 1,2 kg čerstvých broskví, 100 ml mléka, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1/2 sáčku vanilkového cukru nebo trochu esence

Mouku, máslo, 25 g cukru, 1 vejce a trochu vody vypracujeme v hladké, vláčné těsto. Těsto odložíme na chvíli do lednice. Vyválíme, přeložíme na menší plech a vytvoříme asi 3 cm okraje a celé těsto propicháme. Vypeckované broskve nakrájíme a uložím...

Vanilkové rohlíčky se sádlem

Vanilkové rohlíčky se sádlem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 100 g sádla, 100 g změklého másla, 100 g mletých oříšků, 1 vejce, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Všechny uvedené suroviny zpracujeme na vále. Těsto necháme v chladnu odpočinout, nejlépe do druhého dne. Tvoříme klasické vanilkové rohlíčky, které pečeme ve vyhřáté troubě přibližně na 150°C asi 15 minut. Ještě teplé obalujeme v cukru a necháme u...

Mandlovo - vanilkové rohlíčky

Mandlovo - vanilkové rohlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

240 g hladké mouky, 180 g másla, 120 g jemně mletých mandlí, 160 g cukru moučky, 2 žloutky, troška citronové kůry, 2 sáčky vanilkového cukru

Mouku prosijeme a smícháme se 60 g moučkového cukru, s měkkým máslem, s mandlemi, žloutky a citronovou kůrou. Vypracujeme jemné těsto. Poté z těsta tvarujeme rohlíčky nebo kousky těsta vtlačíme do pomoučených formiček. Pečeme při 180°C, ihned po u...

Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

18 dkg sádla, 20 dkg hrubé, možno i polohrubé mouky, 8 vajec, 2,5 dcl vody, špetka soli, 1 l mléka, 1,5 sáčku pudinkového prášku, 1 kostka másla, 10 dkg cukru moučky

Sádlo, možno i máslo, vložíme do vody, osolíme, rozpustíme na sporáku a když začne vařit, zmírníme plamen a vsypeme mouku. Všechno spojíme na středním ohni, až se vytvoří hrouda, kterou ještě chvíli "odpalujeme" a to tak dlouho, dokud se nechytá d...

Jahodové šátečky s vanilkovým krémem

Jahodové šátečky s vanilkovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1/4 l mléka, 1/2 sáčku vanilkového pudinku, 30 g másla, 3 lžíce cukru , 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, 1 žloutek, 200 g jahod, vejce na potření

Z mléka, pudinku a vanilkového cukru uvaříme pudink. Do ještě vlažného pudinku zamícháme rum, máslo a žloutek. Listové těsto rozválíme a nakrájíme rádýlkem na čtverečky, na které rovnoměrně rozdělíme studený pudinkový krém. Jahody omyjeme, přepů...

Vanilkové rohlíčky s neloupanými mandlemi

Vanilkové rohlíčky s neloupanými mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g mletých neloupaných mandlí, 200 g tuku Stella, 240 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru + moučkový a vanilkový cukr na obalení

Mandle i se slupkou pomeleme, nebo dobře rozmixujeme. Na vál prosejeme mouku s cukrem a přisypeme mleté mandle. Vychlazený tuk dáme na mouku a rozsekáme ho nožem na menší kousky. Vypracujeme těsto a utvoříme bochánek, který zabalený ve fólii dáme ...

Vanilkové rohlíčky bez ořechů

Vanilkové rohlíčky bez ořechů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g másla, 280 g hladké mouky, 30 g cukru moučka, 2 žloutky

Máslo si necháme trochu změknout, aby nebylo příliš tuhé. Ze všech surovin pak vypracujeme hladké těsto. Pokud se nám zdá přiliš měkké, tak můžeme přidat ještě trochu mouky. Z těsta tvarujeme malé rohlíčky, které klademe na plech. Pečeme ve vyhřát...

Vanilkový beránek s čokoládovou polevou

Vanilkový beránek s čokoládovou polevou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1 lžička mleté vanilky, 250 g cukru krupice, 4 vejce, 1 lžička citronové kůry, 200 g másla, 1 kypřící prášek do pečiva, 250 ml mléka, špetka soli, Poleva: 150 g hořké čokolády, 50 ml smetany ke šlehání, 50 g másla

Změklé máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme sůl, vanilku, prosejeme mouku a kypřící prášek do pečiva. Prošleháme a přidáme vejce s mlékem. Vyšleháme hladké těsto, které vložíme do máslem vymazené beránkové formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°...

Jogurtová pěna s vanilkovou příchutí

Jogurtová pěna s vanilkovou příchutí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml bílého jogurtu, 150 g cukru krystal, 1 ks vanilky, 3 g želatiny, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Vanilkový lusk opatrně rozlámeme do jogurtu v nádobě Zepter o objemu 1,3 l (TF-013-16). Přidáme cukr. Zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a přivedeme k varu (šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli). Přidáme agar-agar (nebo ...

Hot Brownie s čokoládou a vanilkovou zmrzlinou

Hot Brownie s čokoládou a vanilkovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čokolády na vaření, 250 g másla, 650 g cukru krupice, 8 vajec, 250 g hladké mouky, 50 g kakaa, špetka soli, 1 prášek do pečiva, vanilková zmrzlina, máta peprná

Čokoládu rozehřejeme s máslem, zvlášť ušleháme vejce s cukrem a po ušlehání přidáme špetku soli. Přidáme kakao a povolené máslo s čokoládou, promícháme a na závěr přisypeme hladkou mouku a prášek do pečiva pečení. Než začneme směs dávat do vymazan...

Rebarborovo - vanilkové muffiny

Rebarborovo - vanilkové muffiny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 stonky rebarbory, 160 g hnědého cukru, 200 g másla, 2 sáčky vanilkového cukru, 4 vejce, 2 lžíce rumu, 100 ml mléka, 300 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva

Očištěné stonky rebarbory oloupeme a nakrájíme na plátky. Z hnědého cukru odebereme 1 lžíci, zasypeme s ní nakrájenou rebarboru, promícháme a necháme chvilku marinovat. Ze zbylého hnědého cukru si odložíme stranou 1 lžíci, zbytek dáme do mísy spo...

Vanilková Panna cotta

Vanilková Panna cotta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky želatiny , 260 ml smetany, 1 vanilkový lusk, 190 ml plnotučného mléka, 100 g cukru, Na ozdobu: drobné ovoce - jahody, maliny, ostružiny

Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. Mléko, smetanu, otevřený vanilkový lust a cukr přivedeme do varu. Mléčnou směs odstavíme, vyškrábeme vanilková semínka do mléka a lusky odstraníme. Želatinu vyjmeme z vody a rozpustíme v mléce. Připravíme si for...

Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu

Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 0,12 l oleje, 16 g droždí, lžička cukru, 0,1 l mléka, špetka soli, Vanilkový krém: 1,6 l vanilkového pudinku, 0,08 l rumu, 200 g sušených švestek

Mouku, olej, droždí, cukr, mléko a sůl smícháme a vytvoříme těsto, které necháme pod utěrkou nakynout. Poté z těsta vytvarujeme malé kuličky, které vložíme do předem vymazaného pekáčku. Pečeme při 170°C dozlatova. Švestky podusíme v rumu, poté vmí...