Chybějící obrázek

Vanilková roláda Jessy

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
25min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

2404 kalorií
1.0g cukrů
133.0g tuků
45.0g bílkovin


Příprava

Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přidáme 150 g moučkového cukru a šleháme do tuha. Do tuhého sněhu vmícháme žloutky a nakonec prosátou mouku s kypřicím práškem. Těsto nalijeme na plech, vyložený pečícím papírem, uhladíme stěrkou a dáme péct do předehřáté trouby při teplotě asi 180°C po dobu asi 20-25 minut.
Upečený piškot ihned vyklopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, navlhčíme pečící papír a sundáme ho. Ještě teplý plát těsta stočíme do rolády.
Náplň: Puding uvaříme s 1 lžící cukru krupice a mlékem na hustý krém, který necháme za občasného míchání vychladnout. Máslo vymícháme s 2 lžícemi moučkového cukru do pěny. Do máslové hmoty postupně přidáme pudingový krém a vše spolu dobře vyšleháme.
Vychladlý piškot opatrně rozvineme. Piškot potřeme vanilkovým krémem a zase ho stočíme do rolády.
Polevu rozehřejeme podle návodu na obalu a polijeme jí roládu. Polevu rovnoměrně rozetřeme štětečkem po celém povrchu rolády.
Aby roláda s vanilkovým krémem při krájení nepraskala, nahřejeme nůž nad sporákem (přímo na plotýnce).

přidejte na:
jessynka

27. 04. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
roláda dobrá
majka 16. 10. 2018, 22:50
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept
palino 19. 03. 2019, 21:10