Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Vanilkový olej

Mix koktejl s vanilkovou zmrzlinou

Mix koktejl s vanilkovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 900 ml polotučného mléka, 8 lžic vanilkové zmrzliny, 100 g jahod, 100 g borůvek

Všechny ingredience vyšleháme v napěněný koktejl a hned podáváme.

Vanilková bábovka z pekárny

Vanilková bábovka z pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 3 vejce, 200 ml cukru krupice (včetně 3 vanilkových), 400 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, čokoládová poleva

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program dort. Hotovou vychladlou bábovku polijeme čokoládovou polevou.

Čokoládové kalíšky s vanilkovým krémem a jahodami

Čokoládové kalíšky s vanilkovým krémem a jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení čokoládové polevy, 1 balení měkkého tvarohu, 1 balení smetany ke šlehání , 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce cukru moučka, jahody

Čokoládu dáme rozpustit. Zatím vezmeme malé šálky nebo mističky a vyložíme si je potravinářskou fólií. Rozpuštěnou čokoládu rovnoměrně rozetřeme do připravených mističek a dáme ztuhnout do chladu. Dobře ztuhlé opatrně vyndáme a odstraníme fólii. ...

Amaretový likér s vanilkou

Amaretový likér s vanilkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml Amareta, 1 l smetany ke šlehání (šlehačky), 6 lžic silné kávy, 140 g cukru moučka, 60 g vanilkového cukru, 1 l vody

Oblíbenou rozpustnou kávu zalijeme horkou vodou a necháme zchladnout. Amareto smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem. Na závěr přidáme kávu. Dobře promícháme. Přelijeme do hezké láhve nebo do karaf s uzávěrem. Skladujeme v chladnu.

Vanilková rychlopěna

Vanilková rychlopěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva kondenzovaného neslazeného mléka (nejlépe 9% tuku), 4 lžíce cukru moučka, 1 lžička vanilkové esence

Do hlubší mísy vylijeme kondenzované mléko a do mísy též vložíme metly. Přikryjeme potravinářskou fólií. Vše dáme do lednice a necháme vychladit nejméně 3 hodiny. Poté šleháme ručním mixérem na nejvyšší obrátky tak dlouho, dokud kondenzované mléko...

Vanilkové mléko

Vanilkové mléko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l polotučného mléka, 1/2 sáček pudinkového prášku, 40 g cukru krupice, 1/2 sáček vanilkového cukru

Z mléka, vanilkového pudinkového prášku a cukru uvaříme řídký krém. Po vychladnutí jej našleháme v mixéru s vanilkovým cukrem a podáváme.

Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou

Vanilková panna cotta s jahodovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

želatina, 500 ml čerstvé smetany 40 %, 40 g prosetého moučkového cukru, 1 vanilkový lusk, 200 g čerstvých jahod, krystalový cukr, rostlinný olej

Do nádoby dáme 2 lžíce vody a vsypeme želatinu. Necháme 5 min. absorbovat vodu do želatiny. Připravíme si nádoby 125 ml, které vymažeme olejem. V hrnci pomalu zahříváme smetanu spolu s cukrem a vanilkovým luskem na středním plamenu. Za občasného p...

Mandlovo - vanilkové rohlíčky

Mandlovo - vanilkové rohlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

240 g hladké mouky, 180 g másla, 120 g jemně mletých mandlí, 160 g cukru moučky, 2 žloutky, troška citronové kůry, 2 sáčky vanilkového cukru

Mouku prosijeme a smícháme se 60 g moučkového cukru, s měkkým máslem, s mandlemi, žloutky a citronovou kůrou. Vypracujeme jemné těsto. Poté z těsta tvarujeme rohlíčky nebo kousky těsta vtlačíme do pomoučených formiček. Pečeme při 180°C, ihned po u...

Vanilkové mléko s lískovými oříšky

Vanilkové mléko s lískovými oříšky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 500 g lískových ořechů, 1 ks vanilky, 50 g včelí medu

Oříšky lehce opražíme a poté umeleme. Smícháme je s vanilkou a cukrem a zalijeme horkým mlékem. Necháme asi 10 minut odstát, poté vyjmeme vanilku a podáváme.

