Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty podobné k Vepřový bůček se sójovo-jablkovou marinádou

Noky z vepřových jater

Noky z vepřových jater

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g jater, 100 g mletého vepřového masa, 1 rohlík, 3 lžíce hrubé mouky, 6 lžic vody, 1 lžička soli, troška pepře, 1 slepičí vejce, 2-3 lžíce strouhanky, špetka majoránky

Očištěná játra naškrábeme nožem, smícháme s masem a namočeným rohlíkem, přidáme vejce, sůl, pepř, špetku majoránky a zahustíme strouhankou na mírně tuhou masu. Lžičkou vykrajujeme noky a vaříme v mírně osolené vodě cca 20 až 25 minut.

Pikantní kotlík s vepřovým masem

Pikantní kotlík s vepřovým masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové kýty, 200 g cibule, 1 lžíce sojové omáčky, 50 g sádla, 1 špetka černého mletého pepře, 1 špetka tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 jablka, 300 g červené i zelené papriky, 250 ml bílého vína, 1 špetka soli, 1 lžička petrželové natě

Maso nakrájíme na kostky. Smícháme se sojovou omáčkou, pepřem a jemně nadrceným tymiánem. Necháme krátce odležet. Do dozlatova osmažené cibulky přidáme maso a asi 2 min opékáme. Přilijeme víno a dusíme. Oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a nakrájím...

Levné zapečené těstoviny s vepřovým masem

Levné zapečené těstoviny s vepřovým masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g těstovin, 2 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, špetka soli, špetka pepře, 2 slepičí vejce, 200 g mražené zeleninové směsi, 0,8 kg vepřových kostí

Nejprve si uvaříme vepřové kosti (žebra) do měkka(cca 45 min). Vzniklý vývar schováme a druhý den uděláme výbornou polévku. Maso z kostí důkladně obereme a dáme na talířek. Na pánvi si rozehřejeme olej a nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme dozlato...

Přírodní vepřový řízek

Přírodní vepřový řízek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové kýty (3 plátky), olej, 1/2 kostky masoxu, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce másla

Vepřové řízky si naklepeme, osolíme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji, trochu podlijeme vodou (ale jen trochu aby byla jenom šťáva na polití), přidáme 1/2 masoxu a pod pokličkou dusíme doměkka. Když jsou měkké, rozšleháme si asi v...

Vepřový guláš bez míchání

Vepřový guláš bez míchání

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového plecka, 4 ks cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžička kari koření, 3 lžičky sladké mleté papriky, 3 lžíce Solamylu, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, 2 kostky masoxu, 1 necelý litr vody, 2 lžičky gulášového koření

Maso a cibuli nakrájíme, smícháme ostatní suroviny, pořádně promícháme - masoxy rozpustíme v malém hrníčku, dolijeme vodu, to vše dáme do pekáče, přikryjeme alobalem a dáme péct na 250°C do trouby asi na 1,5 hodiny. NEDOLÉVAT VODU, NEMÍCHAT...

Vepřový mozeček s vejci

Vepřový mozeček s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřový mozeček, 3-4 vejce, 3 lžíce sádla, 2 cibule, troška soli, troška barevného pepře

Vepřový mozeček odblaníme, opereme a pokrájíme na kousky. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme mozeček, osolíme, opepříme, vše orestujeme a přidáme vajíčka. Je výborný s čerstvým chlebem. Ozdobit jej můžeme petrželkou či bazalkou.

Křenová omáčka s vepřovým masem

Křenová omáčka s vepřovým masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg vepřového masa (plecko), 250 ml šlehačky, 1 hrnek mléka, 2 skleničky zavařeného křenu, špetka soli, 3/4 - 1 l vody

Maso mírně osolíme, opečeme zprudka na másle a dáme vařit do horké osolené vody. Když je měkké, vyndáme jej na talíř, do vývaru vlijeme mléko, přidáme křen (tady se to nedá přesně určit, každý je jinak pálivý, každý sneseme jinou pikantnost, já d...

Polévka z vepřových kostí

Polévka z vepřových kostí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší vepřová kost, sůl, 1 - 2 lžíce mrkve, 1 - 2 lžíce celeru, 2 střední brambory, zelená cibulka, strouhankové knedlíčky

Vepřovou kost uvaříme v tlakovém hrnci v osolené vodě do měkka. 1,5 litru vývaru z kosti přelijeme do jiného hrnce, můžeme i přes síto. Maso z kosti obereme. Brambory oškrábeme, umyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do vývaru. Mrkev a celer ...

Vepřový plátek s nivou a žampiony

Vepřový plátek s nivou a žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky z vepřové kýty, 5 žampionů, 1 cibule, 1 lžíce oleje, 1 stroužek česneku, kousek nivy dle chuti, 5 lžic bílého vína, mletý pepř, sůl

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Vyjmeme a odložíme do tepla. Do výpeku přidáme trochu oleje a necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Přidáme k ní plátky žampionů,podusíme, zalijeme vínem, uvedeme do varu, přidám...

