Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Vepřová pečeně s pórkovou krustou

Vepřová panenka s hráškovým pyré

Vepřová panenka s hráškovým pyré

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vepřové panenky, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 lžička řepkového oleje, 100 g brambor, 50 g hrášku, 2 ks jarní cibulky, 1 lžička másla

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Mezitím si nakrájíme panenku na plátky, osolíme, opepříme a osmažíme 3 minuty na řepkovém oleji dozlatova. Brambory rozmixujeme, smícháme je s hráškem a nasekanou jarní cibulkou, zjemníme máslem ...

Vepřová pečeně s pórkovou krustou

Vepřová pečeně s pórkovou krustou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1400 g vepřové pečeně, 55 g parmazánu, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce másla, 1 lžíce rozmarýnu, 2 lžíce bylinkové hořčice, 1 ks pórku, 2 stroužky česneku

Vepřovou pečeni osolíme, opepříme a potřeme olejem. Osmažíme ji ze všech stran. Pórek nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle doměkka. Přidáme utřený česnek, sůl a pepř. Odstavíme a vmícháme strouhaný parmazán a nasekaný rozmarýn. Vepřovou pe...

Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou

Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks brambor, 1 ks cibule, 4 ks červené cibule, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 800 g vepřových žeber, 70 g anglické slaniny, 7 g soli, 7 g pepře, 50 g másla, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce grilovacího koření, 1 lžička dijonské hořčice, 3 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce vinného octu, 2-3 lžíce worcesterské omáčky, 2-3 stroužky česneku

Brambory nakrájíme na půlky, osolíme a opepříme. Spolu s rozpůlenými cibulkami a slaninou je zabalíme osolené a opepřené do alobalu a dáme na gril. Nyní si připravíme BBQ omáčku: Najemno nasekanou bílou cibuli osmažíme na troše olivového oleje, ...

Vepřová rolka s petrželkou a česnekem

Vepřová rolka s petrželkou a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg vepřové plece, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 mrkev, 1 kořenová petržel, 100 g plnotučné hořčice, 3 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce kmínu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 5 lžíc petrželové natě

Maso nařízneme na plát, ten pak osolíme a opepříme. Zevnitř potřeme maso utřeným česnekem, hořčicí, posypeme petrželkou a zarolujeme. Mrkev a cibuli nakrájíme na větší kusy a dáme na dno pekáče. Maso pokmínujeme. Maso dáme na zeleninu a pečeme 45...

Marinovaná vepřová pečeně s vůní šalvěje

Marinovaná vepřová pečeně s vůní šalvěje

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky vepřové pečeně, sůl, 2 lžíce oleje, pepř, 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžička garam masaly, 3 listy šalvěje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce kečupu

Plátky vepřové pečeně naklepeme, osolíme a nařízneme okraje. Pak je naložíme do marinády, kterou si připravíme smícháním oleje, pepře, sójové omáčky, worcesterové omáčky, garam masaly a posekaných lístků šalvěje. Marinujeme alespoň 2 hodiny (lépe ...

Vepřová plec se žampióny a kapií

Vepřová plec se žampióny a kapií

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové plece, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý černý pepř, 1 lžička plnotučné hořčice, 4 žampiony, 1/4 ks červené kapie, kukuřičný škrob, 1/4 kostky bujónu

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na oleji. Přidáme hořčici, bujon a podlijeme vodou. Žampióny očistíme, nakrájíme na plátky a kapii na nudličky. K téměř měkkému masu přidáme žampióny a kapii a dusíme do změknutí. ...

Vepřová krkovička s kedlubnou

Vepřová krkovička s kedlubnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové krkovičky, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 bujón, sůl, 1 velký kedluben, 200 g zakysané smetany 16%, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 lžička cukr krystal

Maso nakrájíme na menší kostky a oloupanou cibuli na drobno. Nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova, přidáme kostky masa, zamícháme, přiklopíme pokličkou a dusíme ve vlastní šťávě do vydušení. Poté mírně podlijeme vodou, přidáme bujón a dus...

Ostravská vepřová pečeně

Ostravská vepřová pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 100 g uzeného bůčku, 100 g slaniny, 2 ks cibule, 2 sklenky vody, 100 kg sádla, 50 g hladké mouky, špetka pepře, špetka soli

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Maso protkneme špalíčky bůčku a slaninou, opepříme a osolíme. Maso vložíme na orestovanou cibuli a osmahneme ze všech stran. Podlijeme 2 skleničkami vody a du...

Vepřová specialitka

Vepřová specialitka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa /karé/, 1 sklenka sterilované červené papriky (kapie), 1 sklenka sterilovaných okurek, 4 lžíce strouhaného křenu, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterová) omáčky, 1 konzerva sterilovaných rajčat /400/, špetka soli, špetka pepře

Maso nakrájíme na nudle. Osolíme, opepříme a na oleji prudce osmahneme. Pak teplotu snížíme a maso dusíme ve vlastní šťávě doměkka. Dle potřeby podlijeme vodou. Mezitím si nakrájíme okurky a kapii na tenké proužky. Vložíme je do kastrolu, zalijem...

