Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Vepřové na žampiónech

Vepřové na rožni

Vepřové na rožni

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0.5 kg vepřové pečeně, 8 lžic rostlinného oleje, 1 stroužek česneku, 1 troška kmínu, 1 špetka soli

Vepřovou pečínku vykostíme, umyjeme a osušíme. Nakrájíme na plátky (řízky) a naklepeme na obou stranách. Řízky osolíme, potřeme česnekem, přidáme trošku kmínu a pokapeme olejem. Poté necháme na 2 hodiny odležet v chladu. Nachystané plátky masa vlo...

Transylvánské vepřové plátky

Transylvánské vepřové plátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového masa (i hovězí nebo drůbež), 10 stroužků česneku, 1 větší svazek posekané zelené petrželky, sůl, pepř, olej na rošt

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, vydatně potřeme česnekem a proložené petrželkou v několika vrstvách necháme několik hodin uležet. Potom maso osolíme, opepříme a pečeme na roštu. Podáváme s hořčicí. Použijeme-li jiné maso než vepřové, potřeme ...

Pomazánka z vepřového masa

Pomazánka z vepřového masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva Vepřové ve vlastní šťávě , 1 cibule, 100 g majonézy, 3 - 4 vejce, 2 stroužky česneku, mletý pepř

Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno a česnek utřeme nebo prolisujeme. Vepřovou konzervu pokojové teploty otevřeme a obsah rozmačkáme vidličkou. Přidáme cibuli, vejce, majonézu...

Vepřové kotlety na havanský způsob

Vepřové kotlety na havanský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety, 3 lžíce strouhanky, 3 stroužky česneku, 2 lžíce petrželové nati, sůl dle chuti, pepř dle chuti, 3 lžíce oleje na osmažení, 1 lžíce olivového oleje

Nejprve si kotlety mírně naklepeme klouby prstů a odložíme. V misce si smícháme strouhanku, prolisovaný česnek, petržel, sůl, pepř a lžíci olivového oleje. Touto směsí potřeme plátky masa a zprudka osmažíme na pánvi na rozpáleném oleji.

Kořeněná marináda na vepřové kotlety

Kořeněná marináda na vepřové kotlety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl rostlinného oleje, 8 plátků vepřové kotlety, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička majoránky, špetka chilli koření, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1 lžíce kečupu, 1 lžička sladké mleté papriky, 2-3 vejce, sůl

Kotlety omyjeme, naklepeme a nasolíme. Všechny ingredience umixujeme v mixéru a kotlety naložíme do vzniklé marinády nejméně na 24 hodin. Pak je zprudka opečeme po obou stranách cca 3 minuty. Podáváme s pečivem nebo hranolkami a tatarkou.

Vepřové medajlonky v županu

Vepřové medajlonky v županu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 12 g uzeniny, 2 g feferonky, 2 g chilli, 3 stroužky česneku, 1 cibulka, 1 lžíce sádla, špetka oregana, špetka solamylu, 12 g oliv, hořčice dle chuti

Cibuli i část feferonek rozsekáme na jemno a smícháme s kořením, hořčicí a sádlem. Touto směsí pomažeme plátky vepřové kýty, které jsme jemně naklepali klouby. Necháme v lednici 12 hodin uležet. Poté obalíme v bramborákové směsi a smažíme na oleji...

Vepřové maso s jablky a zázvorem

Vepřové maso s jablky a zázvorem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 lžíce rostlinného oleje, 300 g vepřové panenky, 1 stroužek česneku, 5 cm zázvoru, 1 zelená chilli, 2 malá jablka, 2 mrkve, 150 g brokolice, 300 g rýžových nudlí, šťáva z jedné limetky

Rozehřejte olej na pánvi a osmažte vepřové maso při vysoké teplotě cca 6 až 8 minut. Přidejte rozdrcený česnek, na nudličky nastrouhaný zázvor, nasekané chilli, jablka nakrájená na čtvrtinky, mrkev nakrájenou/nastrouhanou na delší tenké plátky, ma...

Medailonky z vepřové panenky na blanšírovaném chřestu

Medailonky z vepřové panenky na blanšírovaném chřestu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

150 g vepřové chlazené panenky, 2 g hrubozrnné soli, pepř, 120 g čerstvého zeleného chřestu, 120 g sladkých lusků cukrového hrášku, hrudka másla, 1 dcl kuřecího vývaru, slupky a spodky zeleného chřestu, chilli, 1 šalotka, 3 stroužky česneku, 1 dcl smetany

Vepřovou panenku si očistíme, osolíme hrubozrnnou solí a pepřem a necháme odstát v pokojové teplotě. Rozkrojíme na tři stejné části a dlaní lehce stlačíme proti pracovní desce. Svazek zeleného chřestu oloupeme škrabkou na brambory od hlavičky (v c...