Bulharské zelí s vepřovými kostkami

Bulharské zelí s vepřovými kostkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřového boku nebo plecka, 1 cibule, 1 hlávka bílého zelí, 5 větších rajčat, špetka soli, troška pepře, 1 lžíce sádla

Na plotnu dáme hrnec a rozpustíme v něm sádlo. Na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Maso si nakrájíme na kostky a přidáme je k cibuli. Opečeme ze všech stran, je potřeba je promíchávat. Zelí nakrájíme na větší kousky a rajčata na plátky a přidáme k m...

Zeleninový guláš s vepřovým masem

Zeleninový guláš s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g libového vepřového masa, 1 hlávka mladé kapusty, 2 cibule, 2 jarní mladé kedlubeny, 100 g másla, 200 g brambor, 2 stroužky česneku, mletá paprika , pepř, sůl

Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a opaprikujeme. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmahneme a za občasného podlévání dusíme do poloměkka. Mezitím očistíme a omyjeme kapustu, kedlubny a brambory oloupeme a...

Vepřový bůček v zelí

Vepřový bůček v zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g bílého zelí, 5 g česneku, troška glutasolu, 3 kapky sójové omáčky, 5 g škrobu, 0,15 dcl vína, troška pepře, 5 g tuku, 40 g vepřového bůčeku, troška zázvoru

Na drobné kostičky nakrájené maso okořeníme, posypeme glutasolem, osmahneme na tuku s česnekem a částečně vysmažíme. Přidáme zelí, koření, sójovou omáčku, víno a podusíme do měkka. Podáváme ochucené zelenou natí.

Plněný vepřový řízek

Plněný vepřový řízek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 4 vepřové řízky, 100 g šunky, 100 g uzeného sýra, troška ostré mleté papriky , špetka soli, troška pepře, 150 g hladké mouky, 250 ml oleje

Vepřové řízky naklepeme. Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na proužky nakrájenou šunku, na kostky nakrájený uzený sýr a trochu ostré papriky. Chvíli opékáme. Řízky osolíme, opepříme a potřeme připravenou nádivkou. V půlce je...

Jednoduché rizoto s vepřovým masem

Jednoduché rizoto s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařeného vepřového masa, 100 g sterilovaného hrášku, 1 sáček varné rýže, 2 - 3 lžíce masového vývaru, sůl, mletý černý pepř

K přípravě tohoto rizota se dají využít i zbylé kosti z vykošťování masa. Celou větší kost, která nám zůstane po vykoštění vepřové kotlety nebo krkovice dáme vařit do osolené vody do tlakového hrnce. Maso vkládáme do vroucí vody. Vaříme zhruba 45 ...

Vepřový guláš z kýty

Vepřový guláš z kýty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové kýty, 2 lžíce slunečnicového oleje, 4 lžičky gulášového koření, 1 cibule, hladká mouka, 2 stroužky česneku, sůl

Maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky, nebo na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme maso a nakrájenou cibuli. Maso s cibulí opékáme tak dlouho, dokud cibulka nezačne tmavnout. Poté přidáme gulášové k...

Vepřový kotlet s paprikou

Vepřový kotlet s paprikou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky vepřové kotlety, 2 barevné papriky, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 2 rajčata, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, mletý černý pepř, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce kečupu, worcesterská omáčka, sojová omáčka

Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky. Spařená a oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme sojovou a worčesterovou omáčkou. Na 2 lžících oleje opečeme maso z jedné strany, obrátíme a přidáme nakrájen...

Vepřový guláš s chlebem

Vepřový guláš s chlebem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové plece, 2 střední cibule, 1 palice česneku, 2 lžičky uzené papriky, mletý kmín, mletý černý pepř, 1 malá feferonka, 1 lžička soli, 5 lžic strouhané chlebové kůrky, 2 lžíce sádla

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a česnek nasekáme na menší kousky. Na sádle osmažíme cibuli a jakmile začne zlátnout, tak na ní opečeme maso nakrájené na kostky. Poté přidáme sůl, kmín, pepř, feferonku, papriku a česnek. Zamícháme, velmi krát...

Vepřový kotlet "BOURBON"

Vepřový kotlet "BOURBON"

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dcl Bourbonu, 2 dcl sojové omáčky, 10 dkg třtinového cukru, 1 lžička mleté papriky, 1/2 lžičky chilli koření, 2 lžíce strouhaného zázvoru, 4 stroužky česneku, 1 lžička česneku - sušené kořenící směsi, 1 lžička cibule - sušené kořenící směsi, 6 vepřových kotlet (po 200 g), sůl a pepř dle chuti

Kotlety mírně naklepeme nebo použijeme tzv. tenderizer, osolíme a opepříme. Všechny ostatní ingredience smícháme v misce. Do silnějšího igelitového(ne mikroten) pytlíku vložíme kotlety a zalijeme je připravenou marinádou. Vytlačíme trochu vzduch...

