Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Vepřová kotleta rychlá

Vepřová kotleta na pórku a ananasu

Vepřová kotleta na pórku a ananasu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety, kousek pórku, špetka soli, špetka pepře, 1/2 konzervy ananasu

Plátky kotlety naklepeme, hodíme na pánev bez tuku, a opečeme z obou stran. Poté k ní nasypeme pórek, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme do změknutí. Následně maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme omáčku tyčovým mixérem. Na závěr zahustíme mou...

Vepřová kotleta na brokolici

Vepřová kotleta na brokolici

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety, 100 g brokolice, 1 kostka masoxu - šťáva k vepřovému masu, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce koření Texas steak

Brokolici omyjeme, osušíme a natrháme na malé růžičky. Maso omyjeme, osušíme a jemně naklepeme. Nařízneme jej a posypeme kořenící směsí Texas. Na pánvi si rozpálíme olej a kotlety na něm zprudka opečeme. Podlijeme vodou a necháme dusit pod pokličk...

Vepřová panenka s nivou a anglickou slaninkou

Vepřová panenka s nivou a anglickou slaninkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové panenky, 100 g anglické slaniny, 150 g nivy, 1 balení smetany ke šlehání

Panenku si omyjeme a osušíme. Nakrájíme ji na plátky (medajlónky). Anglickou slaninu nakrájíme na tenké nudličky a na pánvi ji osmažíme. Poté na pánev přidáme panenku, kterou na mírnějším ohni osmahneme. Přilijeme šlehačku a do ní rozdrobíme nivu....

Vepřová panenka báby Máry

Vepřová panenka báby Máry

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 středně velké vepřové panenky, čerstvá šalvěj, čerstvý rozmarýn, čerstvý koriandr, čerstvá petrželka, čerstvá saturejka, 1 dcl olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíce citronové šťávy, čerstvě nadrcený pepř, sůl

Panenky omyjeme a osušíme. Připravíme marinádu z bylinek. Všechny bylinky posekáme najemno, prolisujeme česnek, přidáme citrónovou šťávu a vše smícháme s olivovým olejem. Maso osolíme, posypeme čerstvě nadrceným pepřem a potřeme marinádou. Vše nec...

Vepřová játra se šunkovou rýží

Vepřová játra se šunkovou rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřových jater, 1 lžíce slunečnicového oleje, 50 g anglické slaniny, 1 lžička Mexického koření, špetka soli, 3 lžičky hladké mouky, 200 g vařené rýže, 50 g šunky od kosti, 3 lžíce sterilovaného hrášku, 1 lžička slunečnicového oleje

Játra nakrájíme na menší kousky a anglickou slaninu na nudličky. Na lžíci oleje orestujeme játra s anglickou slaninou, poté podlijeme vodou a dusíme do změknutí jater. Přidáme koření a šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě. Pr...

Vepřová panenka v listovém těstě

Vepřová panenka v listovém těstě

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500.0 g vepřová panenka, 1.0 balení listové těsto, 200.0 g anglická slanina, 3.0 lžíce plnotučná hořčice, 2.0 troška pepř, 0.5 lžička sůl, 3.0 lžíce rostlinný olej

Vepřovou panenku v celku odblaníme a prudce orestujeme na oleji ze všech stran. Koupené listové těsto vyválíme na vál , potřeme ho hořčicí a celé poklademe plátky anglické slaniny. Do středu těsta dáme vepřovou panenku, osolíme a opepříme. Těst...

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 řízky z kýty, sůl, 1 lžička pepře, 1 lžíce Solamylu, 1 lžíce worcesterové omáčky, 2 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1/2 lžičky mleté pálivé papriky , 1/2 lžičky sladké papriky , 2 vejce, 3 lžičky kečupu, 1 lžička chilli omáčky, olej

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Vejce rozšleháme, přidáme do něj všechny přísady a důkladně promícháme. Do marinády vložíme řízky a necháme v chladu odležet nejméně 24 hodin (čím déle je maso naloženo, tím je křehčí). Naložené maso osmahneme...

Vepřová panenka s hráškovým pyré

Vepřová panenka s hráškovým pyré

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vepřové panenky, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 lžička řepkového oleje, 100 g brambor, 50 g hrášku, 2 ks jarní cibulky, 1 lžička másla

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Mezitím si nakrájíme panenku na plátky, osolíme, opepříme a osmažíme 3 minuty na řepkovém oleji dozlatova. Brambory rozmixujeme, smícháme je s hráškem a nasekanou jarní cibulkou, zjemníme máslem ...

