Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Vanilková rychlopěna

Mix koktejl s vanilkovou zmrzlinou

Mix koktejl s vanilkovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 900 ml polotučného mléka, 8 lžic vanilkové zmrzliny, 100 g jahod, 100 g borůvek

Všechny ingredience vyšleháme v napěněný koktejl a hned podáváme.

Vanilkové mléko s lískovými oříšky

Vanilkové mléko s lískovými oříšky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 500 g lískových ořechů, 1 ks vanilky, 50 g včelí medu

Oříšky lehce opražíme a poté umeleme. Smícháme je s vanilkou a cukrem a zalijeme horkým mlékem. Necháme asi 10 minut odstát, poté vyjmeme vanilku a podáváme.

Vanilková bábovka z pekárny

Vanilková bábovka z pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 3 vejce, 200 ml cukru krupice (včetně 3 vanilkových), 400 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, čokoládová poleva

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program dort. Hotovou vychladlou bábovku polijeme čokoládovou polevou.

Vanilkové rohlíčky s mandlemi

Vanilkové rohlíčky s mandlemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 220 g másla, 40 g cukru moučka, vanilkový cukr a moučkový cukr na obalení, 100 g mandlí, 1 lžíce citrónové kůry, 2 žloutky

Z mouky, tuku, cukru, mletých oloupaných mandlí, strouhané citrónové kůry a žloutků vypracujeme těsto a necháme ho v chladu ztuhnout. Pak na pomoučeném vále tvarujeme rohlíčky, které upečeme na lehce vymazaném plechu. Pečeme při 180°C asi 15 minut...

Vanilkové mléko

Vanilkové mléko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l polotučného mléka, 1/2 sáček pudinkového prášku, 40 g cukru krupice, 1/2 sáček vanilkového cukru

Z mléka, vanilkového pudinkového prášku a cukru uvaříme řídký krém. Po vychladnutí jej našleháme v mixéru s vanilkovým cukrem a podáváme.

Grilováné citrony s vanilkovou zmrzlinou

Grilováné citrony s vanilkovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 citróny, 4 lžíce včelího medu, 4 kopečky vanilkové zmrzliny

Rozkrojte citrony na polovinu a odřízněte konce tak, aby vznikla pevná základna. Odstraňte pecičky. Citronové lodičky zalijte 1 lžící medu a zabalte jednotlivě do alobalu. Vložte na gril na cca 20 minut. Podávejte teplé s vanilkovou zmrzlinou.

Amaretový likér s vanilkou

Amaretový likér s vanilkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml Amareta, 1 l smetany ke šlehání (šlehačky), 6 lžic silné kávy, 140 g cukru moučka, 60 g vanilkového cukru, 1 l vody

Oblíbenou rozpustnou kávu zalijeme horkou vodou a necháme zchladnout. Amareto smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem. Na závěr přidáme kávu. Dobře promícháme. Přelijeme do hezké láhve nebo do karaf s uzávěrem. Skladujeme v chladnu.

Levné vanilkové věnečky

Levné vanilkové věnečky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 slepičí vejce, 1/2 balení vanilkového cukru, 120 g cukru moučka, špetka "rychlo"soli, 250 g hladké mouky

Vejce, vanilku, cukr a "rychlou" sůl utřeme do pěny, přidáme 120 gramů mouky, dobře promícháme a necháme stát do druhého dne. Další den přidáme do těsta zbytek mouky, dobře ho vypracujeme a pak ozdobnou trubičkou vytlačujeme na vymazaný plech věn...

Vanilkový jablečný pudink

Vanilkový jablečný pudink

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 jablek, 2 lžíce cukru krupice, 1 kousek skořice , 3 hřebíčky, 1 balení pudinkového prášku s vanilkovou příchutí

Jablka oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme cukr, hřebíček a skořici a dusíme asi 8 minut. Koření vyndáme a necháme trochu zchladnout. Přidáme vodu (tak, aby směsi bylo zhruba půl litru), přid...

Vanilkové rohlíčky se sádlem

Vanilkové rohlíčky se sádlem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 100 g sádla, 100 g změklého másla, 100 g mletých oříšků, 1 vejce, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Všechny uvedené suroviny zpracujeme na vále. Těsto necháme v chladnu odpočinout, nejlépe do druhého dne. Tvoříme klasické vanilkové rohlíčky, které pečeme ve vyhřáté troubě přibližně na 150°C asi 15 minut. Ještě teplé obalujeme v cukru a necháme u...