Ostravská vepřová jehla

Ostravská vepřová jehla

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa, 1 ks cibule, 50 g slaniny, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1 sklenka vody, 1 lžička sardelové pasty, špetka pepře, špetka soli

Vepřové maso protkneme slaninou, osolíme, opepříme. V hrnci si rozpálíme olej, cibuli oloupeme, očistíme a nakrájíme nadrobno, poté ji orestujeme dozlatova na rozpáleném oleji. Když je cibule zlatavá, vložíme maso a opečeme ho po všech stranách. P...

Vepřová kýta ve špenátové omáčce

Vepřová kýta ve špenátové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 malé cibule, 500 g vepřové kýty, 1 kostka zeleninového bujónu, 1/2 lžičky pepře, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 hrst špenátu, 1/4-1/2 lžičky soli, 1-1,5 dcl vody, 3 lžíce hladké mouky, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 3 stroužky česneku

Maso nakrájíme na menší kostky a oloupanou cibuli na drobno. Cibuli usmažíme na oleji do růžova, vložíme maso a orestujeme. Přidáme bujón, pepř, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Ve vodě ponorným mixérem rozmixujeme lístky špenátu společně s česn...

Vepřová polévka s estragonem

Vepřová polévka s estragonem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 2 ks mrkve, 1 kořen petržele, 1 bulvový celer, 1 cibule, 75 g rýže, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 svazek čerstvého estragonu, 1 citrón, 1 svazek petrželové natě, sůl

Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na menší kostičky. Kousky vepřového vaříme zvolna ve vodě se solí a průběžně odebíráme z hladiny vývaru pěnu. Mezitím oloupeme cibuli a očistíme kořen petržele, celeru, mrkve a vše nakrájíme na malé kousky. Když...

Vepřová panenka se sýrem a cibulkou

Vepřová panenka se sýrem a cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřová panenka, 1/2 lžička sůl, 1/2 lžička pepř, 300 g strouhaný sýr, 2 ks cibule, 3 lžíce slunečnicový olej

Panenku nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, kraje nařízneme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a panenku zprudka opečeme z obou stran. Vyjmeme je z pánve a rovnou je dáme na předem vyhřáté talíře. Panenku posypeme nastrouhaným sýrem a ...

Vepřová pečeně v medovém kabátku

Vepřová pečeně v medovém kabátku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové pečeně, 8 stroužků česneku, 3 lžíce medu, 4 lžíce másla, 3 lžíce rumu, špetka soli, troška pepře, 1 lžíce rozinek

Rozpustíme máslo a vmícháme do něj med, utřený česnek, rum a rozinky, které jsme si den předem namočili do rumu. Všechno důkladně promícháme. Maso osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Necháme marinovat nejlépe přes noc. Poté maso upečeme v roz...

Vepřová krkovice s párky

Vepřová krkovice s párky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 4 nožky párků, 30 g rozinek, 1 sklenka piva, 3 lžíce kečupu, 3 lžíce nastrouhaného perníku, 1 lžička citrónové šťávy, 1 lžička cukru, špetka zázvoru, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Krkovici vykostíme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a kouskem nastrouhaného zázvoru. Maso necháme chvíli odležet a poté ho opečeme ze všech stran na oleji. Přeložíme ho do pekáčku, podlijeme pivem, přidáme rozinky, kečup, lžíci nastrouhaného per...

Vepřová kotleta se sušenými meruňkami

Vepřová kotleta se sušenými meruňkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g másla, 1 lžíce rostlinného oleje, 4 plátky vepřového masa, 2 mrkve, 8 šalotek, 2,5 cm kousek zázvoru, 2 lžíce hladké mouky, 400 ml jablečného moštu, 170 g sušených meruněk, 1 lžička Dijonské hořčice, špetka soli, špetka pepře

Troubu předehřejeme na 180°C. Na pánvi rozpálíme polovinu másla a olej a řízky prudce osmahneme z obou stran. Vyjmeme je, do pánve přidáme zbylé máslo, na kousky nakrájenou mrkev, očištěné šalotky a nastrouhaný zázvor. Restujeme 2-3 minuty, přidá...

Vepřová plec s hlívou

Vepřová plec s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové plece, 1 cibule, 2 - 3 lžíce slunečnicový olej, sůl, mletý černý pepř, 100 g hlívy ústřičné, 3 lžičky houbového koření, 1 lžička sójové omáčky, hladká mouka

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Plátky z vepřové plece naklepeme, osolíme a opepříme. Nakrájenou cibuli usmažíme dorůžova, přidáme plátky masa, přiklopíme poklicí a na mírném plameni dusíme až do vydušení na tuk. Poté mírně podlijeme a maso...