Vepřová pečeně s pórkovou krustou

Vepřová pečeně s pórkovou krustou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1400 g vepřové pečeně, 55 g parmazánu, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce másla, 1 lžíce rozmarýnu, 2 lžíce bylinkové hořčice, 1 ks pórku, 2 stroužky česneku

Vepřovou pečeni osolíme, opepříme a potřeme olejem. Osmažíme ji ze všech stran. Pórek nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle doměkka. Přidáme utřený česnek, sůl a pepř. Odstavíme a vmícháme strouhaný parmazán a nasekaný rozmarýn. Vepřovou pe...

Vepřová polévka s estragonem

Vepřová polévka s estragonem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 2 ks mrkve, 1 kořen petržele, 1 bulvový celer, 1 cibule, 75 g rýže, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 svazek čerstvého estragonu, 1 citrón, 1 svazek petrželové natě, sůl

Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na menší kostičky. Kousky vepřového vaříme zvolna ve vodě se solí a průběžně odebíráme z hladiny vývaru pěnu. Mezitím oloupeme cibuli a očistíme kořen petržele, celeru, mrkve a vše nakrájíme na malé kousky. Když...

Vepřová rychlovka s hořčicí

Vepřová rychlovka s hořčicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, špetka soli, špetka mletého pepře, 2 lžíce kremžské hořčice, olej na osmažení

Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme kremžskou hořčicí. Hned je osmažíme na oleji. Je to výborný recept bez nakládání. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Vepřová plec se žampióny

Vepřová plec se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřového plecka, 100 g menších žampionů, sůl dle potřeby, 1/2 kostky bujónu, plátek másla, 2 lžičky houbového koření, hladká mouka, 100 ml smetany ke šlehání

Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na menší kousky - nudličky, plátečky. Na rozehřátém másle maso chvíli pomalu osmahneme, poté mírně osolíme, podlijeme vodou a za občasného zamíchání a podlévání vodou dusíme skoro do měkka. Vložíme očištěné a na p...

Vepřová panenka s fazolovými lusky a domácími brambůrky

Vepřová panenka s fazolovými lusky a domácími brambůrky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové panenky, sůl, pepř, rostlinný olej, 300 g fazolových lusků, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 1/5 kg brambor, zelenina

Vepřovou panenku nakrájíme na špalíčky ( asi 3 - 4 cm), naklepeme pouze hranou ruky, osolíme a opepříme. Osmažíme ze všech stran (krátce, aby maso zůstalo uvnitř růžové - jinak ztvrdne). Fazolky (čerstvé nebo mražené) krátce povaříme v osolené vod...

Vepřová panenka s anglickou slaninkou a sýrovosmetanovou omáčkou

Vepřová panenka s anglickou slaninkou a sýrovosmetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kousek vepřové panenky, 100 g anglické slaniny, špetka soli a pepře, 2 trojúhelníčky taveného sýra, 50 g Nivy, 100 ml smetany ke šlehání, 1 sáček mražené kukuřice, 2 lžíce másla

Panenku očistíme, omyjeme a osušíme a nakrájíme na malé špalíčky. Každý špalíček obalíme plátkem anglické slaniny a necháme stranou chvíli odpočívat. V pánvi wok si rozpustíme jednu lžíci másla a vsypeme balíček kukuřice, podlijeme trochou vody, ...

Vepřová játra jako minutka

Vepřová játra jako minutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg játry (vepřová či telecí), trocha kukuřičného škrobu či hladké mouky na obalení, máslo dle potřeby na osmahnutí, sůl dle potřeby, citronový pepř na dochucení, sádlo dle potřeby na smažení

Játru nepereme, aby neztvrdla, ani nesolíme! Pokrájíme na nudličky, obalíme ve škrobu či mouce a rychle opečeme po každé straně asi 3 minuty na sádle. Opečené kousky dáme do teplé mísy, sádlo slijeme a přidáme máslo a trochu mouky, osmahneme...

Domácí vepřová šunka s medem

Domácí vepřová šunka s medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové kýty, 100 ml vody, 1 lžíce medu, 20 g soli, 5 g Pragandy

Maso omyjeme a co nejvíce jej odblaníme. Dvě třetiny nakrájíme na malé kostičky, menší než na guláš a jednu třetinu masa rozmixujeme v mixéru. To proto, aby se šunka po uvaření nerozpadala. Přidáme zbylé ingredience a pořádně rukama promícháme. Do...

Vepřová plec s hlívou

Vepřová plec s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové plece, 1 cibule, 2 - 3 lžíce slunečnicový olej, sůl, mletý černý pepř, 100 g hlívy ústřičné, 3 lžičky houbového koření, 1 lžička sójové omáčky, hladká mouka

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Plátky z vepřové plece naklepeme, osolíme a opepříme. Nakrájenou cibuli usmažíme dorůžova, přidáme plátky masa, přiklopíme poklicí a na mírném plameni dusíme až do vydušení na tuk. Poté mírně podlijeme a maso...