Hot Brownie s čokoládou a vanilkovou zmrzlinou

Hot Brownie s čokoládou a vanilkovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čokolády na vaření, 250 g másla, 650 g cukru krupice, 8 vajec, 250 g hladké mouky, 50 g kakaa, špetka soli, 1 prášek do pečiva, vanilková zmrzlina, máta peprná

Čokoládu rozehřejeme s máslem, zvlášť ušleháme vejce s cukrem a po ušlehání přidáme špetku soli. Přidáme kakao a povolené máslo s čokoládou, promícháme a na závěr přisypeme hladkou mouku a prášek do pečiva pečení. Než začneme směs dávat do vymazan...

Mandlovo - vanilkové rohlíčky

Mandlovo - vanilkové rohlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

240 g hladké mouky, 180 g másla, 120 g jemně mletých mandlí, 160 g cukru moučky, 2 žloutky, troška citronové kůry, 2 sáčky vanilkového cukru

Mouku prosijeme a smícháme se 60 g moučkového cukru, s měkkým máslem, s mandlemi, žloutky a citronovou kůrou. Vypracujeme jemné těsto. Poté z těsta tvarujeme rohlíčky nebo kousky těsta vtlačíme do pomoučených formiček. Pečeme při 180°C, ihned po u...

Vanilková Panna cotta

Vanilková Panna cotta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky želatiny , 260 ml smetany, 1 vanilkový lusk, 190 ml plnotučného mléka, 100 g cukru, Na ozdobu: drobné ovoce - jahody, maliny, ostružiny

Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. Mléko, smetanu, otevřený vanilkový lust a cukr přivedeme do varu. Mléčnou směs odstavíme, vyškrábeme vanilková semínka do mléka a lusky odstraníme. Želatinu vyjmeme z vody a rozpustíme v mléce. Připravíme si for...

Rebarborovo - vanilkové muffiny

Rebarborovo - vanilkové muffiny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 stonky rebarbory, 160 g hnědého cukru, 200 g másla, 2 sáčky vanilkového cukru, 4 vejce, 2 lžíce rumu, 100 ml mléka, 300 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva

Očištěné stonky rebarbory oloupeme a nakrájíme na plátky. Z hnědého cukru odebereme 1 lžíci, zasypeme s ní nakrájenou rebarboru, promícháme a necháme chvilku marinovat. Ze zbylého hnědého cukru si odložíme stranou 1 lžíci, zbytek dáme do mísy spo...

Vanilkové stříkané cukroví

Vanilkové stříkané cukroví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g másla, 125 g Hery, 80 g cukru moučka, 1/2 lžičky citronové kůry, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 300 g hladké mouky, 1 sáček čokoládové polevy

Máslo, tuk, vejce, vanilkový cukr a moučkový cukr vyšleháme do pěny. Přidáme citronovou kůru a prosátou mouku. Těsto důkladně vymícháme. Připraveným těstem naplníme cukrářský sáček a na plech s pečícím papírem stříkáme různé tvary, třeba podkovu, ...

Čokoládové kalíšky s vanilkovým krémem a jahodami

Čokoládové kalíšky s vanilkovým krémem a jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení čokoládové polevy, 1 balení měkkého tvarohu, 1 balení smetany ke šlehání , 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce cukru moučka, jahody

Čokoládu dáme rozpustit. Zatím vezmeme malé šálky nebo mističky a vyložíme si je potravinářskou fólií. Rozpuštěnou čokoládu rovnoměrně rozetřeme do připravených mističek a dáme ztuhnout do chladu. Dobře ztuhlé opatrně vyndáme a odstraníme fólii. ...

Chřestové vanilkové cappuccino s kokosovou šlehačkou

Chřestové vanilkové cappuccino s kokosovou šlehačkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g chřestu, ¼ vanilkového lusku, 300 ml smetany, 50 g vanilkového cukru, 1 limeta, Kokosová šlehačka: 1 kokosové mléko, 200 ml smetany, cukr moučka

Nakrájený chřest svaříme spolu s vanilkovým cukrem a vanilkovým luskem ve smetaně, dokud nebude chřest měkký. Tuto směs rozmixujeme dohladka, přidáme šťávu z limetky, dle chuti přicukrujeme a trošku vyšleháme. Dáme vychladnout do lednice. Z kokos...