Jogurtová pěna s vanilkovou příchutí

Jogurtová pěna s vanilkovou příchutí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml bílého jogurtu, 150 g cukru krystal, 1 ks vanilky, 3 g želatiny, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Vanilkový lusk opatrně rozlámeme do jogurtu v nádobě Zepter o objemu 1,3 l (TF-013-16). Přidáme cukr. Zapneme zdroj ohřevu na střední stupeň a přivedeme k varu (šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli). Přidáme agar-agar (nebo ...

Vanilkové rohlíčky bez ořechů

Vanilkové rohlíčky bez ořechů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g másla, 280 g hladké mouky, 30 g cukru moučka, 2 žloutky

Máslo si necháme trochu změknout, aby nebylo příliš tuhé. Ze všech surovin pak vypracujeme hladké těsto. Pokud se nám zdá přiliš měkké, tak můžeme přidat ještě trochu mouky. Z těsta tvarujeme malé rohlíčky, které klademe na plech. Pečeme ve vyhřát...

Malinová marmeláda s vanilkou

Malinová marmeláda s vanilkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg malin, 500 g třtinového cukru, 1 ks vanilky, 1 ks citrónu

Maliny dáme do hrnce a vaříme je. Šťouchadlem je rozšťoucháme. Vaříme asi tak dvě minuty. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vyškrábneme semínka a i s luskem je přidáme k malinám. Poté přidáme cukr i šťávu z citrónu a pět minut vaříme. Posbí...

Vanilkový olej

Vanilkový olej

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l slunečnicového oleje, 4 vanilkové lusky

Vanilkové lusky vložíme do kastrůlku, zalijeme olejem. Pozvolna zahříváme cca 10 minut. Pozor lusky nesmažíme. Necháme chladnout. Olej přecedíme a můžeme přelít do hezkých lahviček, lusk můžeme ponechat uvnitř. Skladujeme v chladnu.

Vanilkový jablečný pudink

Vanilkový jablečný pudink

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 jablek, 2 lžíce cukru krupice, 1 kousek skořice , 3 hřebíčky, 1 balení pudinkového prášku s vanilkovou příchutí

Jablka oloupeme, vykrájíme a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme cukr, hřebíček a skořici a dusíme asi 8 minut. Koření vyndáme a necháme trochu zchladnout. Přidáme vodu (tak, aby směsi bylo zhruba půl litru), přid...

"Prasátka" vanilkové sušenky s čokoládou

"Prasátka" vanilkové sušenky s čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček růžového potravinářského barviva, 150 g Hery, 120 g cukru krupice, půl prášku do pečiva, 220 g polohrubé mouky, 100 g čokolády na vaření, 2 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli, 3 listy růžového jedlého papíru

Z jedlého papíru si nakrájíme trojúhelníčky, které budou ze sušenek trčet jako ouška (tudíž o výšce asi 2 - 3 cm). V misce vypracujeme těsto ze změklého tuku, mouky, prášku do pečiva, soli, cukrů, vajec, barviva a na drobné kousky nasekané čokolá...

Vanilkové stříkané cukroví

Vanilkové stříkané cukroví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g másla, 125 g Hery, 80 g cukru moučka, 1/2 lžičky citronové kůry, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 300 g hladké mouky, 1 sáček čokoládové polevy

Máslo, tuk, vejce, vanilkový cukr a moučkový cukr vyšleháme do pěny. Přidáme citronovou kůru a prosátou mouku. Těsto důkladně vymícháme. Připraveným těstem naplníme cukrářský sáček a na plech s pečícím papírem stříkáme různé tvary, třeba podkovu, ...

Vanilková Panna cotta

Vanilková Panna cotta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky želatiny , 260 ml smetany, 1 vanilkový lusk, 190 ml plnotučného mléka, 100 g cukru, Na ozdobu: drobné ovoce - jahody, maliny, ostružiny

Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. Mléko, smetanu, otevřený vanilkový lust a cukr přivedeme do varu. Mléčnou směs odstavíme, vyškrábeme vanilková semínka do mléka a lusky odstraníme. Želatinu vyjmeme z vody a rozpustíme v mléce. Připravíme si for...

