Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Vařené zelí s vepřovým masem

Knedlíky z rohlíků vařené v sáčku

Knedlíky z rohlíků vařené v sáčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rohlíky, 400 ml mléka, 1 lžička soli, 3 vejce, 100 ml hrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva

Starší rohlíky nakrájíme na kostky a necháme do druhého dne oschnout. Dáme je do mísy, zalijeme horkým osoleným mlékem a necháme chvíli odstát. Promícháme a přidáme rozšlehaná vejce. Mouku promícháme s kypřícím práškem a po částech opatrně zapracu...

Svařené hruškové víno

Svařené hruškové víno

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l červeného vína, 1 skořice čínská, 1 lusk vanilky, 5 hřebíčků, 3 lžíce cukru krupice, 2 hrušky

Červené víno svaříme s kořením a cukrem. Koření je dobré dát například do gázového pytlíčku, jinak by se z nápoje špatně vyndávalo. Mezitím oloupeme hrušky, zbavíme je jádřince a nakrájíme je na kostičky. Vhodíme je do kořeněného vína a vaříme tak...

Svařené víno pro zimní večery

Svařené víno pro zimní večery

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 l suchého červeného vína, 3 ks badyánu, 2 dřívka skořice celé, 8 ks koření hřebíčku, 1 citrón

Vybereme si dle chuti červené nebo bílé víno (když převařuji červené, chutná mi odrůda rulandského modrého a když bílé, používám aromatický muškát, který dodá vůni) a nalijeme jej do dobře vyčištěného a vypláchnutého hrnce. Přihodíme koření a zahř...

Vařené brambory

Vařené brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, sůl, kmín, 2 lžíce másla

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a opláchneme ve studené vodě. Pak je vložíme do osolené vody, se špetkou kmínu a vaříme asi 20 minut na mírném ohni, dokud brambory nezměknou. Vodu slijeme a na horkých bramborech necháme rozpustit kousek ...

Vařené hovězí v zelenině nejen pro nejmenší

Vařené hovězí v zelenině nejen pro nejmenší

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí kýty, 1 cibule, 5 hřebíčků, 1 rulička skořice, 1 lžička hnědého cukru, 2 větší mrkve, kousek pórku, 1 kořenová petržel, 1/4 tuřínu, sůl, pepř, 1 lžička hořčice - ne pro děti!!!

Kýtu svážeme do válečku a společně s cibulí, cukrem a kořením vaříme cca hodinu na mírném ohni a odebíráme z povrchu hnědou pěnu. Mezitím si načistíme zeleninu, kterou pokrájíme na větší kousky a přihodíme k masu. Vaříme další hodinku. Maso a zele...

Vařené kedlubny se sýrem

Vařené kedlubny se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kedlubnu, špetka soli, 2 lžíce pažitky, 60 g másla, 50 g Nivy

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky, poté povaříme v osolené vodě. Mezitím vmícháme 2 lžíce nasekané pažitky nebo petrželky spolu s nastrouhanou nivou do másla. Pořádně promícháme. Kedlubny rozdělíme na talíře a na každou navršíme kopeček byli...

Vařené pirožky s kyselým zelím

Vařené pirožky s kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 250 ml teplého mléka, 250 ml teplé vody, 2 lžíce rozpuštěného máslo, sůl podle potřeby, 1 cibule, Naplň: 6 lžic kyselého zelí, 3 uvařené a pomleté brambory, 2 lžíce opečené a pokrájené slaniny, troška mletého pepře, špetka soli

Z hladkej múky, mlieka, vody, soli a masla vypracujeme cesto a necháme ho asi 1/2 hodiny stáť. Rozvaľkáme, vykrojíme z neho štvorce, dáme na ne plnku, spojíme dva protiľahlé rohy štvorca tak, aby vznikol trojuholník, a okraje dobre zatlačíme. Varí...

Vařené zelí s rajským protlakem

Vařené zelí s rajským protlakem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

110 g bílého zelí, 1 bobkový list, 10 g cibule, 2,5 g cukru moučka, 1-2 ks hřebíčku, troška kmínu, 5 g hladké mouky, troška nového koření, 15 ml rajčatového protlaku, 1 špetka soli, 5 g tuku

Zelí nakrájíme na nudličky, vložíme do hrnce s osolenou vodou, kmínem a vaříme do měkka. Cibulku pokrájíme na jemno a zpěníme na tuku. Následně zaprášíme moukou, zalijeme vodou se solí, přidáme bobkový list, nové koření, hřebíček, rajský protl...

Vařené zelí s vepřovým masem

Vařené zelí s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g bílého zelí nakrájené na nudličky, 40 g vepřového masa, 10 g cibule, 5 g česneku, 0,15 dcl smetany, 5 g tuku, 5 g hladké mouky, troška kmínu, špetka soli, troška pepře, troška octu, 1 g cukru krupice

Zelí uvaříme ve vodě s masem, kmínem, pepřem a solí. Na tuku zpěníme cibulku s česnekem, zaprášíme moukou, zalijeme smetanou, vodou se zelím, popřípadě okyselíme a přisladíme a dobře povaříme. Do omáčky dáme zelí a podáváme s pokrájeným masem.

Zavařené vlašské ořechy

Zavařené vlašské ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vlašských ořechů

Vlašské ořechy vyloupeme (z tohoto množství dostaneme dle obsahu 1 - 2 sklenice). Zavařovací sklenice vymyjeme horkou vodou a dobře vysušíme. Vyloupané ořechy do nich těsně naskládáme. Otevřené sklenice (bez víček) dáme cca na 1 až 2 minuty do mik...