Vepřová krkovička s kapií

Vepřová krkovička s kapií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g vepřová krkovice bez kosti, 3 lžíce slunečnicového oleje, 4 stroužky česneku, 1 lžička soli, 1/2 kostky bujónu, 1 červená kapie, polohrubá mouka

Maso ponecháme vcelku, nebo rozkrojíme na polovinu. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, maso na něm ze všech stran opečeme, osolíme a podlijeme vodou. Hrnec uzavřeme a dusíme. Česnek oloupeme, kapii očistíme a s trochou vody na hrubo rozmixujeme. R...

Vepřová směs z trouby

Vepřová směs z trouby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty nebo plece, 2 cibule, 3-4 stroužky česneku, sůl, pepř, lžička mleté papriky, lžička grilovacího koření, 1-2 lžíce hladké mouky, 1/2 červené papriky , 1 střední rajče, lžíce kečupu, 1 kostka masoxu, 600 ml vody

Maso nakrájíme na kostky, vložíme do mísy, přidáme cibuli a česnek nasekané nadrobno, přisypeme papriku a rajče nakrájené na malé kousky. Do směsi zamícháme kečup, všechno koření, sůl a mouku. Vše přendáme do pekáčku. Ve vodě necháme rozpustit ...

Vepřová pečeně na zelenině

Vepřová pečeně na zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřového masa (kýta, kotlety), 350 g mražené zeleninové směsi, 250 g másla, sůl, pepř, mletý kmín

Maso rozkrájíme na větší bloky, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín a posypeme zeleninou. Na vrch naklademe máslo, mírně podlijeme vodou a dáme péci do trouby (cca 180 stupňů Celsia). Během pečení občas maso poléváme a dle pot...

Vepřová svíčková ve vlastní šťávě

Vepřová svíčková ve vlastní šťávě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g vepřové svíčkové, 100 g másla, 200 ml vepřového bujónu, sůl, pepř

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a na prudko ze všech stran na másle osmažíme. Poté maso dáme do zapékací mísy, zalijeme bujónem a pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Během pečení co 10 minut poléváme vypečenou šťávou. Poté maso...

Vepřová kýta ve špenátové omáčce

Vepřová kýta ve špenátové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 malé cibule, 500 g vepřové kýty, 1 kostka zeleninového bujónu, 1/2 lžičky pepře, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 hrst špenátu, 1/4-1/2 lžičky soli, 1-1,5 dcl vody, 3 lžíce hladké mouky, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 3 stroužky česneku

Maso nakrájíme na menší kostky a oloupanou cibuli na drobno. Cibuli usmažíme na oleji do růžova, vložíme maso a orestujeme. Přidáme bujón, pepř, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Ve vodě ponorným mixérem rozmixujeme lístky špenátu společně s česn...

Vepřová plec na hrášku

Vepřová plec na hrášku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové plece, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 2 lžíce houbového koření, 1 lžička pepře 4 barev, 1 menší cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, hladká mouka, sůl

Vepřovou plec nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Do kastrolu dáme olej a nakrájenou cibuli na něm krátce orestujeme. Přidáme nakrájené maso a restujeme. Poté přidáme koření, nepatrně podlijeme vodou a za občasného po...

Vepřová plec se šťávou

Vepřová plec se šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové plece nebo 4 kotlety, 2 lžíce sladkého kečupu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička mleté papriky, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 3 stroužky česneku, 2 lžíce instantní tmavé jíšky, 100 ml vody, sáček na pečení

Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Česnek oloupeme a prolisujeme do misky. Přidáme kečup, hořčici, papriku, sůl, pepř a promícháme. Plátky masa potřeme vymíchanou směsí a vložíme do pečícího sáčku. Zalijeme 100 ml vody, maso promícháme a urovná...

Vepřová panenka pečená

Vepřová panenka pečená

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší vepřová panenka, 25 dkg anglické slaniny, 1 cibule, 3-4 stroužky česneku, 250 ml šlehačky, olivový olej dle potřeby, troška soli, troška pepře, 3-4 lístky čerstvé bazalky, špetka čerstvého či sušeného tymián, 4-6 ks brambor

Vepřovou panenku podélně rozřízneme a proložíme pokrájenými plátky anglické slaniny. Na podélné misce smícháme sůl, pepř, prolisovaný česnek a nasekané bylinky (popř. sušené) a panenku ve směsi obalíme. Brambory oloupeme, pokrájíme na tenké plá...