Vanilkové rohlíčky s mandlemi

Vanilkové rohlíčky s mandlemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 220 g másla, 40 g cukru moučka, vanilkový cukr a moučkový cukr na obalení, 100 g mandlí, 1 lžíce citrónové kůry, 2 žloutky

Z mouky, tuku, cukru, mletých oloupaných mandlí, strouhané citrónové kůry a žloutků vypracujeme těsto a necháme ho v chladu ztuhnout. Pak na pomoučeném vále tvarujeme rohlíčky, které upečeme na lehce vymazaném plechu. Pečeme při 180°C asi 15 minut...

Boží milosti s vanilkovou příchutí

Boží milosti s vanilkovou příchutí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

citronová kůra, troška cukru moučka, 35 g másla, 350 g hladké mouky, 1 balení vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, špetka soli, 1 balení ztuženého pokrmového tuku, 5 lžíc zakysané smetany, 2 žloutky

Ze surovin vypracujeme těsto, které rozválíme na tlouštku 5 mm a vykrajujeme pásky dlouhé 15 cm, které uprostřed (6cm) prořízneme. Jednu stranu opatrně provlečem otvorem a pak smažíme v tuku, když zlátnou vyjmeme je a položíme na papír. Nakonec po...

Vanilkový krém

Vanilkový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

850 ml mléka, 3 pudinky vanilkové příchuti, 4 vaječné žloutky, 250 g másla, 240 g cukru moučky, 1 vanilkový cukr

Mléko důkladně promícháme s pudinky, žloutky a vanilkovým cukrem. Přivedeme k varu, sejmeme z plamene a za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím máslo utřeme s cukrem moučkou a postupně zašleháváme do vychladnuté vanilkové směsi. Důkladně...

Rebarborovo - vanilkové muffiny

Rebarborovo - vanilkové muffiny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 stonky rebarbory, 160 g hnědého cukru, 200 g másla, 2 sáčky vanilkového cukru, 4 vejce, 2 lžíce rumu, 100 ml mléka, 300 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva

Očištěné stonky rebarbory oloupeme a nakrájíme na plátky. Z hnědého cukru odebereme 1 lžíci, zasypeme s ní nakrájenou rebarboru, promícháme a necháme chvilku marinovat. Ze zbylého hnědého cukru si odložíme stranou 1 lžíci, zbytek dáme do mísy spo...

Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s vanilkovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

18 dkg sádla, 20 dkg hrubé, možno i polohrubé mouky, 8 vajec, 2,5 dcl vody, špetka soli, 1 l mléka, 1,5 sáčku pudinkového prášku, 1 kostka másla, 10 dkg cukru moučky

Sádlo, možno i máslo, vložíme do vody, osolíme, rozpustíme na sporáku a když začne vařit, zmírníme plamen a vsypeme mouku. Všechno spojíme na středním ohni, až se vytvoří hrouda, kterou ještě chvíli "odpalujeme" a to tak dlouho, dokud se nechytá d...

Grilováné citrony s vanilkovou zmrzlinou

Grilováné citrony s vanilkovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 citróny, 4 lžíce včelího medu, 4 kopečky vanilkové zmrzliny

Rozkrojte citrony na polovinu a odřízněte konce tak, aby vznikla pevná základna. Odstraňte pecičky. Citronové lodičky zalijte 1 lžící medu a zabalte jednotlivě do alobalu. Vložte na gril na cca 20 minut. Podávejte teplé s vanilkovou zmrzlinou.

Vanilkové rohlíčky s neloupanými mandlemi

Vanilkové rohlíčky s neloupanými mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g mletých neloupaných mandlí, 200 g tuku Stella, 240 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru + moučkový a vanilkový cukr na obalení

Mandle i se slupkou pomeleme, nebo dobře rozmixujeme. Na vál prosejeme mouku s cukrem a přisypeme mleté mandle. Vychlazený tuk dáme na mouku a rozsekáme ho nožem na menší kousky. Vypracujeme těsto a utvoříme bochánek, který zabalený ve fólii dáme ...

Levné vanilkové věnečky

Levné vanilkové věnečky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 slepičí vejce, 1/2 balení vanilkového cukru, 120 g cukru moučka, špetka "rychlo"soli, 250 g hladké mouky

Vejce, vanilku, cukr a "rychlou" sůl utřeme do pěny, přidáme 120 gramů mouky, dobře promícháme a necháme stát do druhého dne. Další den přidáme do těsta zbytek mouky, dobře ho vypracujeme a pak ozdobnou trubičkou vytlačujeme na vymazaný plech věn...