Vepřová žebírka

Vepřová žebírka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

vepřová žebra, 4 dcl Hoisin omáčky, 3 dcl včelího medu, 1 dcl sladké chilli omáčky, 1 lžička chilli koření, troška čerstvého zázvoru, 1 lžička čínského koření, 2,5 dcl sladového octu, pražená sezamová semínka

Žebírka naporcujeme a vložíme do pekáče. Na větší pánvi(nebo v hrnci) promícháme a zahřejeme Hoisin omáčku, med, sladkou chilli omáčku, ostré chilli, činské koření, sladový ocet a nastrouháme na jemno zázvor. V omáčce rukou dokonale obalíme žebí...

Vepřová kýta z Prešova

Vepřová kýta z Prešova

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové kýty, 50 g rozinek, 3 stroužky česneku, 30 g sádla, sůl, 1 lžička mleté papriky (i pálivé), 1/2 lžičky mletého koriandru, 1 lžička drceného kmínu, 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 4 velké brambory, 1 velká cibule, 200 ml červeného vína

Do masa uděláme ostrým tenkým nožem hlubší otvůrky, do kterých střídavě zatlačíme rozinky a nudličky česneku. Maso potřeme změklým sádlem, osolíme, rovnoměrně posypeme veškerým kořením a vložíme do pekáčku. Oloupané brambory nastrouháme nahrubo a...

Vepřová roláda s piniemi

Vepřová roláda s piniemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g vepřového ramínka nebo plecka rozkrojeného na plát, Na náplň: 250 g hub (ideálně lesních, ale žampiony postačí) , 60g másla na dušení hub, sůl dle chuti, pepř dle potřeby, větší množství tymiánu, 150 g piniových jadérek anebo mandlí (můžete je nasucho opražit), 1 vejce, olivový olej na opékání

V kastrole rozpusťte máslo a vsypte očištěné pokrájené houby. Osolte, přidejte tymián, promíchejte a pod poklicí na mírnějším plameni asi 20 minut poduste. Nakonec přimíchejte pinie a už dále nevařte. Do vychladlé náplně vmíchejte vejce. Plát masa...

Vepřová huspenina

Vepřová huspenina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa z hlavy, 1 vepřové koleno, 2 vepřové nožičky, 300 g vepřového libového masa, 200 g kořenové zeleniny, 1 větší cibule, 10 kuliček pepře, 4 lžíce octa, 4 stroužky česneku, sůl podle potřeby

Mäso, kolienko a nožičky dáme variť do osolenej vody. Keď je všetko polomäkké, pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu a korenie. Uvaríme do mäkka. Vyberieme a pokrájame na kocky, dáme do formy alebo na hlboké taniere. Do vývaru pridáme ...

Vepřová játra s cuketou

Vepřová játra s cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg vepřových jater, 1 velká cibule, 1 bílá paprika , 1 vrchovatá lžíce strouhané mrkve, 1 hrnek cukety, 1 lžička instantní tmavé jíšky, 2 lžičky kořenící směs na Čínu, 2 lžíce slunečnicového oleje

Játra nakrájíme na menší kousky, cibuli a papriku na proužky. Mrkev a cuketu nastrouháme na hrubé nudličky. Na oleji pomalu orestujeme játra, cibuli a papriku. Podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut, až jsou játra skoro měkká. Přidáme vrchovatou ...

Vepřová plec v pórku s mrkví

Vepřová plec v pórku s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové plece, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 lžička soli, mletý černý pepř (lze vynechat), 1 pórek, 1 větší mrkev, 1/2 kostky bujónu (lze vynechat), 1 lžička instantní světlé jíšky

Maso nakrájíme na plátky (naklepeme), nebo na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Očištěný pórek nakrájíme na kolečka a oškrábanou mrkev nastrouháme na hrubo. Na rozehřátém oleji usmažíme cibuli do růžova, přidáme maso a přiklopíme pokl...

Vepřová rychlovka s hořčicí

Vepřová rychlovka s hořčicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, špetka soli, špetka mletého pepře, 2 lžíce kremžské hořčice, olej na osmažení

Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme kremžskou hořčicí. Hned je osmažíme na oleji. Je to výborný recept bez nakládání. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Vepřová kýta s džemem

Vepřová kýta s džemem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové kýty, 3 stroužky česneku nasekané na drobno, 4 lžíce másla, 1 lžička kari koření, 4 hrnky nakrájeného ananasu, 1,5 hrnku ananasové šťávy, 1,5 hrnku drůbežího bujónu, 1,5 hrnku pomerančového džemu

Do masa uděláme hluboké zářezy a ty vyplníme česnekem. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kari koření a za stálého míchání vaříme 3 minuty. Přidáme ananas a vaříme dalších 5 minut. Přilijeme vývar a ananasovou šťávu a vaříme 10 minut. Maso položím...