Boží milosti s vanilkovou příchutí

Boží milosti s vanilkovou příchutí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

citronová kůra, troška cukru moučka, 35 g másla, 350 g hladké mouky, 1 balení vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, špetka soli, 1 balení ztuženého pokrmového tuku, 5 lžíc zakysané smetany, 2 žloutky

Ze surovin vypracujeme těsto, které rozválíme na tlouštku 5 mm a vykrajujeme pásky dlouhé 15 cm, které uprostřed (6cm) prořízneme. Jednu stranu opatrně provlečem otvorem a pak smažíme v tuku, když zlátnou vyjmeme je a položíme na papír. Nakonec po...

Jogurtová pěna s vanilkovou příchutí

Jogurtová pěna s vanilkovou příchutí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml bílého jogurtu, 150 g cukru krystal, 1 ks vanilky, 3 g želatiny, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Vanilkový lusk opatrně rozlámeme do jogurtu v nádobě Zepter o objemu 1,3 l (TF-013-16). Přidáme cukr. Zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a přivedeme k varu (šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli). Přidáme agar-agar (nebo ...

Vanilkové rohlíčky bez ořechů

Vanilkové rohlíčky bez ořechů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g másla, 280 g hladké mouky, 30 g cukru moučka, 2 žloutky

Máslo si necháme trochu změknout, aby nebylo příliš tuhé. Ze všech surovin pak vypracujeme hladké těsto. Pokud se nám zdá přiliš měkké, tak můžeme přidat ještě trochu mouky. Z těsta tvarujeme malé rohlíčky, které klademe na plech. Pečeme ve vyhřát...

Vanilková rychlopěna

Vanilková rychlopěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva kondenzovaného neslazeného mléka (nejlépe 9% tuku), 4 lžíce cukru moučka, 1 lžička vanilkové esence

Do hlubší mísy vylijeme kondenzované mléko a do mísy též vložíme metly. Přikryjeme potravinářskou fólií. Vše dáme do lednice a necháme vychladit nejméně 3 hodiny. Poté šleháme ručním mixérem na nejvyšší obrátky tak dlouho, dokud kondenzované mléko...

Jahodové šátečky s vanilkovým krémem

Jahodové šátečky s vanilkovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 1/4 l mléka, 1/2 sáčku vanilkového pudinku, 30 g másla, 3 lžíce cukru , 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, 1 žloutek, 200 g jahod, vejce na potření

Z mléka, pudinku a vanilkového cukru uvaříme pudink. Do ještě vlažného pudinku zamícháme rum, máslo a žloutek. Listové těsto rozválíme a nakrájíme rádýlkem na čtverečky, na které rovnoměrně rozdělíme studený pudinkový krém. Jahody omyjeme, přepů...

Velikonoční beránek s čokoládovým a vanilkovým krémem

Velikonoční beránek s čokoládovým a vanilkovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

900 g hladké mouky, 400 ml rostlinného oleje, 5 vejcí, 500 g cukru, 1 prášek do pečiva, 400 g čokolády, 30 g kakaa, 500 ml polotučného mléka, 350 ml smetany ke šlehání, 400 g jablek, 350 g kiwi, 100 g hroznového vína, 130 ml pasterovaných vaječných žloutků , 1 vanilka

U beránka je stejný postup jako u bábovek nebo piškotů. Vanilková omáčka: Vyšleháme žloutek s cukrem a přidáme ho do mléka, které se skoro vaří. Mícháme metličkou a zaprášíme moukou v cedníku, aby se nedělaly hrudky, 10 minut vaříme, přidáme trošk...

Malinová marmeláda s vanilkou

Malinová marmeláda s vanilkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg malin, 500 g třtinového cukru, 1 ks vanilky, 1 ks citrónu

Maliny dáme do hrnce a vaříme je. Šťouchadlem je rozšťoucháme. Vaříme asi tak dvě minuty. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vyškrábneme semínka a i s luskem je přidáme k malinám. Poté přidáme cukr i šťávu z citrónu a pět minut vaříme. Posbí...

Vanilkový olej

Vanilkový olej

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l slunečnicového oleje, 4 vanilkové lusky

Vanilkové lusky vložíme do kastrůlku, zalijeme olejem. Pozvolna zahříváme cca 10 minut. Pozor lusky nesmažíme. Necháme chladnout. Olej přecedíme a můžeme přelít do hezkých lahviček, lusk můžeme ponechat uvnitř. Skladujeme v chladnu.