Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Vdolky s tvarohem a rybízem

Vdolky z Jižních Čech

Vdolky z Jižních Čech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml mléka, 2 žloutky, 3 lžíce rumu, 4 lžíce Hery, špetka soli, 420 g hladké mouky, 7 lžic cukru krupice, 20 g droždí , 3-4 ks jablka, 1 lžička skořice, 1 vejce, 2-3 lžíce máku

Do nádoby pekárny dáme mléko, žloutky, rum, rozpuštěnou Heru, špetku soli, mouku, 4 lžíce cukru a droždí a zapneme program těsto. Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubé slzy. Dáme je do mísy, přidáme asi 3 lžíce cukru, můžeme i méně, záleží na sl...

Neplněné vdolky z tvarohu

Neplněné vdolky z tvarohu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky polohrubé mouky, 3 slepičí vajíčka, 250 g tvarohu, 5 g kypřícího prášku do pečiva, 1 dcl kravského mléka, 2 lžíce rumu, podle potřeby rostlinný olej, podle potřeby libovolnou ovocnou marmeládu, 1 balení zakysané smetany

Tvaroh smícháme s mlékem, vejci a rumem. Přidáme mouku s kypřícím práškem. Vzniklé těsto vyválíme na pomoučněném vále a vykrajujeme kolečka buď sklenicí nebo formičkou na koblihy. Rozpálíme větší množství oleje a kolečka (vdolky) smažíme (můž...

Vdolky pečené v troubě

Vdolky pečené v troubě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 25 g droždí, 2 lžíce cukru krupice, 250 ml mléka, špetka soli, 80 g másla

Do důlku v mouce rozdrobíme droždí, přidáme cukr, trochu vlažného mléka a necháme vzejít. Přidáme sůl, zbytek mléka a rozpuštěné máslo a zaděláme vláčné těsto. Máme-li pekárnu můžeme zadělat v ní. Necháme vykynout. Vypracujeme silný plát /2 cm/ a...

Domácí vdolky s bio povidly

Domácí vdolky s bio povidly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 250 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, 1/2 droždí, 100 g másla, 500 g sádla na smažení, Suroviny na zdobení: 150 g strouhaného tvrdého tvarohu, 150 g švestkových bio povidel, 200 g zakysané smetany

Mléko rozdělíme do dvou kastrolků a oba lehce zahřejeme. V jednom kastolku rozpustíme máslo a ve druhém si připravíme kvásek: do vlažného mléka dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít. Bude to trvat asi dvacet minut. Mouku prosijeme...

Vdolky s tvarohem a rybízem

Vdolky s tvarohem a rybízem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

15 g droždí (kvasnice), 200 ml polotučného mléka, 400 g polohrubé mouky, 2 vejce, kůra z 1/2 citronu, špetka soli, 40 g másla, na smažení slunečnicový olej, 150 g jemného tvarohu, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 5 lžic cukru moučka, na ozdobení jahody, 50 g cukru krupice

Z droždí, trochy cukru, mouky a 50 ml mléka (vlažné) připravíme kvásek. Do zbytku mouky dáme vejce, cukr, sůl, máslo, citronovou kůru, mléko (nechat trochu na tvaroh) a vykynutý kvásek. Promíchat, vypracovat těsto a nechat vykynout.Těsto rozválíme...