Marinované vepřové kousky

Marinované vepřové kousky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřových žeber nebo 4 ks vepřové krkovičky, kýty nebo pečeně, 100 ml olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky barevného mletého pepře, 6 stroužků česneku, 2 lžičky včelího medu, 1 lžíce vody, 1 lžíce rumu, 1 pomeranč, troška chilli koření

Připravíme si marinádu: do olivového oleje přidáme všechny přísady, tedy lisovaný česnek, sůl, pepř (ideálně směs barveného černého, zeleného a červeného), chilli koření, vodu, rum, vymačkanou šťávu z pomeranče a nakonec rozmícháme ve směsi med. M...

Vepřové zelňáčky na jehle

Vepřové zelňáčky na jehle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřového boku bez kosti, 200 g kysaného zelí, trocha sladké mleté papriky, pepř, sůl

Kysané zelí vymačkáme v utěrce, rozložíme na prkénko, naklepeme paličkou, opepříme a lehce posypeme sladkou paprikou. Očištěný bůček nakrájíme na tenké plátky, které naplníme kouskem připraveného zelí a zavineme. Rolky osolíme, opepříme, napíchnem...

Medailonky z vepřové panenky s pečenými cherry rajčátky a čerstvými fettuccine

Medailonky z vepřové panenky s pečenými cherry rajčátky a čerstvými fettuccine

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřové panenky, 100 g čerstvé fettucine, 4 lístky čerstvé bazalky, 2 dcl smetany na vaření, 5 cherry rajčátek , olivový olej, sůl, pepř

Panenku nakrájíme na 3 medailonky a zprudka opečeme na olivovém oleji na pánvi. Pánev vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C spolu s cherry rajčátky. Čerstvé fettucine ponoříme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut. Na druhou pánev nalijeme...

Vepřové involtini s rajčetem a fetou

Vepřové involtini s rajčetem a fetou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší plátky vepřového masa, špetka soli, špetka pepře, 100 g fety, 4 rajčata, 2-3 stroužky česneku, 1 lžíce petrželové natě, trochu olivového oleje, 10-12 plátků slaniny , asi 1-2 dcl masového vývaru

Maso naklepeme na velmi tenké plátky, osolíme a opepříme. Sýr nakrájíme na kostky, přidáme nakrájená, semínek zbavená rajčata, prolisovaný česnek, trošku olivového oleje, petrželku a promícháme. Můžeme přidat i nasekanou bazalku. Náplní naplní...

Vepřové řízky s kari

Vepřové řízky s kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřového masa, 1 vejce, 2 lžíce Solamylu, 1/2 dcl mléka, 2 lžíce Vegety, 3 lžičky kari koření, 3 lžíce sojové omáčky sladké, špetka soli dle potřeby, dle potřeby olivový olej na smažení

Maso z vepřové kýty či plecka lehce naklepeme a velmi lehce osolíme. Vejce, mléko, Solamyl, kari koření, sojovou omáčku, Vegetu či podobné polévkové koření rozšleháme a případně dochutíme dle vlastní fantazie a chuti. Maso necháme asi 2 hodiny ...

Vepřové na čínský způsob

Vepřové na čínský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového masa (nejlépe kýty), 1 pórek, 1/4 pekingského nebo čínského zelí, kousek chilli papričky, olej, sůl, kari koření, sušený zázvor, Solamyl, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky

Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme, přidáme koření a solamyl, promícháme. Rozehřejeme olej a pak na něj vložíme ochucené nudličky a zprudka je orestujeme. Přidáme chilli papričku a na kolečka nakrájený pórek, promícháme a ztlumíme oheň. P...

Plněné kapsy z vepřové panenky

Plněné kapsy z vepřové panenky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 250 g kuřecích jater, 100 g anglické slaniny, 1 menší cibule, kousek másla, 3 vejce, 1 lžička pažitky, sůl, pepř, olej, lžička hladké mouky

Cibuli, anglickou slaninu a kuřecí játra si nakrájíme nadrobno. Na pánev s kouskem másla dáme zpěnit cibuli, pak přidáme anglickou slaninu a játra. Chvíli opékáme, pak osolíme a zalijeme rozšlehanými vejci, do kterých jsme přidali pokrájenou pažit...

Vepřové kotlety - pikantní

Vepřové kotlety - pikantní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřových kotlet, 4 stroužky česneku, 1 špetka soli, 1 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1 lžíce mléka, 2 lžíce strouhanky

Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, obalíme v mouce, po obou stranách namočíme ve vejcích rozšlehaných se lžící mléka a obalíme ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme tuk a obalené plátky smažíme po obou stranách...