Kapusta zapečená s uzeným vepřovým bůčkem

Kapusta zapečená s uzeným vepřovým bůčkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávková kapusta, 300 g bůčku, 2 lžíce sádla, špetka soli, 2 stroužky česneku, 200 ml mléka, 3 vejce

V zapékací misce osmahneme na sádle na kostičky nakrájený vařený bůček, přidáme utřený česnek, uvařenou, okapanou a hrubě nasekanou kapustu, osolíme, zalijeme mlékem a rozkvedlanými vejci a zapečeme v troubě.

Hamburský vepřový kotlet

Hamburský vepřový kotlet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 1 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, 1 petržel, 1 kyselá okurka, 100 g vepřové šunky, 2-3 lžíce oleje, 1-2 lžíce hladké mouky, 1/2 citrónu, 3-4 lžíce zakysané smetany, 1-2 lžičky cukru krupice, 2-3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, špetka pepře, špetka soli, 50 ml bílého vína, 2 lžičky plnotučné hořčice

Kotlety naklepeme, lehce osolíme, opepříme a opečeme je na rozehřátém oleji. Opečené maso odložíme stranou a ve výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu, nakrájenou na kousky, orestujeme, zasypeme moukou, osmahneme, přidáme hořč...

Rýžová směs s liškami a vepřovým masem

Rýžová směs s liškami a vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček směsi rýže parboiled s indiánskou rýží, 2 šalotky, 250 g vepřové kýty, 300 g lišek obecných, asi 10 cherry rajčátek, sůl a pepř podle chuti, asi 4 snítky čerstvého tymiánu , 3 lžíce Worcesterové omáčky, 4 lžíce bílého vína, olivový olej

Rýži dáme vařit podle návodu na obalu. Mezitím si na rozehřátém oleji začneme restovat maso nakrájené na malé kostičky. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, za další chvilku přihodíme lišky, směs osolíme, opepříme, přidáme lístečky tymiá...

Bezmléčný špenát s vepřovým masem

Bezmléčný špenát s vepřovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky vepřového masa, 1 balení špenátu, 1 cibule, 3 lžíce oleje, 1 šálek vody, 5 stroužků česneku, špetka soli, špetka pepře

Plátky masa osmahneme na oleji a pozvolna vaříme cca 5O minut. Poté přidáme cibulku, kterou opečeme do zlatova a přidáme špenát, který dle potřeby podlejeme vodou. Takto dusíme 15 minut. Přidáme utřený česnek se solí, pepř a krátce povaříme. Podáv...

Vepřový plátek se sardelovou pastou

Vepřový plátek se sardelovou pastou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové kýty, 2 lžičky sardelové pasty, 100 ml olivového oleje, 30 ml citronové šťávy

Maso nakrájíme na asi centimetrové plátky, které důkladně naklepeme a naložíme do marinády, vzniklé smícháním sardelové pasty, olivového oleje a citrónové šťávy. Necháme v lednici odležet alespoň dvě hodiny. Grilujeme na rozpáleném grilu, stačí 3 ...

Vepřový závitek se smetanovou omáčkou

Vepřový závitek se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřového masa, 1 ks cibule, 100 g čerstvých hub, 1 lžíce másla, 4 ks vajec, 4 plátky Eidamu , 4 lžíce olivového oleje, 250 ml sladké smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 l vývaru z kostí, špetka pepře, špetka soli

Houby očistíme a nakrájíme na kousky, máslo si rozpustíme v hrnci a podusíme na něm nakrájené houby. Poté přidáme rozkvedlaná vajíčka a vytvoříme houbovou míchanici. Plátky vepřového masa lehce naklepeme, opepříme, osolíme, poklademe plátkem eidam...

Vepřový nebo telecí jazyk se sardelovou omáčkou

Vepřový nebo telecí jazyk se sardelovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového jazyka, 100 g másla, 50 g hladké mouky, 1 cibule, 100 ml zeleninového vývaru, 150 ml zakysané smetany, 3 sardelky (ančovička), 10 g cukru krystal, 6 kuliček pepře, 5 ml citronové šťávy, 3 hřebíčky, troška skořice, 1 lžička soli

Umytý očistený jazyk dáme variť do osolenéj vody. Z masla a múky pripravíme červenú zápražku s postrúhanou cibuľou, zalejeme zeleninovým vývarom a necháme povariť. Pridáme rozotreté sardelky, smotanu, podľa chuti osladíme a okoreníme celým korením...