Vepřové s kořeněnou meruňkou

Vepřové s kořeněnou meruňkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g vepřové kotlety, 15 g másla, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce slunečnicového oleje, 4 ks meruněk sušených, 1 ks chilli papričky, 2 lžičky třtinového cukru

Maso rozdělíme na dva steaky, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Meruňky rozpůlíme a potřeme máslem, cukrem a drcenou chilli papričkou. Na grilovací pánvi smažíme maso i meruňky po dobu 15 minut.

Vepřové ledvinky narychlo

Vepřové ledvinky narychlo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g ledvinek, 50 g sádla, troška kmínu, troška pepře, lžička soli, 1 sklenka hladké mouky, 1 šálek masového vývaru

Ledvinky po celé délce rozkrojíme, tuk vyřízneme, dobře je vypereme, necháme okapat a vysušíme. Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme na ně na tenké plátky nakrájené ledvinky, opepříme, okmínujeme a opékáme za občasného zamíchání asi 5 minut, do prope...

Vepřové maso s květákem

Vepřové maso s květákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřové kýty, 1 lžička Solamylu, 1 lžička mletýého zázvoru, špetka pepře, 2-3 lžičky sójové omáčky, 1 střední květák, špetka soli, 1 sušená feferonka, 2 lžíce slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na tenké plátky, zaprášíme solamylem, zázvorem a pepřem, pokapeme polovinou sojové omáčky, promícháme a necháme půl hodinky odležet. Mezitím očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Po scezení jej necháme vychladnout a n...

Vepřové plátky v sýrovém těstíčku

Vepřové plátky v sýrovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků vepřového masa, 200 g strouhaného sýru, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, troška mleté papriky, špetka soli

Řízky naklepeme a osolíme. Sýr nastrouháme a smícháme s moukou a paprikou, aby vzikla sypká směs. Maso obalíme v sypké směsi, potom v rozšlehaných vejcích a znovu v sypké směsi. Smažíme jako klasické řízky. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Vepřové závitky plněné pórkem

Vepřové závitky plněné pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové plátky z kýty, 1 pórek, sůl, pepř, 4 lžíce dijonské hořčice, 4 plátky anglické slaniny, 4 plátky oblíbeného sýru

Plátky naklepejte z obou stran, osolte a opepřete. Potom každý potřete hořčicí a pokryjte slaninou a sýrem. Poté stačí už jen nasekat pórek na nudličky, rozprostřít je po plátcích a ten každý zvlášť srolovat a uchytit kuchyňským provázkem. V hlubš...

Italské vepřové řízky

Italské vepřové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 2 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce strouhaného parmazánu/parmezánu, 4 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 1 lžíce olivového oleje

Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme, přimícháme prolisovaný česnek, jednu lžíci mouky, jemně nastrouhaný parmazán a olivový olej. Maso naklepáme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, ochucených vejcích a strouhance. Řízky vysmažíme na oleji a polo...

Vepřové řízky v sýrové peřince

Vepřové řízky v sýrové peřince

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kýty, špetka soli, 300 g nastrouhaného eidamu, 1 balení smetany ke šlehání, 2 vejce, 6 lžíc hladké mouky, 160 ml mléka

Těstíčko připravíme z vajec, hladké mouky a mléka. Maso naklepeme, osolíme a obalíme v těstíčku. Hned osmažíme na pánvi. Hotové řízky naskládáme do pekáčku posypeme strouhaným sýrem, zalijeme šlehačkou a dáme zápéct do vyhřáté trouby na 150°C. Pod...

Vepřové kuličky na jehlu

Vepřové kuličky na jehlu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového mletého masa, 5 stroužků česneku, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička drceného kmínu, 3 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžíce olivového oleje

Maso propláchneme, vymačkáme vodu a dáme do mísy. Zapracujeme do něj česnek utřený se solí, všechno koření a přísady. Z masa tvoříme malé kuličky, které napichujeme na grilovací jehlu a grilujeme. Nemáme-li gril, můžeme také smažit či péct v troubě.

Vepřové kotlety s rajčatovo-fenyklovou omáčkou

Vepřové kotlety s rajčatovo-fenyklovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřové kotlety, 8 stroužků česneku, 2 ks fenyklu, 2 ks cibule, 600 g rajčat, 2 konzervy sterilovaných rajčat, 2 bobkové listy, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce oregana, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžíce rozmarýnu, 1 hrst petrželové natě

Fenykl nakrájíme na tenké plátky, cibule na osminky a obojí opečeme na olivovém oleji. Přidáme 6 stroužků česneku a minutu opékáme. Poté přidáme rajčata v plechovce a bylinky a 15 minut podusíme. Syrová rajčata přepůlíme, osolíme, opepříme a řez...